ULTIMELE LOCURI TOSCANA, SENIOR VOYAGE, AVION DIN BUCURESTI, LA HOTEL DE 4*, LA TARIFUL DE 649 EURO/PERS, DEMIPENSIUNE!

10 locuri - in momentul postarii ofertei. Vezi disponibilitatea

Servicii incluse

  • •7 nopti cazare la hotel 4* in Montecatini Terme
  • •Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa
  • •Transport avion Bucuresti – Pisa – Bucuresti
  • •Transfer aeroport–hotel–aeroport
  • •½ zi excursie la Pistoia
  • •Vizite ghidate conform descrierii
  • •Transport autocar clasificat la destinatie
  • •Asistenta turistica pentru intreaga perioada care include preluarea si însotirea turistilor catre si de la hotel, organizarea excursiilor optionale si suportul la destinatie
  • 1 bagaj la cala de maxim 20Kg si 1 bagaj la mana de maxim 7 Kg/ persoana (dimensiune maxim admisa 40/30/20 cm), checkin la aeroport.

Servicii neincluse

  • •Taxa statiune: 1,4 €/zi/persoana, va fi achitata la hotel (taxa este valabila in momentul publicarii programului, dar poate suferi modificari, fiind independenta de agenttia de turism)
  • •Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno
  • • Intrările la obiectivele turistice
  • • Mese de prânz
  • • Cheltuieli personale
  • • Excursiile opționale

Descriere oferta

Montecatini Terme – Florența – Portofino – Viareggio – Lucca – Pisa – Siena – San Gimignano – Cinque Terre – Pistoia
Într-o țară în care istoria se revarsă la picoarele tale, unde cafenelele și „osterias” te îmbie cu arome și delicii cărora nu ai puterea de a le spune „nu”, iar arhitectura te înconjoară ca și cum ar fi scenografia tuturor filmelor de dragoste proiectate vreodată, o vacanță de șapte zile pare doar o clipă. Dar o clipă de neuitat, suficientă să te îndăgostești pentru totdeauna. Toscana este prin excelență destinația de vacanță de văzut, gustat, simțit cu toată ființa. Ce te va încânta în această călătorie

· Înghețata artizanală de șofran la umbra turnurilor medievale din San Gimignano

· Pisa și turnul său înclinat, locul ideal de a face poze

· Lucca, orașul de piatră și secretul bine păstrat al regiunii Toscana

· Siena, cetatea rivală a Florenței, cu arhitectura sa gotică și biscotti delicioși

· Priveliști care îți taie respirația în Cinque Terre

· Florența, adevărat muzeu în aer liber

· Gastronomia italiană, simfonie de gusturi și arome, în timp ce admiri arhitectura veche de secole

· Degustarea de vinuri într-o podgorie toscană după atâta explorare, cin-cin! Buongiorno! Aventura noastră toscană începe la distanță de o oră de Florența, în Montecatini Terme, renumit resort cu ape termale unde Pucinii era vizitator frecvent. Pe durata programului, aici te poți delecta cu un "spa ca la carte” în băi unice în Europa atât din punct de vedere curativ, cât și pentru stilul arhitectural spectaculos. Întâlnirea cu ghidul și ceilalți călători marchează debutul experiențelor de care vom avea parte în cele 7 zile. După prezentare, te poți decide ce excursii opționale alegi pentru următoarele câteva zile, dacă nu ai făcut-o încă. Excursii gratuite

î Pistoia Ne vom îndrepta spre orașul Pistoia din renumita „Vale toscană a ciocolatei”, o zonă care se întinde între Pisa, Pistoia și Prato și unde putem găsi unii dintre cei mai renumiți producători de ciocolată artizanală din Italia și nu numai. Pistoia se poate mândri, cu totul meritat, de statutul său de Capitală Culturală a Europei în 2017. Facem un tur panoramic și mergem la pas prin centrul istoric care ne încântă la fiecare pas cu o serie de clădiri monumentale, toate gravitând în jurul Domului din Piazza del Duomo. Și pentru că aminteam de ciocolată, musai ne oprim la o ciocolaterie ca să ne îndulcim cu arome fel de fel. Această excursie se va realiza fie în prima zi de program, în drum de la aeroport spre hotel sau în ultima zi de program, înainte de transferul spre aeroport.
Excursii opționale

î Florența, muzeul în aer liber al Italiei: 55 €/ persoană Florența ne așteaptă astăzi în vizită și nu putem dezamăgi așa o destinație. Mințile luminate ale lui Leonardo da Vinci, Rafael, Brunelleschi, Machiavelli, Donatello și Michelangelo, sub patronajul influentei familii De Medici, au dăruit de aici lumii întregi cele mai cunoscute opere de artă. Vom explora orașul și descoperi principalele obiective turistice la pas. Trecem pe lângă Catedrala Santa Maria del Fiore, printre cele mai mari din Europa și peste Ponte Vecchio, celebrul pod de peste râul Arno. Poposim în Piazza del Duomo, centrul religios al Florenței și în Piazza della Signoria, centrul civic și admirăm Palazzo Vecchio, sediul administrației locale timp de secole. Păstrăm timp suficient și pentru plimbări pe cont propriu. Mâncarea este o parte importantă a identității orașului, așa că de ce să nu explorăm unele delicatese oferite? Oprim la o tratoria pentru o bistecca alla fiorentina, unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria toscană înainte de întoarcea la Montecatini. Cost suplimentar pentru cine dorește, se achită la destinație: 10 euro/ persoană bilet de intrare Capelle Medice; 8 euro/ persoană bilet de intrare Bazilica Santa Croce.

î Siena și San Gimignano: 65 €/ persoană Admirăm colinele îmbrăcate în viță de vie în timp ce călătorim spre romanticul San Gimignano. Pe măsură ce ne apropiem, vedem cele 14 turnuri ale acestui orașul fortificat, ridicându-se ca un Manhattan medieval. Construirea unui turn mai înalt decât al vecinilor era un mod popular pentru familiile proeminente de a-și etala puterea și bogăția (la un moment dat 77 de turnuri stăteau în oraș). Facem un tur pietonal urmând straduțele vechi de secole pentru a înţelege de ce UNESCO a inclus centrul istoric pe lista sa de patrimoniu. În Piazza della Cisterna facem o pauză la gelateria campionului mondial Sergio Dondoli, menționată în cele mai importante ghiduri de călătorie și vizitată continuu de televiziunile naționale și internaționale. Printre cele mai faimoase creații se numără Crema di Santa Fina (cremă de șofran) și Sorbet Vernaccia. După-amiază plecăm spre Siena, timp de secole rivala Florenței. Aflăm la fața locului despre Palio, celebrele curse de cai desfășurate în piața principală din Siena, ce datează din 1644. Mai mult decât o manifestație sportivă, cursele Palio sunt chiar viața orașului. Deși se desfășoară doar de două ori pe an, în lunie iulie și august, toata energia cetățenilor se concentrează pe aceste zile. Fiecare dintre cele 17 districte ale orașului, numite contrade, sponsorizează un cal pentru a-și reprezenta districtul și spiritul competițional dintre contrade se manifestă pe tot parcursul anului. Ne oprim să simțim atmosfera unică din cea mai mare piață a orașului, Piazza Del Campo, locul unde are loc faimoasa cursă. Aici se cade să ne așezăm la o ceașcă de cappuccino și biscuiți tradiționali sienezi din migdale. Revigorați, suprindem cu aparatul foto Palazzo Publico, Torre del Mangia și zăbovim lângă Dom, poate mai frumos chiar decât cel din Florența. Cost suplimentar pentru cine dorește, se achită la destinație: 5-8 euro/ persoană bilet de intrare Catedrala Santa Maria Assunta din Sienna; 5 euro/ persoană bilet de intrare Domul din San Gimignano.

î Portofino și Viareggio: 65 €/ persoană Dimineața pornim spre Santa Margherita Ligure și ne îmbarcăm pe nava care ne va duce spre Portofino, având ocazia să contemplăm, legănați de valuri, peisaje care ne vor seduce iremediabil. Petrecem câteva ore în acest minunat orășel,
așezat la poalele Apeninilor Ligurici, pe malul însorit al Mediteranei, oraș care a dat numele mai multor parfumuri celebre și al cărui farmec a determinat-o pe Dalida să îl facă celebru în cunoscuta melodie ”I Found my love in Portofino”. Explorăm străduțele cu case zugrăvite în culori pastelate, ne plimbăm prin grădinile Castelului Brown și admirăm colinele înverzite care apără golful Portofino. Timp liber pentru a savura o băutură în portul plin de iahturi luxoase sau pentru o plimbare prin magazine. Următoarea oprire a zilei va fi în Viareggio, stațiune faimoasă, situată între Alpii Apuani și Marea Ligurică. Avem timp liber la dispoziție pentru a încerca gastronomia locală într-una dintre trattoriile tipice de fructe de mare. Apoi simțindu-ne re-energizați, ne plimbăm pe malul mării de-a lungul promenadei și pe străzile înguste ale centrului, bucurându-ne de arhitectura rafinată art-deco care caracterizează multe dintre vilele orașului și descoperim Villa Paolina (vila sorei lui Napoleon).

î Pisa și Lucca: 60 €/ persoană Nimeni nu poate spune că a văzut Italia, dacă nu are o poză în preajma celebrului Turn din Pisa. Iată de ce, excursia de astăzi va fi una memorabilă, Pisa fiind considerată inima Toscanei. Pregătim aparatele foto din timp și pornim pe străzile vechi ale cetății spre spectaculoasa Piazza dei Miracoli, formată dintr-un complex de patru capodopere înscrise în patrimoniul mondial UNESCO și construite într-un stil arhitectonic unic, numit romanic pisan: celebrul Turn înclinat din Pisa, Domul, Baptisteriul și Campo Santo. Continuăm plimbarea prin vechiul oraș medieval, pe străzile pitorești unde atât suvenirurile, cât și specialitățile locale numai bune de luat acasa, ne fac cu ochiul. Plecăm spre una dintre cele mai bine păstratele comori ale Toscanei, orașul Lucca. Clădiri vechi de secole, piețe fermecătoare și localnici pe scutere ne vor încânta pe traseul nostru. Ne plimbăm de-a lungul zidurilor care înconjoară orașul, urmărim trecutul roman al orașului pe Via San Paolino și în Piazza San Michele și vedem locul de naștere al compozitorului Giacomo Puccini. Ținem aparatul foto în poziție în timp ce admirăm clădirile medievale de-a lungul Via Fillungo și vizităm repere precum Catedralei San Martino, Piazza Amfiteatro și Torre delle Ore. Cost suplimentar pentru cine dorește, se achită la destinație: 10 euro/ persoană bilet de intrare Campo Santo din Pisa; 3 euro/ persoană bilet de intrare Catedrala San Martino din Lucca.

î Croazieră la Cinque Terre: 90 €/ persoană Cele cinci sate reunite sub denumirea de Cinque Terre se află într-o zonă protejată în unul dintre cele mai pitorești regiuni de coastă din lume. Dimineața pornim spre La Spezia, poarta spre Parcul Național Cinque Terre. Ne îmbarcăm pe un vaporaș pentru a admira cele cinci sate amplasate spectaculos pe terasele abrupte care “plonjează” în mare. Zona este iubită de turiști din lumea întreagă pentru priveliștea spectaculoasă, casele colorate care se caţără pe stâncile de deasupra Mării Ligurice și grădinile suspendate. Inutil de adăugat, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza și Monterosso al Mare, cele cinci sate care datează încă din secolul XI și care sunt cunoscute drept ”Cinque Terre”, fac în prezent parte din patrimoniul UNESCO, împreună cu dealurile înconjurătoare. După ce ne bucurăm de peisajul unic în lume avem ocazia să explorăm pietonal trei dintre cele cinci sate pitorești: Manarolla, Monterosso al Mare și Porto Venere.

Hotel Biondi 4*
î Localizare Hotelul Biondi situate în Montecatini Terme, renumită stațiune cu ape termale, localizată în inima Toscanei. O stațiune împodobită cu o arhitectură greu de egalat, magnifice clădiri art nouveau și neogotice și unul dintre cele mai frumoase parcuri termale din Europa. Montecatini Terme este popular încă din secolul al XVI-lea și a atras dintotdeauna celebritați, Madonna fiind un fan declarat.

î Facilitățile hotelurilor Hotelurile au trecut printr-un proces de renovare finalizat în 2021. Restaurantele hotelurilor servesc preparate din bucătăria toscană atât în interior, cât şi pe terasă, iar la bar se pot savura diverse băuturi. Oaspeţii beneficiază de lift și acces gratuit la internet WiFi în întreaga proprietate.

î Facilitățile camerelor Camerele sunt dotate cu facilități moderne, cum ar fi TV prin satelit, minibar, seif, aer condiționat și încălzire.

Oferta actualizata in data de: 04.04.2024

Agentia de turism TRAMP TRAVEL

Telefon: 07xx xxx xxx

Adresa: Bd Victoriei, nr 29 [...]

Email: rezervar [...]

Website: WWW.TRAM [...]

Arata datele de contact

Detalii & rezervare

  • Durata: 8 zile
  • Destinatia: Europa / Italia
  • Data plecarii: 28.05.2024
  • Transport: Avion din Bucuresti
  • Masa: Demipensiune
  • Locuri disponibile: 10 (in momentul postarii ofertei)