Vacante exotice India

Vacante exotice India

Home » Vacante exotice »
Cont turist Cont agentie Cont hotel

Stele

Tip masa

Durata sejur
Transport

Pret


oferte gasite 2 oferte gasite
Sorteaza dupa

1. Vacanta exotica in Delhi, Hotel Nespecificat 4*

8 nopti de la 1675 euro
Vacanta exotica Hotel Nespecificat
Hotel de 4 stele din Delhi, nenominalizat, numele hotelului se va afla in ziua plecarii de la ghid, in functie de disponibilitatile la momentul rezervarii de grup. Daca se intruneste grupul minim mai devreme, hotelul poate fi nominalizat in momentul confirmarii cererii de rezervare. Cazarea este cu mic dejun
Oferta de la:  Coral Tours

2. Vacanta exotica in Delhi, Hotel Nenominalizat 5*

6 nopti de la 899 euro
Vacanta exotica Hotel Nenominalizat
New Delhi este capitala Republicii India si parte a metropolei Delhi.Orasul a fost planificat si construit pentru a deveni capitala, si a fost denumit astfel cand trupele britanice au mutat capitala Indiei Britanice de la Calcutta (1911) aici. A fost construit in sudul unei zone urbane mai vechi, denumita uneori ‚”vechiul Delhi” sau ’’vechea cetate”. A continuat sa fie capitala si dupa retragerea trupelor britanice.Orasul Delhi este format de fapt din doua orase - Old Delhi, ingramadit in stradutele de sub zidurile impozantului Fort Rosu si New Delhi, citadela imperiala cu bulevarde l
Oferta de la:  Coral Tours
 

 

INDIA
Din cauza faptului ca India detine mai multe subtipuri majore de climat: de la desertic in vest la regiuni subtropicale si paduri tropicale in sud- vest si in insule, tundra in nord este destul de greu de raspuns la intrebarea “Care este cea mai buna perioada pentru a o vizita?”

Cea mai indicata perioada pentru a vizita India din punct de vedere meteorologic este din octombrie pana in februarie, cand temperaturile sunt mai scazute, suportabile fata de caldura verii. In lunile ianuarie si februarie, cele mai reci luni ale anului, temperaturile medii sunt in jurul a 10 - 15 grade celsius in nord- vest si a 20 -25 grade celsius in sud- est. In acesta perioada ninge doar in zona muntilor Himalaya.

Un alt motiv pentru a vizita India in aceste luni este faptul ca in aceasta perioada au loc majoritatea festivalurilor importante: Targul Pushkar, Ziua Republicii, Festivalul Punjab, Festivalul Culorii.

In lunile de vara sau sezonul pre-musonic ce dureaza din martie-mai, climatul este cald si umed. Atat pentru regiunile sudice, cat si pentru cele nordice cea mai calduroasa luna este aprilie. Temperaturile medii anuale sunt cuprinse in cea mai mare parte a Indiei intre 32 -40 grade celsius.

Sezonul musonic, ce dureaza din iunie pana in septembrie, se caracterizeaza prin ploi abundente. Temperaturile maxime pot ajunge in aceasta perioada pana la 34 grade celsius.

In zonele aflate in apropierea muntilor Himalaya climatul se apropie de cel temperat, ceea ce aduce doua anotimpuri in plus: toamna si primavara.
Pentru amatorii de trekking, pasionatii de alpinism si cei care doresc sa vada muntii Himalaya vara este anotimpul potrivit, temperaturile din zonele de munte fiind suportabile, spre deosebire de cele din orase.

Lunile cuprinse intre martie-mai, dar si septembrie sunt ideale pentru drumetii in muntii Himalaya.

 

  IAN FEB MAR APR MAI IUN IUL AUG SEP OCT NOI DEC
Temp. maxima (ºC) 21 24 30 36 41 40 35 34 34 33 29 23
Temp. minima (ºC) 7 10 15 21 27 29 27 26 25 19 12 8
Nr ore de soare/zi 7,6 8,6 7,8 9,2 8,1 6,4 5,6 6,2 7,5 9,4 9,5 8
Precipitatii (mm) 25 22 17 7 8 65 211 173 150 31 1 5
Umiditate (zile) 3 3 3 1 3 5 14 14 7 2 1 1