TurisMALL
powered by

10 Acvarii impresionante


BANGKOK

AquaDom, Germania

Situat in lobby-ul hotelului Radisson SAS din Berlin, acvariul in forma de cilindru AquaDom are o inaltime de 25 m si este umplut cu 900.000 l de apa de mare si contine 2600 pesti din 56 specii. Vizitatorii pot admira pestii prin intermediul unui lift in interiorul acvariului si pot servi masa pe acoperisul AquaDom-ului. Acvariul a fost inaugurat in decembrie 2003 si a costat 12.8 milioane euro.

iPond = iPod + Acvariu, Australia

iPond este un accesoriu ce combina iPod-ul cu un mic acvariu. In interior se afla un mic peste tropical care traieste in 650 ml de apa. iPond se bucura de mare succes in Australia, desi aparatorii drepturilor animalelor au cerut interzicerea lui.

Toaleta acvariu

Fish 'n Flush este o inventie brevetata, formata dintr-un vas de toaleta pe post de acvariu. Cu o capacitate de 8.3 l, acvariul este popular de pesti frumos colorati. Atunci cand trageti apa, veti vedea cum apa se scurge din rezervor, iar pestii se duc spre gura de canalizare. Din fericire, totul este o iluzie optica: pestii sunt in siguranta, intr-un acvariu exterior. Ce vedeti ca se scurge este apa de toaleta care se afla intr-un rezervor separat, in spatele acvariului.

Masina acvariu, Thailanda

Mall-ul Siam Paragon din Bagkok gazduieste Siam Ocean World. Aici se afla o masina extraordinara care nu poate fi condusa. Motivul: este folosita pe post de acvariu si este plina de pesti exotici. Usile masinii sunt sigilate pentru ca nici o persoana sa nu elibereze pestii din acvariu.

Cabina telefonica acvariu, Franta

In timpul evenimentul FĂȘte des lumieres din 2007, o cabina telefonica din Lyon a fost transformata in acvariu.

Televizorul acvariu

Daca aveti pe acasa un televizor vechi si nu va lasa inima sa il aruncati, atunci il puteti transforma intr-un acvariu foarte interesant.

Acvarii artistice

Takashi Amano este designer, fotograf si acvarist (o persoana care intretine si detine acvarii). El a avut o idee ingenioasa de a introduce concepte de gradini, asemanatoare cu bonsaii in acvarii.

Acvariul cu meduze, Japonia

Un impact uimitor l-a avut acvariul Aquapict Jellyfish care arata cat de frumos isi schimba meduzele culoarea, la fel ca in apa marii. Din pacate, meduzele nu sunt reale, ci sunt facute din silicon si se pot colora in nuante de rosu, galbe, verde, albastru si mov.

Sofa Acvariul

La un pret de 12.000 USD aceasta sofa are acvarii pe ambele parti laterale.

Bus Stop Acvariul

Aceasta statie de autobuz se afla in Brazilia.

Sursa articol. Sursa foto


7937

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Chelsea Flower Show
Evenimentul se desfasoara anual, in luna mai, fiind organizat de Societatea Regala de Horticultura. ..
Belgia  |  Irlanda  |  Romania  |  Ungaria  |  Spania  |  Italia  | 
Stiai ca?
In noaptea de 15-16 octombrie 1987, in sud-estul Angliei viteza vantului a atins 170 de km/h. Au murit atunci 19 persoane si paduri intregi au fost culcate la pamant.... Tentaculele unei Meduze Uriase pot avea lungimi de pana la 36 de metri....
Dictionar turistic
Rulota - Vehicul de turism, remorcat sau cu motor propriu, amenajat ca locuinta, permitand astfel sejurul in aer liber, acolo unde stationarea unor astfel de vehicule este autorizata sau in campinguri special echipate pentru a le primi.
7 recomandari