TurisMALL
powered by

10 animale pe cale de disparitie


DALLAS

Societatea Wildlife Conservation a intocmit lista “Rarest of the Rare” in care sunt trecute animalele pe cale de disparitie. Desi nu sunt condamnate la pierire, lista a fost facuta pentru a se decide care sunt speciile care au cel mai mult nevoie de ajutorul oamenilor.

Vulpea argintieVulpea argintie este cea mai mica specie de vulpe din SUA si a suferit o pierdere majora in ultimii ani. Din fericire, vulpea argintie nu este pe cale de disparitie din cauza oamenilor, ci din cauza vulturilor aurii care o prefera la cina. In prezent, sunt mai putin de 1000 de exemplare in America.

Urangutanul SumatraUrangutanul Sumatra nu a fost considerat o specie diferita pana in 2004, cand numarul era deja foarte scazut, 6.600 de exemplare. Oamenii de stiinta se tem ca nu vor avea ocazia de a studia specia pana la disparitia ei. Urangutanul Sumatran traieste intr-o zona din Indonezia, unde sunt capturati si vanduti ca animale de companie.

VaquitaVaquita (in traducere micuta vaca) este cel mai mic cetaceu. Vaquita traieste in nordul Golfului Californiei (Marea lui Cortez). In prezent, se crede ca mai exista doar 150 de exemplare, iar in urmatorii ani se asteapta ca rasa sa dispara. Principalele cauze care au dus la diminuarea numarului de vaquita sunt: vanatoarea, poluarea chimica si distrugerea habitatului natural.

Testoasa PloughshareTestoasa Ploughshare traieste doar in partea de nord a Madagascar, in prezent numarul exemplarelor ridicandu-se la 400. Carapacea testoaselor Ploughshare este colorate in nuante superbe de maro. Oamenii de stiinta preconizeaza ca specia va disparea in urmatorii 30 de ani.

Crocodilul cubanezCrocodilul cubanez se afla pe aceasta lipsa din cauza atractiei de nestavilit pe care o are pentru specia crocodilului american. Din cauza imperecherii, specia este in pericol. In prezent, mai exista cel mult 4.000 de exemplare.

Broasca cu ochii verziCu un zambet fermecator si cu ochii verzi, aceasta broscuta parca te indeamna sa ii dai un pupic pentru a vedea daca se transforma sau nu in printul mult cautat. Broscuta traieste in padurile tropicale din Panama si Costa Rica si se afla in pericol din cauza unei ciuperci mortale.

HirolaHirola este un animal indragit de oameni. Gratioasa, gentila si cu o blana de culoarea caramelului, antilopa hirola traieste in salbaticia din Africa. Din pacate, in prezent, mai exista 600 de exemplare, specia fiind condamnata la disparitie. Motivele sunt evidente: vanatorii, pierderea habitatului natural si seceta.

Liliacul Florida BonnetedDesi se credea ca liliacul Florida Bonneted a disparut inca din 2002, se pare ca mai exista o colonie restransa in Florida.

Porumbelul GrenadaDesi este pasarea nationala a Insulei Granada, acest porumbel cu pene roz se afla in pericol de disparitie. Padurile din Granada adapostesc, in prezent, cel mult 150 de exemplare.

Maimutica langurMaimutica langur traieste in insula Cat Ba din Vietnam si, in doar cativa ani, rasa va pieri. In ultimii 40 ani, numarul exemplarelor a fost redus cu 98%, acestea fiind folosite in medicina traditionala chinezeasca.

>Sursa articol. >Sursa foto


30036

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Wiener Festwochen
Festivalul Wiener Festwochen se desfasoara anual intre mai si iunie, în capitala Austriei. In a..
Turcia  |  Belgia  |  Spania  |  Malta  |  Romania  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Victor Babes este cunoscut ca fiind cel mai mare parazitolog din lume (ca urmare a numeroaselor sale cercetari in domeniul parazitologiei) si unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă la nivel mon... Cea mai veche rochie din lume are peste 5.000 de ani si a fost facuta in Egipt?...
Dictionar turistic
Brosura turistica - Material publicitar tiparit in diverse forme care promoveaza anumite zone de atractie turistica, unitati de cazare, programe turistice oferind turistilor detalii informative (pret, localizare, durata promotiei, orar).
7 recomandari