TurisMALL
powered by

30575

Ghid Constanta
Cum ajungi

Constanta

Vara, soare, valuri, nisip fierbinte, fete frumoase si nopti incendiare – este greu sa alegi un singur cuvant care sa descrie cel mai bine Constanta. Cunoscut si sub numele de Tomis, Constanta este cel mai vechi oras atestat de pe teritoriul Romaniei si unul dintre cele mai importante din tara.

Constanta este unul dintre cele mai mari orase din tara. Faima sa a sporit si mai mult in ultimii ani, odata cu ascensiunea statiunii Mamaia, care atrage in lunile de vara mii de turisti dornici de distractie. Portul din Constanta este locul preferat de promenada al localnicilor, iar yacht-urile ancorate aici atrag admiratia trecatorilor.

Cu masina personala
Masina este cea mai comoda si ieftina alternativa de a ajunge in Constanta. Distanta dintre Bucuresti – Constanta este de 225 km si poate fi strabatuta in 2 ore 30 minute. Durata se mareste considerabil in lunile de vara, cand soselele sunt populate de cei care vor sa se bronzeze pe litoralul romanesc. Cea mai populara ruta este Autostrada Soarelui: Bucuresti - Fundulea - Lehliu - Drajna - Fetesti - Cernavoda – Constanta.

Cu microbuzul
Microbuzul este o alta alternativa accesibila de a ajunge in Constanta. Calatoria dureaza tot 2 ore 30 minute, iar pretul unui bilet porneste de la 45 lei.

Cu trenul
In gara din Constanta ajung trenuri din cele mai importante ale tarii: Bucuresti, Suceava, Iasi, Buzau, Cluj-Napoca, Sibiu etc. Din Bucuresti pleaca trenuri personal, accelerat si rapid, iar durata minima a calatoriei este de 4 ore. Pretul unui bilet porneste de la 30 lei.

Cu avionul
Constanta are 2 aeroporturi: Aeroportul International Mihail Kogalniceanu si Aerodromul Tuzla. In Constanta ajung curse din Bucuresti, Timisoara, Milano, Pisa, Bruxelles, Nuremberg, Viena.
  Pagina 1 din 9   Cand sa viziteziPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




ghita Guest, 31.07.2012

si de unde luam suveniruri? cele insirate mai sus le gasesti peste tot:))))

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Malta  |  Grecia  |  Ungaria  |  Romania  |  Germania  |  Austria  | 
Stiai ca?
Cele mai lungi 10 cursuri de apa (fluvii) sunt: 1.Nil, Africa (6695 km) 2.Amazon, America de Sud (6679 km) 3.Yangtze (Chang Jiang), Asia (6244 km) 4.Mississippi - Missouri, America de Nord (5970... George Emil Palade a fost un medic american, dar de origine română, care s-a specializat în domeniul biologiei celulare. În anul 1974 a primit premiul Nobel pentru fiziologie și medicină datorit...
Dictionar turistic
Potential turistic - Este format din totalitatea factorilor de atractie din teritoriu. Acestia sunt formati din: - obiective ale fondului turistic natural care apartin reliefului, climei, apelor, invelisului biogeografic; - obiective ale fondului turistic antropic, care pot fi cultural-istorice, obiective economice, politico-adminstrative, vestigii arheologice, monumente istorice sau arhitectonice, colectii de arta, colectii stiintifice, valori etnografice si folclorice, obiective stiintifice si religioase care sunt rezultatul evolutiei civilizatiei umane intr-un teritoriu anume.
7 recomandari