TurisMALL
powered by

10 atractii cool pe acoperisuri


COPENHAGA

Loc de joaca pe acoperis

Firma de arhitectura JDS Architects a folosit acoperisul cladirii ca loc de joaca pentru copiii angajatilor. Situata intr-o zona foarte aglomerata din Copenhaga, firma a construit locul de joaca, cunoscut si sub numele de dealul verde, pe acoperisul a trei penthouse-uri, devenind o locatie extrema pentru copiii neastamparati si parintii ingrijorati. De asemenea, pe acoperis, parintii se pot relaxa la mesele ce ofera o panoramica superba asupra orasului.

Piscina la inaltime

Piscina hotelului Marina Bay Sands din Singapore (hotelul este estimat la 4 miliarde $) se afla 200 m inaltime si ofera o priveliste ce iti taie rasuflarea. Desi pare riscant, inotul in aceasta piscina nu este deloc periculos. Chiar daca apa pare ca se scurge din piscina in timp ce inoti, ea ajunge, de fapt, intr-un bazin de unde este pompata inapoi in piscina principala. Construita pe acoperisul a celor trei turnuri ale hotelului Marina Bay Sands, piscina este de 3 ori mai mare decat cea olimpica, iar platforma in sine este mai lunga decat Turnul Eiffel culcat.

Parcare de rulote pe acoperis

Pe acoperisul hotelului Grand Daddy se afla o parcare de rulote inedita. Atractia hotelului, Airstream Penthouse Park, este situata pe acoperis si este formata din aceste masini vintage, care au fost decorate dupa imaginatia si bunul gust al artistilor locali. Rezultatul este uimitor, aceste rulote fiind transformate in apartamente ce pot fi rezervate cu pretul de 90$ pe noapte.

Teren de tenis pe acoperis

Fara indoiala, Burj Al Arab este cel mai faimos si somptuos hotel din lume. Aici, luxul nu cunoaste limite, de aceea nu ar trebui sa ne mire terenul de tenis construit pe acoperisul hotelului. Situat la 211 m deasupra solului, cu o priveliste uimitoare, terenul de tenis a fost inaugurat de celebrii Andre Agassi si Roger Federer care au oferit oaspetilor un meci amical.

Roller coaster pe acoperis

Construit intr-o zona aglomerata din Tokyo, pe acoperisul unei cladiri de 8 etaje, acest roller coaster Half Pipe nu a fost niciodata deschis. Desi structura cladirii poate suporta cu usurinta greutatea roller coaster-ului, fortele laterale au prezentat probleme neasteptate.

Bar pe acoperis

Aflat la etajul 63 al hotelului Dome State Tower, Skybar este unul dintre cele mai celebre baruri in aer liber din lume. Deschis intre orele 18.00 – 01.00, barul ofera privelisti minunate asupra orasului Bangkok si a raului Chao Phraya. Datorita design-ului futurist, a bauturilor atent selectate, Skybar se numara printre cele mai cautate atractii nocturne din Bangkok.

Cinematograf la inaltime

Rooftop Cinema este cel mai modern cinematograf din Australia. Situat pe acoperisul unei cladiri de 6 etaje, Rooftop Cinema ruleaza filme clasice si de arta, intr-un décor tineresc si modern. Scaunele frumos colorate si bauturile alcoolice servite de oaspatari prietenosi garanteaza succesul acestui cinematograf.

Gradini pe acoperis

Sky Gardens Pinnacle@Duxton, cea mai inalta cladire publica din Singapore, a folosit acoperisele cladirii de 50 etaje pentru a construit gradini elegante, cu poteci elegant decorate, bancute din lemn, toate pentru a oferi turistilor o panoramica unica asupra orasului. Cladirea are 2 gradini in aer liber, una la etajul 26 si una la etajul 50, ambele fiind cele mai lungi gradini la inaltime din lume.

Birouri pe acoperis

Arhitectii austieci Wolf Prix and Helmut Swiczinsky (cunoscuti si sub numele de Coop Himmelb(l)au) au devenit cunoscuti datorita abilitatii de a transforma schite abstracte in cladiri. Cele 3 elemente care stau la baza schitelor celor 2 arhitecti sunt: capturarea unui sentiment, crearea unui proces de design unic si constructia complexa si solutiile de design. Cel mai recent exemplu este biroul unei firme de avocatura construit pe acoperisul unei cladiri din Viena.

Ferma de pe acoperis

In 2008, restaurantul Uncommon Ground din California si-a deschis o ferma organica pe acoperisul cladirii. Scopul fermei este de a furniza fructe si legume proaspete pentru restaurant. Cu o marime impresionanta, peste 700 m2, proprietarii fermei ofera si cursuri prin care ii invata pe adulti si pe copii cum sa manance sanatos intr-un oras aglomerat, in care toata lumea e mereu grabita.

>Sursa


5823

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Foire de Midi
"Foire de Midi" reprezinta un targ care are loc anual (intre jumatatea lunii iulie- jumatatea lui au..
Turcia  |  Italia  |  Ungaria  |  Franta  |  Irlanda  |  Germania  | 
Stiai ca?
Multe dintre cele mai faimoase si mai scumpe picturi ale lumii apartin pictorilor renascentisti italieni: Michelangelo, Leonardo da Vinci, Boticelli si Rafael. Monalisa lui Leonardo de Vinci (Muzeu... Biblioteca Universitatii din Indiana, SUA, se scufunda in fiecare an cu circa 2,5 centimetri? Acest fenomen se datoreaza unei erori a constructorilor care au omis sa calculeze si greutatea cartilor ca...
Dictionar turistic
Cuseta - Pat pentru o persoana dotat cu un cearceaf, perna si patura, amenajat in mijloacele de transport (tren, vapor). Intr-o cabina se pot afla mai multe paturi.
7 recomandari