TurisMALL
powered by

10 atractii fascinante din Olanda


AMSTERDAM

Multi turisti sosesc in Olanda pentru a vizita Amsterdam. Insa, Olanda are multe de oferit, odata ce parasiti capitala. Drumuri frumoase se intersecteaza cu canala, iar panoramele sunt perfecte pentru ciclism in zonele istorice ale tarii.

Proiectul DeltaProiectul Delta reprezinta o serie de constructii care au fost ridicate intre 1950 – 1997 si se afla in provinciile Zeeland si Olanda de Sud. Scopul digurilor este de a preveni inundatiile provocate de Marea Nordului. Proiectul Delta este format din diguri independente, unele dintre sunt deschise spre mare, iar in caz de furtună se inchid. Alte diguri sunt inchise in permanenta.

Maastricht VrijthofVrijthof este cea mai cunoscuta piata din Maastricht, un oras pitoresc afla in partea de sud a Olandei. Principalele atractii din piata sunt Biserica Sf. Servatius si Catedrala Sf. Jan. In piata Vrijthof au loc periodic festivale.

RijksmuseumCel mai frumos muzeu din Amsterdam este Rijksmuseum, ce a reusit sa adune, de-a lungul timpului, peste 7 milioane de lucrari de arta si tezaur. Din pacate, vizitatorii pot vedea doar o parte din aceasta bogatie culturala. Muzeul este deschis in fiecare zi, intre orele 09.00 – 18.00. Copiii si studentii sub 18 ani au intrarea gratuita, iar adultii platesc 12.50 euro. Detinatorii de Amsterdam Pass platesc 6.25 euro.

KinderdijkIn Olanda exista peste 1.000 de mori de vant. Cel mai mare numar de mori de vant se gaseste langa satul Kinderdijk. Pentru a controla excesul de apa din poldere (portiuni de pamant aflate sub nimelul marii), aici au fost construite 19 mori de vant in 1740. In prezent, morile de vant se afla intr-o stare foarte buna si sunt o populara atractie turistica din Olanda.

Hoge VeluweParcul National Hoge Veluwe este unul dintre cele mai mari rezervatii naturale din Olanda. In interiorul parcului se afla muzeul Kröller-Müller, unde este expusa o impresionanta parte din lucrarile lui Vincent van Gogh. Daca doriti sa explorati parcul pe cont propriu, aveti la dispozitie biciclete gratuite.

Gradinile KeukenhofGradinile Keukenhof sunt una dintre cele mai cautate si apreciate destinatii turistice din Olanda. Numeroasele specii de flori sunt asezate pe campuri largi, gradina fiind casa a peste 7 milioane de lalale. Mandria gradinilor Keukenhof este laleaua ruseasca neagra, Baba Yaga. Gradinile Keukenhof sunt deschise din martie pana la mijlocul lunii mai.

Primaria orasului DelftPrimaria orasului Delft este o cladire in stilul renascentist, aflata in piata Markt, vizavi de biserica Nieuwe Kerk. Planul initial al cladirii a fost creat de arhitectul Hendrick de Kreyser, dar a suferit numeroase schimbari de-a lungul secolelor.

Insulele Frisian de VestInsulele Frisian de Vest reprezinta un lant de insule aflate pe coasta Marii Nordului si continua spre est, transformandu-se in Insulele Frisian de Est. Insulele Frisian separa Marea Nordului de Marea Wadden, prin niste munti noroiosi. Insulele pot fi vizitate, doar daca sunteti insotit de un ghid avizat. Bicicleta este cel mai bun mod de transport pe insula.

Canale LeidenLeiden este un oras istoric din Olanda, cunoscut ca fiind locul in care s-a nascut pictorul Rembrandt, are cea mai veche universitate din Tara Lalelelor si a frumoaselor canale. Cele doua brate ale raului Rhine intra in Leiden prin est si se unesc in centrul orasului, unde se afla mai multe canale mici. Centrul vechi al Leiden dateaza din secolul XVII.

AmsterdamAmsterdam este capitala Olandei, un loc vibrant, o comoara de bogatii artistice, un oras cu 900 de ani de istorie pe parcursul carora a devenit centrul unui imens imperiu. Canalele Amsterdamului reprezinta una dintre principalele atractii ale orasului. Herengracht este cel mai impozant canal de pe Grachtengordel si este faimos pentru “Curba de Aur”, intindere de case impunatoare construite pentru negustorii bogati. Alte canele importante sunt Keizergracht, Prinsengracht, Entrepotdok si Reguliersgarcht.

Unele dintre cele mai frumoase atractii ale orasului pot fi vazute in plimbarile pe canal: Trezoreria, Podul Inchisorii, Cel mai lat Pod din Amsterdam si Turnul Lacrimilor.

Sursa articol


36943

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul de Vara de la Paris (Quartier d'Eté Festival)
Anual, de la mijlocul lunii iulie pana la inceputul lunii august se desfasoara Paris Quartier d'Eté..
Ungaria  |  Grecia  |  Romania  |  Italia  |  Belgia  |  Spania  | 
Stiai ca?
SUA detin recordul mondial pentru numarul de case in care locuieste o singura persoana?... Canalul Suez este caracterizat de doua superlative geografice: este cel mai lung canal maritim si canalul cu cel mai mare trafic naval. Canalul Suez este situat in Egipt, la vest de Peninsula Sinai...
Dictionar turistic
Vacanta - Perioada de odihna, concediu prin care turistii pleaca din orasul de resedinta cu scopul de a se relaxa.
7 recomandari