10 atractii turistice de top din Polonia

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

10 atractii turistice de top din Polonia


POLONIA

Polonia a supravietuit timp de secole conflictelor, parand o tara mandra, independenta, gata sa-si asume noul ei rol in istoria moderna. Vizitatorii Poloniei au descoperit faptul ca este o tara bogata in cultura, peisaje pitoresti si situri istorice extraordinare. Prin explorarea oraselor vibrante, a lacurilor si padurilor din mediul rural sau altor atractii turistice din Polonia, vizitatorii vor ramane cu amintiri foarte placute.

10. Castelul WawelZona Castelului Wawel a fost locuita inca din Epoca Paleoliticului. Castelul in sine a fost construit pentru prima data in secolul al XIV-lea, la comanda monarhului polonez Cazimir al III-lea cel Mare. Acest castel gotic gazduieste legendara sabie de incoronare Szczerbiec, “bijuterie” a coroanei poloneze. Sabia este decorata cu simboluri si modele florale, cu lama zimtata, de unde si denumirea de “Sabia cu zimti”.

9. Auschwitz-BirkenauO vizita la Auschwitz-Birkenau reprezinta o experienta adevarata pe care cuvintele cu greu o pot descrie. Dimensiunea imensa a lagarului de concentrare nazist este primul lucru care uimeste vizitatorii pe masura ce se apropie de intrarea in memorialul si muzeul din Oswiecim, Polonia. Ridicat in memoria celor ucisi in taberele din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Auschwitz-Birkenau a fost vizitat de mai mult de 25 de milioane de oameni.

8. Zona Lacului MasurianFiind situat in zona care se intinde intre cursul inferior al raului Vistula si granita cu Lituania, districtul lacului Masurian contine mai mult de 2.000 de lacuri conectate printr-un sistem extins de canale si rauri. Este cea mai populara destinatie turistica dintre toate districtele lacurilor din Europa. Exista o sumedenie de hoteluri, case de oaspeti si campinguri in satele care inconjoara lacurile. Vizitatorii pot da un tur cu bicicleta sau cu barca pentru a contempla zona.

7. Dunele de nisip SlowinskiSituate in nordul Poloniei, dunele de nisip Slowinski fac parte din Parcul National Slowinski de pe coasta Marii Baltice. Exista si un muzeu in aer liber ce prezinta caracteristicile culturii slovincienilor care au trait acolo. Vantul transporta nisipul uscat, iar dunele iau forma unor valuri, ajungand la inaltimi de 30 de metri. Formele lor se schimba odata cu sezonul, fiind cunoscute si sub numele de "dune in miscare."

6. Castelul MalborkCastelul Malbork a fost fondat in 1274 de catre cavalerii teutoni cu scopul de a invinge dusmanii polonezi si de a conduce propriile teritorii din nordul Marii Baltice. Castelul a fost extins de mai multe ori pentru a gazdui un numar tot mai mare de cavaleri pana la retragerea lor catre Königsburg in 1466. Astazi este cea mai populara atractie turistica din orasul Malbork.

5. Salina WieliczkaSituata la marginea Cracoviei, mina de sare Wieliczka este considerata una dintre cele mai vechi din lume. Sarea a fost extrasa din acest loc continuu inca din secolul al XIII-lea. Pare a fi un oras subteran, sculptat in sare, ce cuprinde o capela si detine una dintre cele mai bune acustici dintre cele existente in structurile din Europa. Sculpturile antice in sare sunt completate de noi sculpturi ale artistilor contemporani.

4. Padurea BialowiezaPadurea Bialowieza este o ramasita a padurilor virgine care se intindeau odata pe o mare suprafata a Europei. Padurea traverseaza frontiera dintre Polonia si Republica Belarus, existand puncte de trecere pentru turisti pe jos sau cu biciclete. Padurea Bialowieza adaposteste aproximativ 800 de specii protejate de zimbri. Datorita faptului ca zimbrii sunt tinuti in zone imprejmuite, se pot efectua excursii cu ghizi, pe jos sau in trasuri trase de cai.

3. Centrul Vechi GdanskIstoria orasului Gdansk, situat pe coasta Marii Baltice, reliefeaza ocupatia cavalerilor teutoni din secolul al 14-lea, ale caror cetati contrastau puternic cu orasul actual cunoscut sub numele de Altstadt sau "Orasul Vechi". In secolul al XV-lea, Cazimir al IV-lea al Poloniei a permis demolarea cetatilor construite de cavalerii teutoni. Zona veche a orasului Gdansk include mai multe structuri din secolul al XVII-lea, precum hambare, mori si biserici.

2. Piata Veche din VarsoviaFondate in secolul al XIII-lea, Varsovia si Piata Centrala a orasului au reprezentat inima culturii poloneze timp de cinci secole. Piata a fost distrusa in Al Doilea Razboi Mondial, dar a fost atent reconstruita aproape imediat dupa incheierea razboiului. Astazi, in Piata Veche a Varsoviei exista o sculptura de bronz reprezentand o sirena - simbolul capitalei Poloniei.

1. Piata Centrala din CracoviaDatand din secolul al XIII-lea, Piata Centrala din Cracovia este cea mai mare piata din Europa si una dintre principalele atractii turistice din Polonia. Aceasta este inconjurata de case si cladiri istorice, palate si biserici. Piata este dominata de Hala Postavarilor, o cladire reconstruita in anul 1555 in stil renascentist, ce detine o mansarda frumos decorata.

Sursa


4876

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Berii la Praga (Czech Beer Festival in Prague)
Festivalul Berii de la Praga atrage de la an la an tot mai multi participanti. Evenimentul se desfas..
Italia  |  Malta  |  Grecia  |  Belgia  |  Ungaria  |  Franta  | 
Stiai ca?
Cei mai tineri parinti din istorie ( doi copii cu varste de 8, respectiv 9 ani) au trait in China? Copilul lor s-a nascut in anul 1910.... In Capo Verdeeste cea mai mare densitate de femei din Africa: 100 de femei la 87 barbati?...
Dictionar turistic
Receptie - Birou care asigura primirea si repartizarea turistilor in unitatile cu activitate hoteliera.
7 recomandari