TurisMALL
powered by

10 atractii turistice periculoase


IGUAZU FALLS (BR)

Cage of Death, AustraliaTuristii dependenti de adrenalina sunt invitati sa intre intr-o cutie transparenta si sa coboare in adancurile unui bazin pentru a inota alaturi de un crocodil inspaimantator. Atractia se afla in orasul Darwin si se numeste Crocosaurus Cove. Timp de 15 minute, veti sta intr-o cutie din acril, cu pereti de 4 cm si veti putea privi crocodilul de la mica distanta.

Cliff Base, NorvegiaNorvegia este renumita pentru peisajele sale magnifice. Multi turisti dependenti de adrenalina exploreaza stancile si zonele montane ale Norvegiei pentru senzatii incitante. Pe langa pistele de biciclete si trasee montane, stancile inalte si abrupte ale Norvegiei sunt locul de unde multi sar cu parasuta. Desi periculoase din cauza vanturilor puternice, nimic nu ii poate opri pe dependentii de adrenalina.

Cascada Iguazu, BraziliaCascada Iguazu este una dintre cele mai spectaculoase din lume. Mai inalta de doua ori decat Cascada Niagara, cataractele cascadei Iguazu sunt impresionante, iar cele 275 de caderi de apa sunt o amintire greu de egalat. Cea mai faimoasa si periculoasa este Gatlejul Diavolului. Pe langa zonele lipsite de risc de unde puteti admira cascda Iguazu, turistii care vor sa jongleze cu pericolul, pot opta sa se plimbe cu barca pe apele involburate. O alta alternativa este plimbarea cu elicopterul si escaladarea cascadelor cu ajutorul unei franghii.

CN Tower Edge Walking, TorontoCn Tower detine recordul mondial pentru principala sa atractie: Edge Walk, o plimbare periculoasa pe muchia ascutita a cladirii. Deschisa in august 2011, Edge Walk permite grupurilor de 6 persoane sa faca o plimbare de 150 m in jurul cladirii. Turistii sunt in siguranta deplina datorita hamurilor cu care sunt prinsi.

Vulcanul Bungee, ChileProbabil unii oameni s-au saturat de banalele sarituri in gol cu bine-cunoscuta coarda elastica si sunt in cautarea unor noi senzatii. Pentru acestia, recomandam vulcanul activ Bungee din Chile. Pentru 9.995 $ (pachetul include cazare, transport si diverse alte activitati), turistii au ocazia de a sari cu coarda direct in mijlocul vulcanului, simtind caldura lavei fierbinte.

El Caminito Del Rey, Spania
In sudul Spaniei se afla cea mai importanta atractie pentru dependentii de adrenalina: poteca El Caminito Del Rey. Construita in 1905, pentru ca muncitorii sa faca naveta intre cele 2 centrale din zona, poteca este construita pe culmile stancoase ale muntilor. Desi a fost inchisa in 2000 dupa ce 2 muncitori si-au pierdut viata, El Caminito Del Rey a fost transformata in atractie turistica, singurele reguli ce trebuie indeplinite fiind varsta de minim 12 ani si lipsa fricii de inaltime.

Kayak cu balene, AlaskaNorocosii care ajung in Alaska si nu le este frica de balene, pot incerca o noua atractie ce are din ce in mai mult succes: kayak cu balene. Datorita localnicilor care stiu exact cand balenele pot fi zarite, kayak-ul pe apele din Alaska atrage multi turisti pasionati de atractii unice. Desi balenele nu fac rau oamenilor, intalnirea poate fi destul de periculoasa din cauza marimii balenei si a valurilor pe care le face cand iese la suprafata.

Zorbing, Noua ZeelandaDaca vreti sa vedeti cum arata lumea cu fundul in sus, atunci intrati in aceasta bila imensa de plastic si porniti intr-o calatorie galopanta pe un deal abrupt. Desi zorbing-ul a devenit o atractie populara in multe tari, prima tara care a brevetata aceasta inventie este Noua Zeelanda.

Sursa articol. Sursa foto


6063

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul Dunarii
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea ..
Italia  |  Belgia  |  Franta  |  Cehia  |  Spania  |  Marea Britanie  | 
Stiai ca?
Exista mai multe pasari flamingo de plastic decat adevarate?... New York este singurul oras din Statele Unite unde mai mult de jumatate din populatie nu detine o masina?...
Dictionar turistic
Agroturism - Forma de turism practicata in mediul rural prin care se asigura turistilor servicii de cazare, masa si agrement si se contribuie la ridicarea nivelului de trai al populatiei rurale.
7 recomandari