TurisMALL
powered by

45518

Ghid Atena
Cum ajungi

Atena

Atena este orasul cu cea mai glorioasa istorie din lume, un oras venerat de zei si oameni, un oras magic. Incantatoare capitala a Greciei a fost intotdeauna locul de nastere al civilizatiei, fiind orasul unde s-a nascut democratia. Niciun alt oras nu a contribuit mai mult la evolutia omenirii decat Atena. Aici este locul unde s-a nascut Socrate, Plate, Sofocle, Euripide si multi altii.

Cine nu a auzit de Acropola din Atena, unul dintre cele mai faimoase monumente arheologice din Europa? De-a lungul timpului, Acropola a starnit admiratia a milioane de oameni, fiind cea mai importanta atractie turistica din Atena. O plimbare prin centrul istoric al Atenei, unde se afla Plaka, Thission si Psyri, magazine de lux, restaurante moderne si taverne traditionale demonstreaza ca toate pot coexista armonios in secolul vitezei.

Cu avionul
Cea mai rapida modalitate de a ajunge la Atena este prin intermediul avionului. Zborul dureaza 1 h si 40 minute, iar cursele sunt operate de pe aeroportul Henri Coanda. Companiile care zboara direct spre Atena sunt Tarom si Olympic Airlines, iar cu escala zboara AlItalia, Malev, Austrian Airlines, Lufthansa, Turkish Airline si Czech Airlines.

Cu masina
O alta alternativa este cu masina personala. Distanta dintre Bucuresti – Atena este de 1187 km si poate fi parcursa in aproximativ 16 ore. Cea mai rapida ruta este Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Lefkonas – Salonic – Atena.
  Pagina 1 din 9   Cand sa viziteziPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fête des Jardins
Cu ocazia evenimentului Fête des Jardins timp de un week-end, la sfarsitul lui septembrie, gradinil..
Franta  |  Germania  |  Grecia  |  Cehia  |  Austria  |  Romania  | 
Stiai ca?
Turcia este denumita si "Tara celor patru anotimpuri".... Elefantii nu isi pot apleca capul din cauza gatului gros si scurt. Pentru a prelua ceva de pe sol in gura se folosesc de trompa....
Dictionar turistic
Adapost pentru excursionisti - Mijloace improvizate de cazare, create, in general, de organizatii particulare sau institutii publice pentru a compensa absenta hotelurilor in anumite regiuni putin frecventate; popasuri de tip han pentru tineret, instalate si administrate de organizatii de tineret pentru membrii lor.
7 recomandari