TurisMALL
powered by

10 biserici incredibil de ciudate


PRAGA

Inca din vremurile antice, bisericile au fost lacasul sfant unde multi credinciosi si-au gasit linistea. Mirosul de tamaie, vitraliile, icoanele, altarul si aspectul exterior uneori auster, alteori spectaculos, sunt cateva dintre trasaturile de baza ale unei biserici.

Insa, exista cateva biserici a caror forma si materiale folosite la constructie va vor face sa ridicati spranceana a uimire.

Biserica LEGOIn Olanda a fost ridicata o structura temporara, care serveste pe post de biserica. Desi pare a fo construita din LEGO, la baza sa stau blocuri din ciment, colorate pentru a semana cu celebrele piese de joc. Structura a fost construita pentru Festivalul Grenswerk din orasul Enschede.

Biserica organica, ItaliaAflata la marginea orasului Bergamo, la poalele muntelui Arena, catedrala Tree a fost creata de artistul italian Giuliano Mauri, care, din pacate, a murit inainte de a-si fi terminat capodopera. In 2001, dragostea pentru natura l-a inspirat sa creeze o catedrala doar din copaci.

Suportul catedralei este format din 42 coloane de brad, iar mladitele de castan si nuc sunt puse ca suport pentru copacii mai tineri. In timp, acestea vor creste frumos si puternic, iar structura de lemn se va deteriora, lasand loc pomilor naturali sa formeze o superba structura in forma de catedrala.

Biserica din oase, CehiaSedlec Ossuary este o mica capela gotica, aflata in Sedlec, in suburbiile orasului Kutna Hora din Cehia. Daca pe dinafara biserica arata banal, inauntru veti fi uimiti de decoratiunile realizate din peste 40.000 de oase umane. Cel mai fascinant este candelabrul din mijlocul bisericii.

Biserica de zapada, GermaniaBiserica de zapada a fost construita in decembrie 2011, in satul bavarez Mitterfirmiansreut, aflat la granita cu Cehia. Biserica a fost construita pentru a comemora 100 de ani de la o biserica similara din zona. Luminata in albastru, biserica a costat 100.000 euro si au fost folositi 1.400 metri cubi de zapada si gheata.

Biserica tanc, OlandaBiserica tanc este opera artistului Chris Kuksi si reuseste sa transmita mesaje mixte. Aparent o versiune moderna a Cruciadelor, biserica este vazuta ca un loc in care iti cauti linistea.

Biserica gonflabila, OlandaTransparante Kerk este o biserica gonflabila care este disponibila la cerere. Realizata din plastic transparent, biserica face turul Olandei, fiind ceruta pentru festivale, petreceri de firma sau private. Cu o capacitate de 30 persoane, aici nu se tin ceremonii religioase, ci doar discutii filozofice despre viata.

Biserica transparenta, BelgiaAceasta biserica superba face parte din proiectul artistic Z-OUT care isi propune sa amplaseze structuri incredibile in spatii publice. Biserica transparenta se afla in regiunea Haspengouw din Belgia si este realizata din 100 de stive din otel si 2000 de coloane din otel.

Cea mai mica biserica din lume, SUACapela Cross Island este cea mai mica biserica din lume si se afla in apropiere de orasul New York. Asezata pe o platforma de lemn, in mijlocul unui lac, cu dimensiuni de 8 m2, biserica poate primi maxim 3 persoane. Biserica poate fi vizitate la cerere, iar accesul se face cu o barca.

Biserica tren, RusiaDesi pare o idee ciudata, se pare ca in Rusia bisericile tren au devenit un trend foarte popular. Zeci de oameni merg in fiecare saptamana la aceste biserici atipice.

Biserica de pe stanci, GeorgiaAceasta biserica se afla pe o formatiune de roci din Katskhi din Georgia, la o inaltime de 40 metri. Biserica a fost construita intre secolele VI – VIII, iar in ultimii 20 de ani este locuita de un calugar.

Sursa articol


4981

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul Dunarii
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea ..
Austria  |  Malta  |  Cehia  |  Franta  |  Romania  |  Olanda  | 
Stiai ca?
Australia este cea mai mare tara din Oceania si cea mai mare tara inconjurata in intregime de ape. Australia se intinde pe o suprafata de 7.692.024 km2, ceea ce reprezinta 5,2% din uscat. ... Gheorghe Marinescu, medic neurolog român, pe lângă numeroase studii, a realizat și primul film științific din lume, denumit “Tulburările mersului în hemiplegia organică”. De asemenea, a f...
Dictionar turistic
Centru de informatii turistice - Tourist information centre - Birou ce ofera informatii despre atractii turistice, facilitati si servicii oferite, si uneori ofera si servicii de rezervare de bilete. Poate apartine de guvern, "tourist boards" sau de alte organizatii si are o sfera de actiune locala sau mai larga.
7 recomandari