10 cele mai faimoase temple din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

10 cele mai faimoase temple din lume


BANGKOK

Nici un alt continent din lume nu are atat de multe temple ca Asia. Acest aspect nu ar trebui sa fie surprinzator, deoarece Asia este locul de nastere a numeroase religii (buddhism, hinduism, jainism, sikhism, taoism) si convingeri.

Templul Lotus, IndiaTemplul de cult Bahá’í este o constructie moderna, aflata intr-un cartier din Delhi, India. Monumentul, cunoscut si sub numele de Templul Lotus, este format din 27 petale de marmura si poate adaposti pana la 1.300 de persoana. Templul a fost deschis in 1986 si este considerat un fel de Taj Mahal modern si este locul in care sunt bineveniti adeptii oricarei religii.

Templul Ranakpur, IndiaDedicat lordului Adinatha, templul Jain din Ranakpur se ridica maiestuoas de pe versantul unui deal. Templul este sustinut de 1.4444 piloni de marmura, sculptati cu detalii deosebite. Pilonii sunt diferit decorati, astfel ca nu exista 2 la fel. Constructia templului si imaginea cvadrupla simbolizeaza cucerirea Tirthankara a celor 4 puncte cardinale. Data constructiei templului este controversata, dar se crede ca a templul Ranakpur a fost ridicat intre secolele XIV – XV.

Manastirea Takshang, BhutanTakshang este cea mai faimoasa manastire din Regatul Bhutan. Manastirea se afla pe o culme ascutita situata la 3.120 m si la 700 m deasupra vaii Paro. Numele Takshang inseamna cuibul tigrului; legenda spune ca Padmasambhava (Guru Rinpoche) a zburat aici pe spatele unui tigru. Manastirea Takshang are 7 temple care pot fi vizitate.

Templul lui Buddha de Smarald, ThailandaWat Phra Kaew sau Templul lui Buddha de Smarald este un faimos templu din Bangkok, care se afla in incinta Grand Palace. In principala incapere se afla o statuie fabuloasa, realizata din jad verde, care il intruchipeaza pe Buddha.

Templul Raiului, ChinaTemplul Raiului se afla in Beijing si este vazut ca un templu taoist, desi raiul chinezesc a aparut inaintea religiei taoismului. Templul a fost construit intre anii 1406 – 1420, la porunca imparatului Yongle, acelasi care a ridicat si Orasul Interzis. Pe langa privelistile minunate, templul este inconjurat de un parc public, popular printre localnicii care practica tai chi dimineata sau in weekend.

Pavilionul de Aur, JaponiaKinkaku-ji este cea mai populara atractie turistica din Kyoto. Constructia originala a fost locul de retragere al shogunului Ashikaga Yoshimitsu, care a venit aici la sfarsitul secolului XIV. Dupa moartea sa, fiul sau a transformat Pavilionul de Aur intr-un templu Zen. Din pacate, in 1950, templul a fost ars din temelii de un tanar calugar care devenise obsedat de Pavilionul de Aur. Cinci ani mai tarziu, templul a fost reconstruit, ca o copie fidela a constructiei originale. Peisajul frumos si reflectie templului in apa fac din Pavilionul de Aur o atractie turistica obligatorie.

Harmandir Sahib, IndiaCunoscut si sub numele de Templul de Aur, Harmandir Sahib este cea mai faimoasa atractie din Amritsar si locul cel mai important pentru religia Sikhs. Constructia templului a inceput in secolul XVI, la indemnul gurului Ram Dast si a fost completata de succesorul sau, guru Arjan. In secolul XIX, Maharaja Ranjit Singh a acoperit etajele superioare si acoperisul cu aur si i-a dat si numele englezesc de Golden Temple. Impresionant atat ziua, cat si noaptea, templul este mereu plini de pelerini din toate colturile Indiei, dar si de pe alte continente.

BaalbekBaalbek este un sit arheologic spectaculos, aflat in partea de nord a Libanului. Inca din secolul I d.Hr, romanii au construit aici 3 temple: Jupiter, Bacchus si Venus. Ridicate pentru a forma cel mai mare imperiu roman, templul Jupiter era format din 54 coloane din granit masive ce aveau o inaltime de 21 metri. In prezent, doar 6 coloane ale templului Jupiter mai sunt in picioare. Cel mai bine conservat templu este Bacchus, construit in anul 150 d.Hr.

BorobudurBorobudur se afla la 40 km nord de Yogyakarta (Java) si este unul dintre cele mai faimoase temple buddhiste din lume. Borobudur a fost ridicat intre secolele VIII – IX, iar constructia sa a durat 75 ani si au fost folosite peste 2 milioane de blocuri de piatra. Templul Borobudur a fost abandonat in secolul XIV din motive inca necunoscute si a fost ascuns in jungla, sub straturi groase de cenusa vulcanica. Astazi, templul Borobudur este una dintre cele mai cautate si apreciate atractii turistice din Indonezia.

Angkor Wat, Cambodgia
Angkor a fost capitala imperiului Khmer si a avut cea mai infloritoare perioada intre secolele 9 – 15. Ruinele orasele Angkor se afla intr-o padure, la nord de lacul Tonle Sap si fac parte din patrimoniul UNESCO. Conform studiilor, Angkor era un oras foarte bogat, care adapostea peste 1 milion de oameni. De asemenea, se intindea pe o suprafata generoasa, in jur de 3.000 km. O parte din templele orasului au fost restaurate, ruinele fiind vizitate anual de peste 1 milion de turisti.

Sursa articol


9040

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul International de Muzica “ Primavara Pragheza”
Acest festival are loc anual in perioada mai-iunie si dureaza trei saptamani. Fanii impatimiti ai mu..
Stiai ca?
Japonia este denumita si "Tara soarelui rasare", "Tara crizantemei" sau "Tara ciresilor in floare".... Cele mai multe zile consecutive cu peste 37,8 °C (100 °F) au fost inregistrate in Marble Bar, Western Australia de la 31 octombrie 1923 la 7 aprilie 1924 (160 zile). Cele mai multe zile consecuti...
Dictionar turistic
Bagaj de mana - Bagaj pe care calatorul il poate pastra cu sine in timpul transportului si asupra caruia este responsabil (termenul se utilizeaza in transportul aerian si in transportul cu autocarul). Bagajul trebuie sa se incadreze intr-o marime standard, care difera in functie de compania aeriana.
7 recomandari