10 cele mai lungi roller coastere de otel din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

10 cele mai lungi roller coastere de otel din lume


ABU DHABI

Cand mergeti intr-un parc de distractii, ce va atrage cel mai mult? Daca sunteti un curajos veti raspunde, probabil: plimbarea cu roller coaster-ul. Dar nu orice fel de roller coaster este atat de spectaculos incat sa iti creasca adrenalina la maxim. Pentru cele mai de neuitat 3 sau 2 minute din viata ta, citeste in continuare cate putin despre aceste masinarii. Iata 10 dintre cele mai lungi roller coastere de otel din lume:

1. Steel Dragon 2000Situat in parcul de distractii Nagashima Spa Land, in Kuwana, Mie, Japonia, acest gigant roller coaster are 2479 metri lungime. A fost deschis pentru public in anul 2000, Anul Dragonului in Asia. In 2003, a fost inchis din cauza unui incident la una dintre rotile trenului. Un vizitator a suferit un sold rupt. Trei ani mai tarziu, a fost deschis pentru public inca o data. Roller coaster-ul a fost construit de catre Morgan Manufacturing, care si-a dat seama ca, construirea unui roller coaster care sa reziste cutremurelor puternice s-a dovedit a fi foarte costisitoare.

2. UltimateAcest roller coaster din otel este situat in parcul de distractii Lightwater Valley in North Yorkshire, Anglia. A fost deschis in 1991 si atunci era cel mai lung roller coaster. Acest record i-a fost transferat lui Steel Dragon 2000 in anul 2000. Acest roller coaster englezesc are 2268 metri lungime si 33 de metri inaltime. Din pacate, a avut loc un incident ce a implicat o caprioara care a venit din padure pe pista si un baiat a fost dus la spital.

3. Formula RossaAvand o lungime de 2200 de metri acesta este al treilea cel mai lung roller coaster de otel din lume. Este situat in Ferrari World din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. In afara de a fi unul dintre cele mai lungi din lume, Formula Rossa este, de asemenea, cel mai rapid, cu o viteza de 240 de kilometri pe ora. Atunci cand faceti o plimbare cu acest roller coaster, va trebui sa purtati ochelari de protectie. Acest lucru se datoreaza faptului ca pericolul de impact cu insecte sau alte particule din aer este mare.

4. FujiyamaSituat, de asemenea, in Japonia, acest roller coaster poate fi gasit in Fuhi-Q Highland. Cand a fost deschis pentru public in 1996, era cel mai inalt, avand 79 metri inaltime. Lungimea sa totala este de 2045 metri, ceea ce il face al patrulea cel mai lung roller coaster din lume. Designul acestei structuri a fost inspirat de la faimosul Munte Fuji in Japonia. Acesta este unul dintre cele mai iubite roller coastere din lume cu multe comentarii pozitive din partea vizitatorilor.

5. Millennium ForceAcesta este un alt roller coaster din otel, fiind considerat unul dintre cele mai lungi din lume. Cu o lungime totala de 2010 metri, va ofera o plimbare pe care nu o veti uita pentru tot restul vietii. Roller coaster-ul este situat in Sandusky, Ohio, la Cedar Point. Dar lungimea lui nu este tocmai cel mai impresionant aspect. Millennium Force a fost intotdeauna votat ca un roller coaster de top la premiile Amusement Today's Golden Ticket. Nu a fost niciodata clasat pe locul al doilea.

6. California Screamin'Cu asa un nume stiti ca veti avea parte de „plimbarea vietii” in acest roller coaster din otel. California Screamin' este situat in parcul de distractii Disney California Adventure Park si are o lungime de 1851 metri. Este al saselea cel mai lung roller coaster din lume si al doilea din Statele Unite ale Americii. Cel mai inalt punct al sau este la 37 metri. Acesta este urmat de o cadere de 34 metri. Structura roller coaster-ului este unica, deoarece pare a fi de lemn, dar, bineinteles, este din otel.

7. DesperadoDeschis in 1994 Desperado a fost declarat a fi cel mai inalt roller coaster de otel din lume in momentul in care a fost construit, in conformitate cu Guinness Book of World Records. Are o cadere de 69 metri si o viteza de aproximativ 130 km/h. Plimbarea cu acest roller coaster din otel dureaza doar 2 minute si 43 secunde, si totusi este unul dintre cele mai lungi din lume. Lungimea sa totala este de 1781 metri. Este situat in Primm Valley Resorts in Primm, Nevada.

8. GaoAcest roller coaster special este al 8-lea ca lungime din lume si face parte din Mitsui Greenland Park. Parcul de distractii este situat in Arao, Kumamoto, Japonia. Lungimea sa totala este de 1735 metri. In afara de faptul ca face parte din aceasta lista, acest roller coaster este, de asemenea, celebru pentru designul sau ce seamana cu un dinozaur. Un alt lucru notabil despre Gao este ca viteza sa este destul de mica. Daca credeti ca este plictisitor verificati ce alte atractii ofera parcul.

9. MambaPe locurile 9 si 10 sunt doua roller coastere cu o lungime de 1700 metri fiecare. Mamba este situat in Kansas City, Missouri, Statele Unite ale Americii la Worlds of Fun. Viteza maxima este de 121 km/h in timp ce punctul cel mai inalt este la 62 metri. O plimbare cu acest roller coaster va dura 3 minute. A fost deschis in 1998, dar in continuare va puteti bucura de toate elementele care compun aceasta frumoasa plimbare. Are o urcare de 62 metri, o rasucire de 580 grade si o a doua urcare de 56 metri.

10. Steel ForcePlimbarea cu Steel Force, la fel ca si in cazul roller coaster-ului Mamba, dureaza 3 minute. Este situat in Allentown, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii si a fost deschis in 1997. Punctul cel mai inalt este la 61 metri. Viteza maxima, la fel ca si la Mamba, este de 121 km/h. Steel Force este cel mai lung roller coaster din otel de pe Coasta de Est a Statelor Unite. Este inca una dintre cele mai bune atractii din SUA.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea2428

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul din Madrid (Madrid Carnival)
In fiecare an, la sfarsitul lui februarie/inceputul lui martie, Madridul sarbatoreste prin petreceri..
Romania  |  Olanda  |  Germania  |  Ungaria  |  Austria  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Islamul este cea mai raspandita religie din Africa?... In China, nuanta de alb este destinata inmormantarilor? ...
Dictionar turistic
Excursie - Calatorie de o singura zi unde se viziteaza diferite atractii turistice, fara a petrece noaptea la un hotel sau pensiune.
7 recomandari