10 cele mai magnifice acvarii din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

10 cele mai magnifice acvarii din lume


EMIRATELE ARABE

Acvariile fascineaza, in aceeasi masura, copiii si adultii. Construit cu un design inovativ, din cele mai fine materiale pentru a asigura siguranta turistilor, va prezentam cele mai magnifice acvarii din lume.

Acvariul AQWA, AustraliaLocalizat in partea de vest a coastei, AQWA este cel mai mare acvariu din Australia. Acvariul are o inaltime de 40 m si un diametru de 20 m. Cu o capacitate de 3 milioane de litri, acvariul are un tunel subacvatic de 98 m, iar contra unei sume de bani, aici se pot face scufundari alaturi de pestii exotici si rechini.

Acquario di Genova, Genova
Acquario di Genova este al doilea acvariu din Europa si a fost construit pentru Expo 92, care celebra 500 de ani de cand Cristofor Columb a descoperit America. Acvariul are 70 bazine care reproduc viata marina si terestriala pentru mai mult de 600 de pesti. Unele bazine reproduc ambientul natural din diferite zone din Marea Mediterana, Marea Rosie sau Oceanul Indian. Cele mai spectaculoase acvarii gazduiesc rechini, delfini si foci.

Shanghai Ocean Aquarium, Shanghai
Shanghai Ocean Aquarium este unul dintre cele mai mari acvarii din Asia si este compus din 9 zone din toata lumea: China, Antarctica si Australia. In zona dedicata Chinei se gasesc specii acvatice rare si pretioase, unele dintre ele provenind din raul Yangtze. Cea mai importanta atractie a acvariului este tunelul subacvatic, care cu o dimensiune de 155 m, este cel mai mare din lume.

uShaka Marine World, Africa de Sud

uShaka Marine World este cel mai mare acvariu din Africa de Sud si este localizat in orasul Durban. Acvariul are 32 bazine cu numeroase specii acvatice de la caluti de mare pana la rechini si delfini. Acvariul este construit sub forma unei epave si, pe langa acvariile impresionante, se gasesc numeroase cafenele si restaurante. Cel mai notabil este Carho Hold care contine un acvariu cu rechini vizibil din orice colt al restaurantului.

Monterey Bay Aquarium, California
Monterey Bay Aquarium este localizat in orasul Monterey, California si are numeroase bazine cu pesti exotici. Atractiile principale sunt 2 acvarii gigant: Ocean Edge Wing si Outer Bay Wing. Ocean Edge Wing are o inaltime de 10 m si o capacitate de 1.3 milioane litri si este dedicat vietii marine din California. Outer Bay Wing are o capacitate de 4.5 milioane litri si este unul dintre cele mai mari acvarii-fereastra din lume.

Turkuazoo, Istanbul
Deschis in 2009, Turkuazoo este localizat in incinta Forum Istanbul Shopping Mall. Turkuazoo este primul acvariu din Turcia care are o padure tropicala si zone acvatice tropicale. Acvariul Turkuazoo are un tunel subacvatic de 80 m si adaposteste peste 10.000 de creaturi marine in 29 de bazine: rechini tigru, pisici de mare gigantice sau piranii.

L’Oceanografic, Valencia

L’Oceanografic este cel mai mare acvariu din Europa si este localizat in incinta complexului de Arte si Stiinte din Valencia. Cunoscut ca fiind cel mai mare acvariu din Europa, L'Oceanografic adaposteste peste 45.000 de specii marine. Acestea populeaza 9 bazine sub forma de turn, structurate pe 2 nivele care reprezinta diferite ecosisteme marine. Doua dintre cele mai mari bazine sunt unite de un tunel subacvatic de 35 m, are o capacitate de 7 milioane litri si este populat de rechini.

Okinawa Churaumi Aquarium, Japonia
Deschis in 2002, Okinawa Churaumi Aquarium se afla in incinta parcului Ocean Expo. Kuroshio Sea este acvariul principal, are o capacitate de 7.5 milioane de litri, are un geam de acril de 8.2 x 22.5 , cu o grosime de 60 cm. Printre speciile care se gasesc la Okinawa Churaumi Aquarium se numara balenele rechin si diavolul de mare.

AquaDom, GermaniaSituat in lobby-ul hotelului Radisson SAS din Berlin, acvariul in forma de cilindru AquaDom are o inaltime de 25 m si este umplut cu 900.000 l de apa de mare si contine 2600 pesti din 56 specii. Vizitatorii pot admira pestii prin intermediul unui lift in interiorul acvariului si pot servi masa pe acoperisul AquaDom-ului. Acvariul a fost inaugurat in decembrie 2003 si a costat 12.8 milioane euro.

Acvariul Dubai MallDubai Mall, unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume, face parte din proiectul de 20 miliarde de dolari Burj Dubai Complex. Piesa centrala a Dubai Mall este acvariul gigantic, cu o capacitate de 10 milioane de litri. Acvariul din Dubai adaposteste 33.000 specii de animale, inclusvi 400 de rechini si diavoli de mare. Acvariul a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai mare panou de acril din lume: 8.3 x 32.88 m si o grosime de 75 cm.

Georgia Aquarium, Atlanta
Acvariul Georgia se afla in Atlanta si este cel mai mare acvariu din lume, adapostind peste 100.000 de specii marine. Acvariul Georgia a fost deschis in noiembrie 2005, banii provenind dintr-o donatie de 250 milioane $ de la fondatorului lantului Home Depot. Acvariul Georgia este singurul din afara Asiei care adaposteste balene rechin in bazinul Ocean Voyager, cu o capacitate de 24 milioane litri.

Sursa articol


15994

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Stiai ca?
Cea mai nordica capitala din lume este Reykjavík, capitala Islandei. Aceasta se afla foarte aproape de Cercul Polar. Reykjavík reprezinta cel mai mare oras al Islandei. Se crede ca zona a devenit... Cnofrom uuni stduiu al ueni uinvresttiai elgenze, nu cntozeaa in ce odrnie se alfa lirteele itnr-un cuvant, signruul lcuru ipmotarnt e ca pirma si utlima lierta sa fie la lcuol lor. Rsetul potae fi o ...
Dictionar turistic
Potential turistic - Este format din totalitatea factorilor de atractie din teritoriu. Acestia sunt formati din: - obiective ale fondului turistic natural care apartin reliefului, climei, apelor, invelisului biogeografic; - obiective ale fondului turistic antropic, care pot fi cultural-istorice, obiective economice, politico-adminstrative, vestigii arheologice, monumente istorice sau arhitectonice, colectii de arta, colectii stiintifice, valori etnografice si folclorice, obiective stiintifice si religioase care sunt rezultatul evolutiei civilizatiei umane intr-un teritoriu anume.
7 recomandari