TurisMALL
powered by

10 fructe delicioase si ciudate


BUCOVINA

Fructele ne fac viata mai gustoasa. Aceste daruri ale naturii sunt fascinante, gustoase, diverse si cu un aspect incantator. Fiecare regiune are secretele in materie de fructe, iar descoperirea lor este o provocare. Unele miros demential, altele arata ciudar, iar unele parca soptesc “gusta-ma”.

Yangmei



Yangmei este un fruct ce este cultivat in China. Fructul de culoare visinie are un diametru ce variaza intre 1.5 – 2.5 cm, este dulce si are o samanta in mijloc. Sucul facut din Tangmei este cunoscut sub numele de Yumberry si este vandut in Asia si unele tari din Europa.

Nucile marula sau pruna din jeleu



Nucile marula cresc in Africa de Sud, intr-un copac de dimensiuni medii. Fructele sunt foarte apreciate pentru gustul acrisor, savoarea deosebita si este un ingredient de baza pentru bauturile alcoolice. In timp ce fructele sunt bogate in vitamina C (de 8 ori mai mult decat portocalele), nuca contine minerale si acid oleic.

Catina



Catina este o planta minune care creste in China, dar si pe coastele din Europa de Vest. In Romania, catina creste in zona subcarpatica din Moldova, Muntenia, bazinul Siretului si Olt. Fructele catinei au numeroase beneficii pentru organisc, catina fiind fructul cu cea mai mare concentratie de vitamina C.

Duku



Duku este un fruct tropical ce poate fi gasit in Asia de sud-est, in special in Malaesia. Fructul nu poate fi exportat deoarece nu isi poate mentine prospetimea mai mult de 1 zi dupa ce a fost cules. Fructul are diametru de cel mult 5 cm si este acoperit de o coaja subtire, asemanatoare cu pielea. Fructul este dulce, usor acid, iar semintele sunt foarte amare. Gustul aduce cu o combinatie intre grepfrut si struguri. Duku este folosit in medicina traditionala, iar scoarta copacului este folositoare la tratarea malariei si a intepaturilor de scorpion.

Mere cashew



Merele cashew cresc in Brazilia si nu pot transportate din cauza fragilitatii. Marul cashew sau caju este, de fapt, un fruct fals, adevaratul crescand la baza marului. In interiorul marului cashew se gaseste o nuca. Marul, in nuante de galben sau rosu, are o forma lunguiata, asemanatoare cu o para. Marul cashew are un gust tropical, iar sucul este revigorant. Nucile cashew contin o toxina care este eliminata prin prajire.

Yuzu



Yuzu este o planta citrica care creste in Japonia, China, Tibet si Corea. Asemanatoare la aspect cu lamaia, gustul ei este dulce-acrisor, o combinatie intre grepfrut si mandarina. Yuzu este rareori consumat ca fruct, fiind folosit in bucataria japoneza la salate, supe si prajituri. Cultivat in locuri unde temperaturile scad sub 0 grade Celsius, yuzu este folosit pentru aromaticazarea camerelor.

Babaco



Babaco este o planta cultivata in Ecuador de mii de ani. In prezent, babaco poate fi gasit in Noua Zeelanda si Orientul Mijlociu. Asemanator cu cocosul, babaco este un fruct foarte pretios, mai ales ca toate componentele sale, tulpina, frunze, fruct, sunt folosite in bucataria sau in cosmetica (datorita proprietatilor extraordinare). Babaco este cunoscut si sub numele de arborele vietii. Fructele au un aspect deosebit, insa sunt dificil de desfacut.

Medlar



Medlar este un fruct scortos ce creste in anumite parti ale Europei. Fructul este ciudat deoarece in parte de sus se vad semintele, iar pentru a putea fi mancat, trebuie sa putrezeasca. Atunci cand devine comestibil, fructul medlar ar trebui sa fie moale, maro si cu o aroma ce lasa de dorit. Medlar-ul era foarte popular in trecut, cand era consumat doar de membrii inaltei socitati.

Gutuia



Desi in Romania, gutuia este un fruct aparent normal si obisnuit, ea creste si in Orientul Mijlociu, unde este folosita la prepararea bucatelor delicioase. Cu un gust astringent si aspect tare, gutuia este folosita la compot, gem, iar in combinatie cu mere rezulta o aroma minunata.

Cassabanana



Cassabanana este un fruct ce creste doar in America de Sud. Cassabanana creste rapid si are nevoie de mult spatiu, ajungand adesea pana la 15 m inaltime. Fructele cresc si ele rapid. Cand inca au culoarea verde, cassabanana poate fi folosit ca leguma. Cand I se schimba culoare in rosu, miezul capata o nuanta de portocaliu, iar la gust seamana cu o banana.

>Sursa articol. >Sursa foto


14161

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul catalan - Barcelona
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Spania  |  Belgia  |  Germania  |  Malta  |  Franta  |  Austria  | 
Stiai ca?
Camilele au trei seturi de pleoape?... Lacul de baraj Kariba reprezinta lacul artificial cu cel mai mare volum de apa din lume. Are o capacitate de stocare de 180 km³ si se extinde pe 280 km. Barajul Kariba este un baraj hidroelectric ...
Dictionar turistic
Pasaport - Passport - Document oficial eliberat de o tara cetatenilor sai dandu-le dreptul sa calatoreasca in alt stat si de a se intoarce in tara de resedinta.
7 recomandari