TurisMALL
powered by

10 lifturi atipice


SALVADOR

Liftul Santa Justa, Portugalia
Cunoscut sub numele de Elevador de Santa Justa or do Carmo, Santa Justa este liftul care conecteaza strazile din centrul Lisabonei cu Piata Carmo. Dat in folosinta in 1907, liftul urca pana la 45 m si este decorat in stilul neogotic. Una dintre principalele atractii ale Lisabonei, liftul Santa Justa ofera privelisti splendide spre Castelul Lisabona, Piata Rossio si cartierul Baixa.

Arcada Gateway, SUA
Cea mai impresionantaa atractie din Missouri este Arcada Gateway. Pentru a ajunge in varful arcadei, pasagerii intra intr-un compartiment in forma de ou, cu 5 locuri. Calatoria dureaza 4 minute pana in varf si 3 minute pana jos.

Liftul Hammetschwand, Elvetia
Hammetschwand este cel mai mare lift exterior din Europa. Liftul conecteaza o poteca din roci cu platoul Burgenstock, oferind o imagine spectaculoasa asupra Lacului Lucerne. Cabina are o capacitate de 8 pasageri si urca 153 m in mai putin de 1 minut. Viteza cu care urca liftul Hammetschwand este 2.7 m pe secunda.

Liftul Lacerda, Brazilia
Liftul Lacerda conecteaza partea veche a orasului Salvador cu cea noua, in 38 secunde. In fiecare zi, liftul transporta peste 30.000 oameni, la o inaltime de 72 m.

Taipei 101, Taiwan
Cel mai rapid lift din lume se afla in cladirea Taipei 101 din Taiwan. Cu 87 unitati, lifturile urca cele 101 etaje rapid.

Liftul Bailong, China
Liftul Bailong este instalat pe culmile muntilor Zhangjiajie din China si urca pana la 326 m. De-a lungul anilor, liftul Bailong a doborat 3 recorduri mondiale: cel mai rapid lift exterior, cel mai inalt lift cu vederi si cel mai rapid lift cu cea mai mare incarcatura de pasageri.

Liftul muzeului Luvru, Franta
Turistii care vor sa admire muzeul Luvru de la inaltime pot opta pentru liftul elegant. Acesta se afla in mijlocul unei scari in forma de spirala.

Liftul turnului Eiffel, Franta
Turnul Eiffel are 2 lifturi care urca si coboara la intervale regulate. Pentru a evita coada de la casa de bilete, va recomandam sa va rezervati biletele pe internet.

Liftul hotelului Luxor, SUA
Hotelul Luxor din Las Vegas este construit sub forma unei piramide. In interiorul hotelului se afla un lift care este inclinat la 39 grade.

Liftul primariei Oregon este singurul lift exterior din SUA si face legatura intre 2 cartiere din Oregon. Calatoria dureaza putin peste 1 minut, iar puntea de la nivelul superior permite vizitatorilor sa admire Cascada Willamette, podurile Oregon si Abernethy.

Sursa articol. Sursa foto


5114

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Luna fotografiei - Paris
Arta fotografica ocupa un loc de cinste in Paris, fiind apreciata probabil mai mult decat in oricare..
Italia  |  Malta  |  Austria  |  Belgia  |  Ungaria  |  Turcia  | 
Stiai ca?
Luxemburghezii sunt considerati cei mai bogati cetateni ai lumii si cei mai generosi, totodata?... Michelangelo a început în anul 1496 să copieze o sculptură romană veche, numită “Cupidon dormind”. După terminarea reproducerii, artistul i-a dat lucrării un aspect uzat și zgâriat, așa...
Dictionar turistic
Rezervatie naturala - Un teritoriu mai mult sau mai putin extins, in cadrul caruia sunt ocrotite prin lege elemente de mare interes: flora, fauna, formatiuni geologice, complexe peisagistice s.a.
7 recomandari