TurisMALL
powered by

10 locuri de vizitat in Germania


GERMANIA

Germania, cunoscuta pentru Oktoberfest si pentru istoria celui de-al Doilea Razboi Mondial, ofera, de asemenea, unele dintre cele mai frumoase peisaje din Europa, castele de basm, situri istorice importante si locuri pline de viata. Situata in inima Europei, Germania are cea mai puternica economie de pe continent. Iata 10 dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Germania:

10. LeipzigCel mai mare oras din statul federal german al Saxoniei, Leipzig este cunoscut pentru arta vibranta si cultura modelata de compozitori celebri precum Bach, Richard Wagner si Felix Mendelssohn. Astazi turistii se pot bucura de spectacolele de muzica ale lui Bach la Biserica Sf. Thomas in care odata Bach a fost dirijor, iar astazi acolo se afla mormantul lui.

9. Insula RugenSituata in Marea Baltica, Insula Rugen este cea mai mare din Germania, fiind legata de continent prin Podul Rugen. Vilele dragute, statiunile romantice de litoral si plajele frumoase atrag turistii catre Insula Rugen, dar punctul culminant il constituie Parcul National Jasmund, renumit pentru stancile calcaroase ce se ridica 161 m deasupra nivelului marii.

8. Rinul romanticIntinzandu-se intre orasele Bingen si Bonn din Germania, Rinul Mijlociu curge printr-o formatiune geologica numita Cheile Rinului. Regiunea ofera un peisaj spectaculos cuprinzand 40 de castele medievale, sate pitoresti si podgorii terasate. Croaziera este cea mai buna modalitate de a explora romanticul Rin.

7. KolnSituat pe Rin in statul federal german North Rhine - Westphalia, Koln este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat din Germania. Orasul ofera o gama variata de atractii, o viata de noapte activa, fiind faimos si pentru viata culturala si artistica. Koln cuprinde si obiective turistice impresionante, cum ar fi simbolul neoficial al orasului, Catedrala din Koln, o biserica gotica uimitoare.

6. DresdaInainte de a fi grav afectata de bombardamentele din al Doilea Razboi Mondial, Dresda era considerata o bijuterie datorita colectiei sale uimitoare de arta si arhitectura. Dupa multi ani, orasul si-a recapatat o mare parte din glorie. Fiind capitala statului federal Saxonia, Dresda ofera o multime de obiective turistice istorice, cum ar fi Catedrala Frauenkirche.

5. LubeckFiind unul dintre cele mai mari porturi maritime baltice din Germania, Lubeck se afla in cel mai nordic stat al tarii, Schleswig - Holstein. Fondat in anul 1143, Lubeck a fost pentru mai multe secole sediul capitalei Ligii Hanseatice. Desi a fost primul oras din Germania bombardat in cel de-al Doilea Razboi Mondial, Lubeck inca isi mai pastreaza o mare parte din arhitectura sa medievala, fiind o destinatie turistica populara printre turisti.

4. HeidelbergDetinand comori istorice precum Podul Vechi, Castelul Heidelberg si Biserica Sfantului Duh nu este de mirare ca Heidelberg este o atractie turistica populara. Strada principala din centrul orasului, Haupstrasse, este plina de pub-uri, restaurante, muzee, galerii de arta, magazine si piete in care se vand halbe de bere, ceasuri si carnati nemtesti.

3. NeuschwansteinCea mai fotografiata cladire din Germania, Castelul Neuschwanstein este, de asemenea, una dintre cele mai populare destinatii din Europa. Amplasat in frumusetea uluitoare a Alpilor Bavarezi, in apropierea orasului Fussen, acest castel de basm a fost sursa de inspiratie pentru Castelul Walt Disney din Frumoasa din Padurea Adormita.

2. MunchenCunoscut ca fiind locul de desfasurare al faimosului Oktoberfest, Munchen este unul dintre cele mai interesante orase de vizitat in Germania, avand o viata culturala bogata. Munchen adaposteste mai multe opere si teatre importante, cum ar fi Teatrul National. Centrul orasului este un amestec atractiv de arhitectura clasica si moderna, plin de biserici istorice, ziduri medievale, palate regale, precum si centre comerciale pline de viata si cluburi.

1. BerlinUn stat federal si capitala Germaniei, Berlin este asociat cu cel de-al Doilea Razboi Mondial, dar si cu impartirea Germaniei (Est si Vest) prin Zidul Berlinului in timpul Razboiului Rece. De la caderea zidului istoric in 1989, Berlin este un oras vast, cu importante atractii turistice, muzee, sporturi, cultura si viata de noapte.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea.


26706

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul international de Muzica - Toamna Pragheza  (Prague Autumn International Music Festival)
Acest festival are loc in fiecare an in luna septembrie. Evenimentul, care dateaza inca din 1991, se..
Belgia  |  Austria  |  Germania  |  Malta  |  Italia  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Daca atunci cand vorbim cu cineva, mesajul non-verbal transmis de corpul interlocutorului il contrazice pe cel verbal, avem tendinta de a ignora cuvintele si de a tine cont doar de limbajul non-verbal... Antarctica este continentul cu cea mai mare altitudine medie – 2.165 m....
Dictionar turistic
Brosura turistica - Material publicitar tiparit in diverse forme care promoveaza anumite zone de atractie turistica, unitati de cazare, programe turistice oferind turistilor detalii informative (pret, localizare, durata promotiei, orar).
7 recomandari