TurisMALL
powered by

10 minuni ale naturii


KUSADASI

Pamukkale, Turcia

Pamukkale este unul dintre cele mai fascinante peisaje din lume. Pamukkale, in traducere libera Castelul de Bumbac, se afla in apropiere de Kusadasi si este unul dintre cele mai vizitate locuri din Turcia. Frumusetea acestui loc este data de cascadele si lacurile albastre, ca niste piscine suspendate, formate pe un relief calcaros.

Muntele Erebus, Antarctica

Erebus este unul dintre cei mai mari munti vulcani din lume. Cu o inaltime de 3743 m, muntele impresioneaza prin tunurile de gheata aflate in varf. De aici se emana un gaz vulcanic foarte fierbinte, care, in timp, a dus la crearea unui complicat sistem de pesteri de gheata.

Gheizerul colorat, Nevada, SUA

Fascinantul gheizer din Nevada ar putea atrage mii de turisti, dar din pacate, se afla pe o proprietate privata, accesul fiind permis in urma obtinerii unui permis special. Gheizerul se afla in Hualapai Valley, langa Gerlach si poate fi admirat de la State Road 34. In 1916, proprietarii fermei au inceput sapaturile, sperand ca vor gasi apa si vor reusi sa transforme zona desertica intr-una agricola. Dupa gasirea apei, acestia au forat zeci de ani, pana cand au ajuns la intr-o zona cu apa termala, rezultand gheizerul.

Kasha Katuwe Tent Rocks, New Mexico, SUA

Kasha Katuwe Tent Rocks este unul dintre cele mai fascinante monumente din America. Eruptiile vulcanice care au avut loc in urma 6 – 7 milioane de ani au dus la eroziunea rocilor, in final rezultatul fiind crestele in forma de cort. Desi cu uniforme, rocile difera in inaltime, ajungand pana la 90 m inaltime.

Valea Lunii, Argentina

Ischigualasto este o vale izolata din Argentina, al carei nume inseamna “locul in care pui luna”. Valea este impanzita de formatiuni geologice, asemantoare cu niste mingi uriase, formate prin eroziunea vantului. In trecut, valea era cunoscuta pentru pamantul fertil, acum devenind un teren arid, cu numeroase plante si fosile de animale, care atrag paleontologi din intreaga lume.

Forma de relief Danxia, China

In urma cu mii de ani, in provinciile din China a avut loc un fenomen unic, ciudat. Una dintre zonele “afectate” de acest fenomen este Zhangye din provincia Gansu. Danxia este o forma de relief, din gresie rosiatica, care a fost erodata in timp si transformata intr-o serie de munti inconjurati de stanci rotunde si multe formatiuni neobisnuite de roci.

Poço Encantado, Chapada Diamantina National Park, Brazilia

Fantana Fermecata se afla in parcul national Chapada Diamantina, din Bahia, la 400 km de Salvador. Fantana are o adancime de 37 m, iar apa este atat de limpede incat se pot zari rocile si copacii de pe fund. Cand soarele straluceste, lumina intra printr-o fisura, creand o reflexie albastra pe apa cristalina. Pentru a proteja ecosistemul rar al lacului, accesul este atent controlat.

Padurea de Stanci, China

Cunoscuta de pe vremea dinastiei Ming ca fiind prima minune a lumii, Shilin (n.r. Padurea de Stanci) este un exemplu impresionant de topografie carstica. Rocile sunt formate din piatra de var si au ajuns la forma prezenta prin eroziunea apei.

Wulingyan, Hunan, China

Regiunea Hunan impresioneaza prin peisaje impozante, cascade parca desprinse din basme, iar Wulingyan este una dintre principalele atractii. Wulingyan este format din peste 3.000 de carsturi din piatra de var.

Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni este un desert masiv de saresi se afla in Altiplano (n.r. platoul inalt din Muntii Anzi Cordilieri). Devenit unul dintre simbolurile Boliviei, desertul reflecta razele soarelui in asa fel incat formeaza iluzia unei oglinde in care se reflecta cerul. In desert, se afla numeroase lacuri de culori atipice, produse de depozitele de minerale din zona.

Sursa articol. Sursa foto


10318

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Los Veranos de la Villa
Los Veranos de la Villa reprezinta un eveniment desfasurat anual la Madrid in perioada iunie – inc..
Turcia  |  Belgia  |  Franta  |  Austria  |  Grecia  |  Romania  | 
Stiai ca?
Chicago este mult mai aproape de Moscova decat este de Rio de Janeiro?... Romania, cu o suprafata de 238.397 km², este o tara mijlocie ca intindere, fiind a 13-a ca marime din Europa (care are 49 de state) si a 81 a din lume, dintr-un total de 195 de state. Iata lista s...
Dictionar turistic
Imbarcare - Serviciile oferite de o companie de transport pasagerilor prin care se asigura ca turistii au ajuns in mijlocul de transport (transfer de la statia de plecare la mijlocul de transport si invers), iar bagajele au fost transportate la cala.
7 recomandari