10 motive pentru a vizita Tinutul Secuiesc

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

10 motive pentru a vizita Tinutul Secuiesc


SIGHISOARA

V-ati intrebat vreodata de ce zona Tinutului Secuiesc reprezinta o atractie turistica aparte pentru cei care aleg sa-si petreaca aici vacanta?
O explicatie pe care ne-am putea-o da ar fi ca Tinutul Secuiesc, zona de o rara frumusete, se caracterizeaza printr-un cadru natural variat, o istorie zbuciumata, traditii si obiceiuri stravechi. Sunt cel putin 10 motive care ar putea face orice turist sa viziteze Tinutul Secuiesc.


Nu ratati binecunoscuta zona turistica Lacul Rosu - Cheile Bicazului, unica in Romania.
Lacul Rosu (aflat la 30 km de Gheorgheni si 30 km de Bicaz) este cel mai mare lac de baraj natural din Romania. Acesta s-a format in anul 1837 prin alunecarea unei suprafete de teren de pe versantul NE al Muntelui Ucigasul (Ghilcos), alunecare ce a barat cursul raului Bicajel. Farmecul lacului este dat de trunchiurile brazilor de odinioara care strapung oglinda apei lacului si care tulbura imaginea reflectata a muntelui.



Puteti face apoi o drumetie prin Cheile Bicazului, chei formate pe cursul superior al raului Bicaz. De pe soseaua care strabate aceasta zona salbatica, facand legatura intre Transilvania si Moldova, puteti admira privelisti de o rara frumusete. Va vor capta atentia inaltimile izolate, cu pereti abrupti numite local “Pietre”: Piatra Altarului (1121 m alt), despre care se spune ca ar fi fost locul unde dacii liberi isi tineau ceremoniile de cult; Piatra Arsitei, Piatra Glodului, Piatra Singuratica etc. Partea centrala a cheilor numita sugestiv “Gatul iadului “ impresioneaza prin aspectul sau de canion. Regiunea Cheile Bicazului este declarata rezervatie complexa geologica, floristica si faunistica (955 ha), fiind o frecventata zona turistica si principalul loc de practicare a alpinismului.

Daca sunteti motivat de frumusetea locurilor trebuie sa ajungeti si in zona Lacului Sfanta Ana (pe DJ Bixad-Targu Secuiesc, 3 ore de Baile Tusnad). Lacul reprezinta un unicat, fiind singurul lac cantonat intr-un crater vulcanic din Romania si principalul obiectiv turistic pentru cei veniti sa-si petreaca vacanta in statiunile aflate pe cursul superior al Oltului. Impreuna cu zona din jur formeaza o rezervatie complexa, geologica si floristica.

Vizitati Cetatea Sighisoarei “cea mai frumoasa cetate locuita din Europa”, care reprezinta si cel mai frumos si complet ansamblu de arhitectura medievala din Romania”. Aici pot fi admirate obiective turistice importante precum: Turnul cu Ceas, construit in secolul XIV, simbolul Sighisoarei, Casa Vlad Dracul, cea mai veche constructie civila din piatra din cetate, unde ar fi locuit intre 1431-1435 principele Vlad Dracul (tatal lui Vlad Tepes), Pasajul Scarilor din Sighisoara (construit in 1662, ce pastreaza in prezent 175 de trepte).


Descoperiti vestigiile istorice reprezentate de unele castele si cetati ce au atras turisti din toate colturile lumii
.Castelul-fortareata Szekely Tamadt (datand din sec XV), vestigiile cetatii Miko din Miercurea-Ciuc (construita in 1621 pe temelia unei fortificatii anterioare), Cetatea medievala de la Odorheiu Secuiesc (secXVI), Ruinele cetatii Both din Gheorghieni, vestigiile cetatii dacice Sangidava de la Toplita, Castelul Kalnoky din Miclosoara sec XVI, construit in stilul Renasterii,Cetatea Zanelor din Covasna.


Daca ati vizitat vestigiile istorice, merita sa vedeti si edificiile religioase (biserici - cetate sau biserici fortificate)din zona
:
Biserica din Deal de la Sighisoara, una dintre cele mai vechi din Romania, mentionata documentar in 1345, cu valoroase picturi murale si sculpturi realizate in stil gotic.
Biserica romano - catolica Ghelnita ne retine atentia prin vechimea sa (1245), stilul architectonic romanic si valoarea picturilor murale interioare, realizate in 1330.
Biserica de la Delnita (sec XVI) construita in stilul Renasterii este singura din zona cu pictura murala exterioara si a fost vizitata anul acesta de catre Printul Charles al Marii Britanii.
Alte biserici: Biserica de la Ghidfalau (sec XIII), biserica din Aita Mare (1520-1541)

Un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat este si satul Corund - aflat la cca 39 km de Odorheiu Secuiesc, renumit pentru ceramica sa de culoare alba si albastra, dar si pentru minele de sare. Locuitorii satului Corund practica acest mestesug inca din anul 1700.



Praid este cunoscut pentru sarea exploatata din timpuri stravechi, localitatea detinand unele dintre cele mai mari zacaminte subterane de sare din Romania.

Pentru o cura balneara puteti alege una dintre urmatoarele statiuni balneoclimaterice:
Covasna sau “orasul celor 1000 de izvoare” in cadrul caruia se afla o curiozitate naturala “Balta Dracului”
Sovata, oras dezvoltat in jurul unor lacuri sarate, unde se afla si cunoscutul Lac Ursu.
Balvanyos (la 67 km de Sfantu Gheorghe) cu ape minerale carbogazoase. In apropiere se afla pesteri cu emanatii de acid carbonic si hidrogen sulfurat, una dintre acestea fiind si Pestera Puciosu.
Baile Tusnad, statiune aflata la poalele masivului vulcanic Harghita.


Cei care sunt interesati de turismul citadin pot vizita orasele secuiesti
: Targu Mures, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Targu Secuiesc, Odorheiu Secuiesc, Reghin. Frumosul oras Targu Mures impresioneaza prin arhitectura unor cladiri precum: Prefectura, Palatul Culturii, Catedrala ortodoxa.

Impatimitii sporturilor de iarna au la dispozitie partii de ski precum cele de la Harghita Bai si Baile Tusnad, statiuni aflate in plina dezvoltare.

Daca v-am starnit curiozitatea, atunci a meritat aceasta calatorie virtuala menita sa va indrume pasii catre o zona fascinanta Tinutul Secuiesc.


16709

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Malta  |  Romania  |  Cehia  |  Belgia  |  Austria  |  Franta  | 
Stiai ca?
Circa 10 % din totalul rezervelor de petrol de pe Glob se gasesc in Kuwait.... Danemarca poarta si denumirea de "Tara Micii Sirene"....
Dictionar turistic
Festival - Ansamblu de manifestari artistice sau de spectacole, de inalta tinuta, organizat in acelasi loc sau in aceeasi regiune, intr-o anumita perioada.
7 recomandari