TurisMALL
powered by

10 orase insule desprinse din basme


VENETIA

O insula pustie poate fi, de multe ori, cel mai bun remediu pentru relaxare. Liniste, plaje curate, cu ape limpezi si cristaline si cativa palmieri la umbra caruia sa te odihnesti par destinatia perfecta pentru o vacanta. Insa, cand aceste insule incep sa fie locuite de tot mai multi oameni, se transforma in orase insula, cu toate facilitatile necesare unei metropole.

Lindau, GermaniaOrasul istoric Lindau se afla la intersectia granitelor Austriei, Germaniei si Elvetiei, in partea de est a lacului Constance. Orasul este concectat la continent printr-un pod si o cale ferata. Cu aproape 3.000 de locuitori, Lindau este un oras frumos, plin de cladiri medievale. Lindau este o populara atractie turistica din Germania.

Santa Cruz del Islote, ColumbiaSanta Cruz del Islote se afla pe coasta Caraibelor din Columbia si este cea mai aglomerata insula din lume. Insula Santa Cruz del Islote are 1.200 locuitori, inghesuiti in 90 case, aflate pe o suprafata de 1 hectar. Daca vor sa joace fotbal sau tenis, locuitorii merg in golful Mucura din apropiere, deoarece principala si singura piata de pe insula este foarte mica.

Isola dei Pescatori, ItaliaIsola dei Pescatori (Insula Pecarilor) este cea mai nordica insula din cele trei insule Borromean de pe Lacul Maggiore. Insula are o strada principala, cu numeroase alei inguste cu care se intersecteaza. Promenada este adesea inundata, dar casele sunt construite in asa fel incat sa nu se prabuseasca sau sa fie luate de ape. Turismul este principala sursa de venit pentru localnici, care se ocupa si cu pescuitul.

Mexcaltitán, MexicMexcaltitán este o insula artificiala, construita pe coasta Pacificului din Mexic. Orasul se afla intr-o zona mlastinoasa si este inconjurat de mangrove. In timpul sezonului ploios, care dureaza din iunie pana in octombrie, apa inunda strazile, iar localnicii se muta din loc in loc, cu ajutorul barcilor. Unii experti sunt convinsi ca Mexcaltitán este legendarul Aztlan, legendara casa ancestrala a popoarelor Nahua.

Trogir, CroatiaAflat in apropiere de orasul Split, Trogir este unul dintre cel mai bine conservate orase medievale din Europa. Strazile inguste, cu aer medieval, strabat insula, scotand la iveala restaurante ascunse si galerii impresionante. Insula este inconjurata de o promenada incantatoare, culminand cu un port plin de vase de lux. Cladirile orasului sunt ridicate in stilul arhitecturii gotice si romanesti, principalele atractii ale orasului fiind Catedrala Venetiana a St. Lawrence, primaria si fortareata medievala.

Nessebar, BulgariaNessebar este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, vechimea de 9000 de ani fiind redata de bisericutele, ruinele fortificate si strazile inguste, pavate cu flori colorate si parfumate. Din 1983, Nessebar a intrat in patrimoniul UNESCO. Statiunea Nessebar este localizata in regiunea Burgas din Bulgaria. Aflata la 5 km de Sunny Beach, Nessebar este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta, statiunea fiind populata, in mare parte, de nemti si britanici. Preturile decente, mancarea delicioasa, precum si hotelurile primitoare indeamna turistii sa revina in fiecare an la Nessebar.

Flores, GuatemalaFlores este o insula de pe lacul Peten Itza si este conectata la continent printr-un drum pietruit, pe partea cealalta a insulei aflandu-se orasele Santa Elena si San Benito. Insula Flores este locul in care ultimul stat independent mayas a tinut piept cuceritorilor spanioli. Orasul se numea Noh Peten si a fost distrus in 1697 de atacurile vaselor spaniole. Principala atractie a orasului sunt ruinele mayase Tikal. Pe langa istoricul monument, Flores impresioneaza prin stradutele romantice, biserica uimitoare si restaurantele cochete.

Male, MaldiveMale este capitala si cel mai aglomerat oras din Maldive. Cu o populatie de peste 100.000 locuitori, Male este o destinatie preferata de cuplurile proaspat-casatorite. Energia electrica provine de la generatoarele cu diesel, iar apa din pamantul desalinat.

Manhattan, SUAManhattan este cea mai renumita si luxoasa zona din New York. Aici se afla cele mai importante atractii turistice din New York. Manhattan-ul poseda cel mai mare cartier de afaceri din Statele Unite, fiind si sediul majoritatii centrelor de afaceri ale orasului si al Bursei din New York. Desi populatia sa este a doar treia ca marime dintre cele cinci cartiere, dupa Brooklyn si Queens, iar din punct de vedere geografic este cel mai mic, Manhattan-ul este cartierul identificat de multi turisti cu orasul New York.

Venetia, ItaliaFaimos in lumea intreaga pentru canalele sale, orasul Venetia este construit intr-un arhipelag de 117 insule, conectate prin 455 poduri. In centrul orasului, canalele sunt folosite ca drumuri, singurele mijloace de transport in Venetia fiind pe jos sau cu barca sau gondola. Iarna si primavara, Piazza San Marco, cel mai jos punct al insulei, este inundata. In ultimii 1.000 de ani, Venetia s-a scufundat cu 7 cm, la fiecare secol.

Sursa articol


12980

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fête des Jardins
Cu ocazia evenimentului Fête des Jardins timp de un week-end, la sfarsitul lui septembrie, gradinil..
Franta  |  Belgia  |  Germania  |  Ungaria  |  Romania  |  Spania  | 
Stiai ca?
Buthan este denumit si "Tara dragonului asurzitor".... Maroc este denumita si "Tara de la asfintit" sau "Asfintitul indepartat"....
Dictionar turistic
Aeroport - Airport - Ansamblu constituit din terenul, cladirile si instalatiile necesare decolarii, aterizarii, manevrarii, adapostirii si întretinerii avioanelor.
7 recomandari