TurisMALL
powered by

10 pasaje secrete


LONDRA


Un milionar excentric din America si-a dorit ca in vila lui sa existe si un cinematograf. Pentru a adauga originalitate casei, arhitectul i-a propus ca usa de acces spre cinematograf sa fie ca un pasaj secret: o casa de bilete ale carui leduri anunta numele filmului ce ruleaza.

Pasajul biblioteca

Pentru a-si ambitiona fiica adolescenta sa invete intr-un birou unic, parintii i-au oferit un cadou special: o biblioteca simpla, eleganta, cu rafturi pline de carti. Ineditul acestei biblioteci este ca permite accesul in camera de studiu.

Scara pasaj

Un cuplu de americani din localitatea Ariz si-au dorit sa condimenteze atmosfera din dormitorul lor. Camera celor 2 este dotata cu o scara, care, cu ajutorul unei telecomenzi, se ridica si dezvaluie o camera secreta unde se afla un dormitor decorat in stilul antic.

Dulapul seif

Pentru a fi sigura ca bunurile unei familii sunt bine pazite, compania Creative Home Engineering creeaza seifuri in forma neconventionale. De la dulapuri, ceasuri de perete, seminee, picturi sau scari, compania este foarte inventiva cand vine vorba de protectie. Desi preturile pot ajunge pana la 25.000 $, designul unic si protectia oferita merita investitia.

Semineul ascuns


Raftul de pantofi


Peretele colorat


Pivnita ascunsa

Daca nu aveti banii necesari pentru a va construi o pivnita, compania Spiral Cellars din Marea Britanie va sare in ajutor. Spiral Cellars are abilitatea de a plasa pivnita in orice camera doriti, accesul fiind facut intr-un mod original. Dupa ce formeaza spatiul pentru pivnita, se adauga o scara in forma de spirala, iar rafturile sunt asezate pe treptele acesteia. Temperatura ideala pentru vinuri este mentinuta de un sistem de ventilatie sofisticat.

Camera de joaca din sifonier

Inspirat de basmul Narnis, proprietarul acestui sifonier a dorit sa le ofere copiilor sai o lume magica, la fel ca in cartea adorata de micuti. Asadar, pentru ca avea un sifonier vechi, l-a transformat in usa de acces spre o camera de joaca.

Garajul victorian

Pentru a da mai multa valoare complexului de apartamente, un american din San Francisco a transformat o parte din parterul cladirii in garaj. Privind cladirea din strada, nimic nu tradeaza adevarata intrebuintare a ferestrei de la parter.

Sursa


5619

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sant Joan Festival
Capitala Cataloniei gazduieste unele dintre cele mai vibrante si pline de culoare festivaluri din lu..
Stiai ca?
In Anglia este interzis prin lege ca vanzatoarele din magazine sa isi serveasca topless clientii? Exceptie fac doar magazinele de pesti exotici din Liverpool.... Cel mai intins lac alpin din tara noastra este Lacul Bucura din Muntii Retezat, ce are o suprafata de 10,8 ha....
Dictionar turistic
Itinerar turistic - Traseu pe care se desfasoara o calatorie, cu indicarea localitatilor si punctelor de interes turistic de pe parcurs si a distantei dintre ele.
7 recomandari