TurisMALL
powered by

10 pasaje secrete


LONDRA


Un milionar excentric din America si-a dorit ca in vila lui sa existe si un cinematograf. Pentru a adauga originalitate casei, arhitectul i-a propus ca usa de acces spre cinematograf sa fie ca un pasaj secret: o casa de bilete ale carui leduri anunta numele filmului ce ruleaza.

Pasajul biblioteca

Pentru a-si ambitiona fiica adolescenta sa invete intr-un birou unic, parintii i-au oferit un cadou special: o biblioteca simpla, eleganta, cu rafturi pline de carti. Ineditul acestei biblioteci este ca permite accesul in camera de studiu.

Scara pasaj

Un cuplu de americani din localitatea Ariz si-au dorit sa condimenteze atmosfera din dormitorul lor. Camera celor 2 este dotata cu o scara, care, cu ajutorul unei telecomenzi, se ridica si dezvaluie o camera secreta unde se afla un dormitor decorat in stilul antic.

Dulapul seif

Pentru a fi sigura ca bunurile unei familii sunt bine pazite, compania Creative Home Engineering creeaza seifuri in forma neconventionale. De la dulapuri, ceasuri de perete, seminee, picturi sau scari, compania este foarte inventiva cand vine vorba de protectie. Desi preturile pot ajunge pana la 25.000 $, designul unic si protectia oferita merita investitia.

Semineul ascuns


Raftul de pantofi


Peretele colorat


Pivnita ascunsa

Daca nu aveti banii necesari pentru a va construi o pivnita, compania Spiral Cellars din Marea Britanie va sare in ajutor. Spiral Cellars are abilitatea de a plasa pivnita in orice camera doriti, accesul fiind facut intr-un mod original. Dupa ce formeaza spatiul pentru pivnita, se adauga o scara in forma de spirala, iar rafturile sunt asezate pe treptele acesteia. Temperatura ideala pentru vinuri este mentinuta de un sistem de ventilatie sofisticat.

Camera de joaca din sifonier

Inspirat de basmul Narnis, proprietarul acestui sifonier a dorit sa le ofere copiilor sai o lume magica, la fel ca in cartea adorata de micuti. Asadar, pentru ca avea un sifonier vechi, l-a transformat in usa de acces spre o camera de joaca.

Garajul victorian

Pentru a da mai multa valoare complexului de apartamente, un american din San Francisco a transformat o parte din parterul cladirii in garaj. Privind cladirea din strada, nimic nu tradeaza adevarata intrebuintare a ferestrei de la parter.

Sursa


5251

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul international de Muzica - Toamna Pragheza  (Prague Autumn International Music Festival)
Acest festival are loc in fiecare an in luna septembrie. Evenimentul, care dateaza inca din 1991, se..
Franta  |  Romania  |  Ungaria  |  Austria  |  Belgia  |  Malta  | 
Stiai ca?
Numele Insulelor Canare din Oceanul Pacific are legatura cu cateii si nu cu canarii? Numele latin este INSULARIA CANARIA care inseamană insula cateilor?... Hartia igienica a fost inventata in China, in 1300, si putea fi folosita doar de imparati?...
Dictionar turistic
Receptie - Birou care asigura primirea si repartizarea turistilor in unitatile cu activitate hoteliera.
7 recomandari