TurisMALL
powered by

10 patinoare splendide


NEW YORK

In lunile reci de iarna, multe orase isi transforma zonele din apropierea celor mai importante atractii in patinoare. Acestea sunt o alternativa ideala de a va relaxa si distra, chiar daca afara este frig.

Fuji-Q Highland, JaponiaFuji-Q Highland este un parc de distractii, aflat la poalele muntilor Fuji din provincia japoneze Fujiyoshida. Pe langa numeroase roller coastere si Spitalul Bantuit (cea mai mare atractie bantuita din lume), in lunile de iarna aici este instalat cel mai mare patinoar din Japonia. Suprafata patinoarului Fuji-Q Highland este de aproape 4 hectare.

FlevOnice, OlandaFlevOnice este cel mai mare patinoar artificial din Olanda, cu o lungime de 5 km. Datorita numeroaselor canale si rauri, patinatorii din Olanda se pot bucura de trasee ce ajung pana la 200 km, dar numai in lunile de iarna. O portiune din patinoar are elemente ce garanteaza gheata adevarata.

Millennium Park, Ottawa, SUAMillennium Park este un parc public aflat langa tarmul lacului Michigan din Chicago. Parcul a fost deschis in 2004, iar patinoarul este o atractie formidabila in lunile de iarna, unde accesul este gratuit. Patinoarul Millennium Park este deschis 4 luni pe an, de la mijlocul lunii noiembrie pana la mijlocul lunii martie si este frecventat de peste 100.000 patinatori. In restul anului, aici este Park Grill Plaza, cea mai mare zona de picnic in aer liber din Chicago.

Rideau Canal, CanadaRideau Canal este un canal pitoresc ce leaga orasele Kingston si Ottawa din Canada. Canalul a fost deschis in 1832, ca o masura de precautie in cazul unui eventual razboi intre Statele Unite si Canada. In prezent, canalul este in continuare folosit, iar in lunile de iarna, o portiune de 7.8 km este transformata in patinoar.

Patinoarul din Piata Rosie, Moscova, RusiaPentru al cincilea an consecutiv, Moscova are un patinoar amplasat in centrul orasului, mai exact in Piata Rosie. Frumos iluminat, patinoarul momeste localnicii si turistii sa se bucure de ringul de gheata. De-a lungul anilor, patinoarul a fost locul in care faimosi patinatori au sustinut show-uri minunate.

Somerset House, Londra, AngliaIn lunile de iarna, Somerset House gazduieste cel mai frumos patinoar din Londra. Ziua, vizitatorii pot patina in impresionanta curte a centrului cultural. Seara, ringul se transforma radical: tortele lumineaza patinoarul, iar luminile arhitecturale adauga un plus de dramatism cladirii istorice.

Piata Nathan Phillips, Toronto, CanadaLocalizata in fata Primariei, Nathan Phillips este o frumoasa piata din centrul orasului canadian Toronto. In lunile de vara, piata este intr-o continua schimbare, cu numeroase concerte si spectacole de dans. Iarna, intre lunile noiembrie – martie, piscina se transforma in patinoar.

Rockefeller Center, New York, SUARockefeller Center este cel mai faimos patinoar din lume si o atractie turistica uimitoare, in lunile de iarna. De generatii, patinoarul din centrul orasului New York aduna mii de turisti si localnici, care vin aici sa patineze sub atenta supraveghere a statuii lui Prometeus si la lumina miilor de ornamente de Craciun.

Visul de gheata, Viena, AustriaWiener Eistraum este un eveniment anual dedicat patinajului. Festivalul are loc in fiecare an, intre lunile ianuarie – martie si se desfasoara in fata primariei din Viena. Pe langa principalul patinoar, va puteti bucura si de pista lunga de 415 metri.

Patinoarul Wollman, New York, SUAPatinoarul Wollman este un patinoar aflat in partea de sud a Central Park din New York. Cu zgarie-norii din Manhattan pe fundal, Wollman este unul dintre cele mai pitoresti patinoare din lume. Acesta a fost deschis in 1949, cu fonduri de la Kate Wollman, o aristocrata americana.

Sursa articol


4860

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Belgia  |  Romania  |  Austria  |  Spania  |  Franta  |  Italia  | 
Stiai ca?
Omul doarme aproximativ 1/3 din viata. Durata normala de somn la adolescenti este de 8-10 ore, in timp ce un nou-nascut are nevoie de 16 ore de somn pe zi.... Africa de Sud este denumita si "Natiunea curcubeului"....
Dictionar turistic
Voiaj - Deplasare (pe jos sau cu ajutorul unui mijloc de transport) facuta de o persoana intr-un loc departat; calatorie.
7 recomandari