TurisMALL
powered by

10 poduri uimitoare


FLORENTA

Podul Banpo, Corea de Sud

In septembrie 2008, la Seul, a fost inaugurat noul pod Banpo: 10.000 de fantani tub pe ambele parti ale podului. Podul foloseste 190 tone de apa pe minut, apa provenind de la raul de sub pod. In scurt timp, podul a devenit o importanta atractie turistica.

Podul Millau, Franta

Podul Millau a fost inaugurat in 2004, devenind cel mai inalt pod din lume. Turnul se afla in sudul Frantei, este situat la o inaltime de 342 m si are o lungime de 2.46 km.

Podul Henderson Waves, Singapore

Cu un design unic si interesant, podul Henderson Waves face legatura intre parcurile Mount Faber si Telok Blangah Hill. Podul are o lungime de 300 m si se afla la o inaltime de 36 m.

Podul Hangzhou Bay, China

Pentru a decongestiona traficul din regiune, autoritatile au construit un pod impresionant care traverseaza golful Hangzhou. Podul este cel mai lung trans-oceanic din lume, are o lungime de 35.673 km si are 3 benzi pe fiecare sens. Podul Hangzhou Bay a scurtat distanta dintre Shanghai si Ningbo de la 4 la 2.30 ore.

Podul Rolling, Marea Britanie

Un pod neconventional se afla in cartierul Paddington Basin din Londra. Podul Rolling foloseste un mecanism normal de deschidere, insa atunci cand se ruleaza, se transforma intr-o roata din lemn si fier.

Podul Octavio Frias de Oliveira, Brazilia

Podul Octavio Frias de Oliveira a fost construit deasupra raului Pinheiros din Sao Paulo si a fost inaugurat in mai 2008. Podul are o inaltime de 138 m si conecteaza Marginal Pinheiros cu bulevardul Jornalista Roberto Marinho. Podul are un design unic: 2 autostrazi curbate, una deasupra celeilalte, sustinute de un turn de rezistenta.

Podul Wind & Rain, China

Podul Wind & Rain a fost construit in 1894, in timpul dinastiei Qing. Din pacate, structura originala a podului a fost distrusa intr-un incendiu, in 1959. Abia in 1964 a fost inaugurat o replica a podului original. Podul Wind & Rain este o minunatie realizata din piloni si balustrade din lemn, de diferite dimensiuni si forme. Pilastrii si streasinilie sunt inscriptionate cu flori si modele uimitoare.

Tower Bridge, Marea Britanie

Tower Bridge este unul dintre simbolurile orasului Londra si a fost inaugurat in 1894, dupa 8 ani de munca asidua. Tower Bridge leaga partea de sud a Londrei cu partea de nord. Lungimea totala a podului este de 244 m, iar inaltimea pilierilor atinge 65 m. Tower Bridge este in acelasi timp un pod mobil si un pod suspendat, pe vremuri podul ridicandu-se de peste 50 ori pe zi.

Podul Magdebrug, Germania

Podul de apa Magdebrug face legatura intre partea de est si vest a Germaniei si trece peste raul Elbe. Pentru definitivarea podului lung de 1 km a fost necesara o suma imensa: 500 milioane euro.

Ponte Vecchio, Italia

Ponte Vecchio este unul dintre cele mai importante atractii turistice din Florenta. Ponte Vecchio este cel mai vechi pod din piatra din Europa. Initial construit din lemn, podul a fost distrus de inundatiile din 1333, pentru ca 12 ani mai tarziu sa fie reconstruit din piatra. Ponte Vecchio este faimos pentru numeroasele magazine elegante.

Sursa articol. Sursa foto


7492

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Germania  |  Malta  |  Franta  |  Austria  |  Cehia  |  Italia  | 
Stiai ca?
In Anglia este interzis prin lege ca vanzatoarele din magazine sa isi serveasca topless clientii? Exceptie fac doar magazinele de pesti exotici din Liverpool.... Crocodilii inghit pietre, ca sa capete greutate si sa se scufunde mai adanc?...
Dictionar turistic
Statiune climaterica - Localitate situata intr-o regiune cu conditii naturale (geografice, atmosferice si meteorologice) sau climaterice particulare (bogatie in aerosoli, puritatea aerului, ionizare, etc.) indicate in tratamentul unor boli sau pentru fortificarea organismului, dotata cu instalatii si personal necesar efectuarii curelor medicale.
7 recomandari