TurisMALL
powered by

10 regiuni misterioase


CAIRO

Triunghiul Bermudelor

Exista multe povesti si legende cu privire la Triunghiul Bermudelor. Situat in partea de vest a Oceanului Atlantic, zona, denumita si Triunghiul Diavolului, cuprinde Bahamas, Stramtoarea Florida si insulele Caraibe. Inca din 1945, in zona Triunghiului Bermudelor au disparut avioane si nave maritime.

Insula Pastelui (Easter Island)

Insula Pastelui este una dintre cele mai frumoase locuri din lume, misterul insulei starnind curiozitatea turistilor. Cu toate ca se afla la o distanta de 4.000 km, Insula Pastelui apartine de Chile. Daca in secolele trecute, populatia a fost nimicita de variola, din 5.000 de locuitori supravietuind doar 600, in zilele noastre, in Insula Pastelui locuiesc aproximativ 4.000 de indigeni. Punctul de atractie al insulei il reprezinta Parcul National Rapa Nui. Aici, au fost descoperite 887 de monoliti, statui uriase sculptate din piatra vulcanului Rano Raraku. Monstrii din piatra au o inaltime de pana la 20 m, greutatea lor depasind, in multe cazuri, 80 de tone. Din pacate, nimeni nu a reusit sa desluseasca misterul acestor statui. Nici locuitorii care locuiesc acum pe Insula Pastelui nu cunosc insemnatatea constructiilor, de ce unele au fost pozitionate cu fata spre cer, de ce unele au ochii inchisi sau deschisi.

Stonehenge

Stonehenge este unul dintre cele mai importante monumente din Anglia. Aflat in Wiltshire, monumentul are numerosi factori misteriosi: nu se cunoaste cand, de cine sau cum a fost construit. In urma unor cercetari recente, s-a ajuns la concluzia ca perioada construc?iei este intre 2400-2200 i.e.n. Monumentul este construit din 4 cercuri din gresie, cu diametru de 33 m. In prezent, doar 17 blocuri mai sunt in picioare.

Monumentul Yonaguni

In apropiere de coasta Yonaguni a Japoniei, la 25 m adancime, se afla o formatiune de roci, a carei provenienta nu se cunoaste. Mai multi cercetatori sustin ca ar fi vorba despre un oras scufundat in urma cu milioane de ani. Monumentul Yonaguni este format din 2 piloni de stanca aflati la mica distanta, o scena in forma literei L, a platforma joasa in forma de stea, 2 holuri largi si o scara care este denumita Piscina Triunghiulara.

Liniile Nazca

Vizibile doar din aer, liniile Nazca se afla in partea de sud a Perului, in desertul Sechura. Geoglifele se intind pe un platou de 80 km si reprezinta diverse forme: unele simple, iar altele mai complicate: pasari, maimute, paianjeni, pesti, rechini, lame si soparle, totul la o scara de-a dreptul gigantica. Conform unor studii, se banuieste ca liniile au fost create de cultura Nazca, intre anii 200 i.Hr. si 700 d.Ch.

Moguicheng

Cunoscut si sub numele de Orasul Demonului, Moguicheng este o regiune de 10 km situata in Xianjiang, China. Cei care ajung aici, aud muzica venind dinspre rocile vechi de sute de ani. In timpul furtunilor de nisip, muzica este inlocuita de tigrii care rag, bebelusi care plang si alte sunete inspaimantatoare.

Muntii Kunlun

Cunoscuti si sub numele de Poarta Iadului, muntii Kunlun si-au castigat faima ca locul in care ajung cei fara speranta de a se regasi cu cei dragi. Cei care au iesit teferi din aceasta zona au povesti ca au gasit oase, ramasite de animale, vanatori si morminte. Legenda spune ca un pastor a intrat in Poarta Iadului pentru a-si cauta caii care disparusera misterios. Animalele au aparut nevatamate cateva zile mai tarziu, dar pastorul a fost gasit mort. Desi hainele sale erau sfasiate, nu au existat semne ca ar fi fost atacat.

Cercul Goseck

Aflat in localitatea Goseck din Germania, cercul Goseck este o structura neolitica care a fost construit in scopuri astronomice. Potrivit cercetatorilor, acesta este primul observator solar din lume. Tot aici au fost descoperite oase umane, un schelete fara cap si altare unde se faceau sacrificii umane sau animale.

Sfinxul

Simbol al Egiptului, Sfinxul este unul dintre cele mai mare mistere din istoria civilizatiei. Situat la 10 km de Cairo, Sfinxul reprezinta Taurul, Leul, Vulturul si Omul, la fel ca in pictogramele egiptene. Oricat ar incerca oamenii de stiinta sa desluseze misterul Sfinxului, tot nu au reusit sa afle cand sau cum a fost construit. Unele teorii sustin ca Sfinxul ar ascunde labirinte subterane.

Gigantul Cerne Abbas

Nu se stie exact ce a fost in mintea celor care au desenat pe camp un barbat gol, cu o bata in mana, insa rezultatul este amuzant pentru majoritatea sau ofensator pentru pudici. Din pacate, nu se cunoaste data desenarii, insa se stie ca omul are o inaltime de 56 m si o latime de 50 m. Locatia desenului este Dorset, Marea Britanie.

Sursa articol. Sursa foto


6571

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pastele
Pentru greci Pastele reprezinta cel mai important eveniment din calendarul ortodox, fiind socotit ma..
Stiai ca?
Desertul Atacama din America de Sud (nordul statului Chile) reprezinta cel mai arid desert din lume. Precipitatiile inregistrate aici sunt infime: 1,8 l/m.p. la 10 ani. Specialistii apreciaza v... Indira Ghandi a fost fiica a unui prim ministru, mama a unui prim ministru si ea insasi prim ministru?...
Dictionar turistic
Pax - Prescurtare folosita de agentiile de turism insemnand numar de turisti sau persoane. Ex: 10 Euro/noapte/pax = 10 Euro/noapte/persoana.
7 recomandari