TurisMALL
powered by

10 scari uimitoare


VATICAN

Scara spiralata, Australia

Institutul Garvan din Sydney, Australia are o fascinanta scara spiralata ce face legatura intre parter si etajul 5

Scara Muzeului Vatican, Italia

Scara in forma de spirala a Muzeului Vatican este una dintre cele mai fotografiate si frumoase scari din lume. Construita in 1932 de arhitectul Giuseppe Momo, scara este formata din 2 spirale separate, una care urca si una care coboara.

Scara capelei Loretto, SUA

Scara care se afla in Capela Loretto din Santa Fe, New Mexico este invaluita in mister. Legenda spune ca a fost construita de un barbat a carui identitate nu se cunoaste, care a folosit un sistem unic pentru a ridica scara in forma de spirala. Planul original al scarii nu avea nici un panou de rezistenta (a fost adaugat mai tarziu), fiind un mister felul in care scara statea in picioare. Scara spiralata este 33 trepte, varsta pe care o avea Iisus cand a murit. Lemnul folosit pentru constructia scarii nu este din regiunea in care se afla capela si nimeni nu stie cum a ajuns la biserica.

Scara din Queen's House, Marea Britanie

Aflata in casa reginei Henrietta Maria, sotia regelui Charles I, scara este prima scara cu forme geometice din Marea Britanie. Desi se numeste “Tulip Stairs”, se pare ca florile sunt crini.

Scara librariei Lello, Portugalia

Librarie Lello din Portugalia are o scara foarte interesanta: amenintatoare si aparent periculoasa, scara ofera o imagine minunata asupra librariei si a numeroaselor carti care se gasesc aici.

Scara din gresie, SUA

Inaugurata in 2005, pe bulevardul Tiled Steps din San Francisco, scara este cel mai lung exemplu de mozaic: 163 trepte, 25 m. Pentru a duce la bun sfarsit opera, a fost nevoie de peste 2000 de placi de mozaic lucrate manual, 75.000 fragmente de sticla si oglinzi.

Scara companiei KPMG, Germania

Impresionanta scara Umschreibung (inseamna a retranscrie) se afla in incinta companiei de contabilitate KPMG din Munchen si a fost inaugurata in 2004.

Scara magazinului Longchamp, SUA

Pentru a adauga un plus de originalitate magazinului Longchamp din New York, a fost construita o scara din 55 tone de otel sub forma unor panglici care se despart si se impreuneaza pentru a forma diferite alei.

Scara Vertigo, Australia

Construita in 1898, intr-o perioada in care Australia se afla in plina recesiune, scara Vertigo se afla in cladirea Grand Queen Victoria si este cunoscuta sub numele de The Grand Staircase.

Podul din scari, Elvetia

Podul din scari se afla in Traversinertobel, o vale din Via Mala, Elvetia. Podul are o lungime de 56 m si face legatura intre 2 lifturi aflate pe culmi diferite ale Via Mala.

Sursa articol. Sursa foto


8816

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul Dunarii
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea ..
Franta  |  Grecia  |  Germania  |  Malta  |  Austria  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Norvegia este cunoscuta si sub denumirea de "Tara fiordurilor" sau "Tara soarelui de la miezul noptii".... In anul 2020, bolile mintale vor reprezenta a doua cauza de deces, din cauza poluarii, alimentatiei chimizate si mutatiilor genetice la plante, conform unui raport al OMS?...
Dictionar turistic
Talazoterapie - Marine cure - Tratarea unor boli prin actiunea marii sau a climatului marin.
7 recomandari