TurisMALL
powered by

10 secrete despre Machu Pichu


MACHU PICCHU

Inconjurat de mister, farmec si traditii, Machu Pichu este cel mai cunoscut simbol al Imperiului incas. Descoperit in 1911 de exploratorul Hiram Bingham, dupa ce fusese ascuns intre padurile tropicale din jur, Machu Pichu continua sa fascineze oamenii de stiinta care incearca sa afle care este adevarata poveste a orasului pierdut.

Orasul Pierdut al Imperiului Incas nu era Machu PichuHiram Bingham III este exploratorul care a descoperit Machu Pichu in 1911. In realitate, el cauta Vilcamba, capitala ascunsa a Imperiului Incas care a fost folosita ca refugiu dupa sosirea spaniolilor in 1532. Bingham si-a petrecut intreaga viata incercand sa gaseasca Vilcamba, insa dupa magnifica descoperire a incercat sa demonstreze ca Machu Pichu este, de fapt, orasul pierdut al Imperiului Incas.

Cutremurele nu au nici un efect la Machu PichuPeru este o tara zguduita des de cutremure. Cei care au construit Machu Pichu au fost niste ingineri magnifici. Acestia nu au folosit mortar, ci o tehnica imposibil de reprodus: caramizile au fost taiate cu o precizie perfecta astfel incat au incaput ideal in locurile destinate. Nici macar o carte de credit nu poate penetra caramizile din Machu Pichu. Din acest motiv, cand are loc un cutremur, caramizile "danseaza" si nu cad.

Comorile din subteranul Machu PichuNu va asteptati sa gasiti bijuterii sau bani in subteranele din Machu Pichu. Adevaratele comori care se ascund aici sunt proiectele ingenioase folosite de inginerii incasi pentru a ridica Machu Pichu. Aparent, in subteran a fost facute o mare parte din constructiile de aici. Lucrarile cele mai impresionante erau realizate din fundatia cladirii si pietre sfaramate care erau folosite ca sistem de drenaj. Acest sistem le era de mare folos locuitorilor din Machu Pichu deoarece in sezonul ploios, locul devine alunecos si umed.

Cele mai frumoase peisaje de la Machu Pichu le vedeti mergand pe josChiar daca o excursie la Machu Pichu este foarte scumpa, odata ajunsi aici, renuntati la autobuz si explorati orasul pe jos. Cele mai uimitoare peisaje le veti putea admira urcand treptele si veti putea urma traseul facut si de Hiram Bingham in 1911.

Muzeul ascuns de la Machu PichuOdata ce turistii ajung la situl arheologic, Machu Pichu este ca un puzzle: fara semne sau panouri care sa ofere informatii despre ruine. Museo de Sitio Manuel Chávez Ballón umple toate golurile, insa, de cele mai multe ori, turistii nici nu stiu de existenta lui sau cum sa ajunga la el. Pentru cei care ajung la Machu Pichu si vor sa viziteze muzeul, acesta se afla la capatul unui drum rudimentar, in apropiere de baza sitului.

Cel mai inalt varf al Machu PichuPrimii 400 de vizitatori care intra in situl arheologic au norocul de a urca pe Huayna Pichu, cea mai faimoasa atractie a Machu Pichu. Putini sunt cei care observa ca in partea opusa a Huayna Pichu se afla un alt monument, la fel de important. Varful este mai inalt decat Huayna Pichu si ofera privelisti la fel de spectaculoase.

Templul secret de la Machu PichuUnul dintre cele mai bine pastrate secrete de la Machu Pichu este Templul Lunii. Turistii care au ocazia sa ajunga pe Huayna Pichu nu ar trebui sa rateze ocazia de a vizita atractia secreta. Templul Lunii este un loc misterios; altarul, pietrele aparent fragile si rocile impresionante creaza un ansamblu usor inspaimantator.

Machu Pichu nu a fost descoperit in totalitateIn timp ce va plimbati pe ruinele de la Machu Pichu, veti observa ca unele poteci se pierd in vegetatia greu de penetrat. Nimeni nu stie unde duc aceste alei. Probabil alte ruine sunt ascunse de vegetatia luxurianta si asteapta sa fie descoperite.

Orientarea sitului Machu PichuLocatia si constructia orasului Machu Pichu nu a fost aleasa la intamplare, ci a fost determinata de muntii sacrii din apropiere. Pozitionarea si orientarea cladirilor principale au fost puternic influentate de acesti munti care au un rol important in cosmologia incasa.

Calatoria spirituala la Machu PichuStudiile recente au demonstrat ca o calatorie pe ruta Cusco - Machu Pichu are o semnificatie spirituala si are scopul de a reproduce calatoria cereasca a primul incas de la Insula Soarelui la lacul Titicaca. Totusi, se crede ca Machu Pichu a fost un important loc de pelerinaj, in timp ce faimoasa poteca incasa avea rolul de a-i pregati pe pelerini inainte de a intra in Machu Pichu.

Sursa articol


16122

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Paris Plage
Anual, timp de o luna (de la mijlocul lunii iulie pana la mijlocul lui august) Parisul devine statiu..
Stiai ca?
In Suedia traiesc cele mai multe persoane cu varsta mai mare de 80 ani? La polul opus, Turcia are cea mai tanara populatie, urmata apoi de Romania. ... Cea mai multa zapada intr-o perioada de 24 de ore: 2,56 metri în Capracotta, Italia la 5 martie 2015. Cea mai multa zapada intr-o luna calendaristica: 9,91 metri de zapada au cazut in Tamarack, Ca...
Dictionar turistic
Talasoterapie - Tratament terapeutic care consta in bai de mare asociate cu aer marin, folosit in boli ca reumatismul cronic, sinuzita etc.
7 recomandari