5 documentare despre calatorii pe care sa le vezi in 2019

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 documentare despre calatorii pe care sa le vezi in 2019


Daca ai la dispozitie cateva ore libere, in care vrei sa te relaxezi, de ce sa nu renunti la clasicele filme si sa incerci un documentar? Ai mai jos o lista de cinci documentare care au facut inconjurul lumii, datorita filmarilor exceptionale. Temele abordate sunt diferite, insa au la baza aceeasi esenta - natura umana.

1. Jiro viseaza la sushi (2011)
Urmarind viata de zi cu zi a maestrului Jiro Ono, in cadrul restaurantului sau din Tokyo, Jiro viseaza la sushi prezinta relatia dintre tata si fiu, intr-o familie in care traditia este pe primul loc. Cu o cinematografie impresionanta, este un documentar ce transcende arta culinara si invita publicul in interiorul realitatii lui Jiro.

2. Intalniri la capatul lumii (2007)
Narat de Werner Herzog, Intalniri la capatul lumii este un film-documentar filmat in Antarctica, unde oameni de stiinta specializati in diferite domenii incearca sa inteleaga ciudatul continent. Discutiile surprinse de camera de filmat sunt adesea acaparatoare, iar imaginile arctice, de o frumusete cruda, transmit emotii puternice.

3. Happy people: A year in the taiga (Taiga)
A treia recomandare de documentar este tot marca Werner Herzog, care acum filmeaza in taigaua siberiana, in satul Bakhtia. Viata oamenilor din acest colt de lume nu s-a schimbat in ultimele secole, iar cultura locala prezentata de Herzog este, pe alocuri, dramatica. Documentarul urmareste viata indigenilor din Bakhtia pe perioada unui an de zile.

4. 180° South (2010)
Acest film prezinta o reconstituire a calatoriei cu destinatia Patagonia, realizate in 1968 de catre Yvon Chouinard si Doug Tompkins. Pe drum, Jeff Johnson intalneste alte obstacole, dar si pe cei doi eroi ai sai, intr-o aventura epica, bazata pe comuniunea omului cu natura.

5. Culmile neantului (2003)
Un documentar care prezinta incercarea, reusita, si incredibila drama prin care au trecut doi alpinisti in 1985, escaladand muntele Siula Grande, in Peru. Un obiectiv periculos, care aproape i-a costat viata, a reusit sa ii separe pe finalul aventurii. In Culmile neantului vei gasi o expunere de exceptie a frumusetii peisajului, dar si a luptei interioare pentru supravietuire.

Orice titlu ai alege din lista de cinci documentare de mai sus, vei avea ocazia sa urmaresti imagini senzationale, care surprind viata in timp ce este traita, redand o calitate veridica filmarii. Daca vrei sa filmezi si tu un documentar despre natura, ce camera video ai de gand sa utilizezi?

Noi iti recomadam un aparat de filmat Sony! Cauta cele mai bune camere video ale acestui producator, perfecte pentru filmarea documentarelor, alege un produs, comanda-l online si incepe sa pui cap la cap cele mai tari cadre din natura!

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/road-highway-travel-asphalt-sky-3186188/


104

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Vara Romana
"Estate romana" sau "Vara Romana" se sarbatoreste inca din anii '70. Este un termen care defineste o..
Stiai ca?
Scolopendrele pot avea intre 30 si 300 de picioare in functie de specie.... Elvetia este o tara aflata integral in muntii Alpi. Localizarea ei geografica i-a dat denumirea si de tara alpina....
Dictionar turistic
Caravana - Grup de persoane sau de calatori care traverseaza impreuna un desert sau o regiune periculoasa. Prin extensie: a) Grup de turisti; b) Ansamblu de vehicule rutiere care se deplaseaza in grup.
7 recomandari