5 greseli pe care le poti face, atunci cand iti cauti un job

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 greseli pe care le poti face, atunci cand iti cauti un job


Atunci cand esti in cautarea unui loc de munca, iti cresti sanselede reusita daca stii si cum sa interactionezi cu angajatorul. Multi nu reusesc si dau vina pe companii, pe sistem si pe oricine altcineva, fara sa ia in calcul ca problema ar putea fi chiar la ei. Asta se intampla pentru ca se grabesc sa aplice pentru post si se prezinta la interviu fara o minima documentare asupra modului in care trebuie sa procedeze. Daca nu vrei sa cazi in aceeasi capcana, iti prezentam cele mai frecvente greseli pe care le fac cei aflati in cautarea unui job.

Isi cauta job doar din fotoliu
Majoritatea celor aflati in cautarea unui loc de munca intra pe BestJobs sau alte site-uri de recrutare si consulta oferta de joburi disponibile, din fata calculatorului, sau de pe telefon. Daca nu gasesc un job potrivit sau daca nu sunt contactati de angajator, dupa ce au aplicat, renunta la cautari, convinsi ca au facut tot ce se putea pentru a-si gasi de munca.

Site-urile de recrutare sunt extrem de utile, dar, nu uita ca sunt accesate de mii de utilizatori, aflati, ca si tine, in cautarea unui loc de munca, iar companiile primesc mii de aplicatii si CV-uri. De aceea, in paralel, trebuie sa iti extinzi cercetarile, pentru ca sunt multe firme care prefera sa isi recruteze, direct, angajatii. Trimite cat mai multe CV-uri, intreaba-ti cunoscutii si fa o vizita si la Agentia locala pentru Ocuparea Fortei de munca, pentru a-ti spori sansele.

Prea multe locuri de munca, in CV
Nu este nevoie sa iti umpli CV-ul cu locurile in care ai lucrat, doar pentru scurt timp, ca sa-ti impresionezi angajatorul cu experienta ta. Nu faci decat sa iti dai, singur, o bila neagra, pentru ca recrutorul va trage concluzia ca nu poate miza pe tine, pentru o angajare pe termen lung. Evita sa treci in CV locurile in care ai lucrat mai putin de sase luni, pentru ca aceste detalii nu sunt semnificative si te pot costa pierderea oportunitatii de angajare.

Greseli de ortografie sau de exprimare, in CV
Nimic nu creeaza o impresie mai neplacuta, la prima vedere, decat un CV sau o scrisoare de intentie, pline de greseli de exprimare sau de ortografie. Daca nu excelezi la gramatica sau la creativitate, cauta un model de scrisoare de intentie pe care sa-l adaptezi cazului tau, si, pentru CV, descarca de pe internet un model Europass, pe care sa il completezi.
Citeste, de doua ori, documentele, inainte sa le trimiti angajatorului, ca sa nu-ti scape greseli.

Referinte negative despre fostele locuri de munca
In timpul unui interviu, recrutorul te poate intreba despre locurile in care ai mai lucrat si despre motivele pentru care ai renuntat. Oricat de neplacute au fost experientele cu fostii angajatori, abtine-te „sa pui totul pe tava” si incearca sa fii cat mai diplomat. Vorbindu-ti de rau fostii colegi sau compania la care ai lucrat, lasi impresia ca s-ar putea intampla la fel si cu noul angajator, daca vei pleca si de aici.

Lipsa de punctualitate
In situatia in care ajungi la un interviu de angajare mai tarziu decat ora stabilita, ai facut, din start, un mare pas cu stangul si sunt sanse mari sa nu mai fii primit la interviu. E si firesc sa se intample asa, pentru ca recrutorul isi va pune problema cum vei putea respecta un program sau termene fixe, cand nu esti in stare sa te prezinti la ora exacta la o intalnire atat de importanta.

Asadar, daca vrei sa iti cresti sansele de a-ti gasi jobul ideal, tine cont de aceste amanunte, cand aplici sau cand te prezinti la un interviu de angajare.

Sursa foto:
https://pixabay.com/ro/illustrations/aplicarea-cerere-stilou-culi-scrie-1915345/


123

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Luna fotografiei - Paris
Arta fotografica ocupa un loc de cinste in Paris, fiind apreciata probabil mai mult decat in oricare..
Germania  |  Italia  |  Turcia  |  Spania  |  Ungaria  |  Olanda  | 
Stiai ca?
Intr-un gram de pamant exista pana la 100 milioane de microbi.... Chile se mai numeste si "Tara poetilor"....
Dictionar turistic
Climatoterapie - Utilizarea terapeutica a factorilor climatici.
7 recomandari