5 lucruri de care ai neaparata nevoie atunci cand pleci intr-o calatorie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 lucruri de care ai neaparata nevoie atunci cand pleci intr-o calatorie


Atunci când vine vorba de plecarea într-o călătorie, e posibil să împachetezi prea multe lucruri sau prea puține. Bagajul poate deveni o corvoadă atunci când te încarci cu obiecte inutile. Pe de altă parte însă, sunt anumite elemente de care e bine să nu te lipsești, deoarece ele te ajută să ai o călătorie mai ușoară, fără probleme majore.

Îți propunem mai jos o listă de lucruri de care ai nevoie atunci când pleci la drum să explorezi noi meleaguri. Bineînțeles, lista poate varia de la caz la caz, iar persoanele pasionate de călătorie învață în timp să își facă un bagaj cât mai util, atât ușor de cărat, dar și dotat cu cele neapărat necesare. Fie că ești un călător experimentat, fie că te-ai hotărât recent să pleci mai des în călătorii, consultă lista noastră și adapteaz-o nevoilor tale.

1. Bani cash pentru orice eventualitate
Atunci când pleci într-o călătorie, oriunde ar fi ea, e bine să ai tot timpul bani cash la tine în moneda zonei respective. Nu ai nici o garanție că vei găsi bancomate oriunde dorești sau că se poate plăti cu cardul. Nu lua nici o sumă prea mare după tine, vei sta stresat și în cazul în care pierzi vreo geantă sau bagaj, poți rămâne descoperit.

Dacă ai mai fost în călătorii, probabil știi cam care este suma de care ai nevoie pentru diverse necesități. Dacă ești începător, poți întreba prietenii cu experiență în călătorii sau chiar pe forumurile de profil. Vei vedea că sunt numeroși pasionați de călătorii dornici să te ajute.

2. Smartphone-ul și o boxă portabilă ca să rămâi conectat
Cele două device-uri te pot scuti de îngreunarea dată de un alt device: laptopul. Multor oameni le este greu să renunțe la laptop atunci când pleacă în concediu, obișnuiți să poată vedea oricând un film sau să facă diverse proiecte. Gândește-te însă că pleci în concediu ca să te relaxezi și să faci lucruri diferite de cele de până acum.

Așadar, ai nevoie de smartphone, care, cu cât este mai performant, cu atât îți conferă mai multe beneficii digitale. Poți adăuga în bagaj și o pereche de boxe portabile cu bluetooth care îți vor ține de urât atunci când e prea liniște și simți nevoia de muzică relaxantă.

3. Card de rezervă și număr de urgență pentru situațiile pe care nu și le dorește nimeni
În momentul în care pleci la drum, fie că ești la noi în țară sau în străinătate, este important să ai la tine un card de rezervă, în eventualitatea în care principalul card îți este furat sau îl pierzi. Cardurile trebuie ținute în locuri diferite, tocmai pentru a scădea probabilitatea să rămâi fără amândouă.

De asemenea, este important să ai la îndemână salvat numărul la care poți suna la bancă pentru blocarea cardului în caz de pierdere sau furt. Salvează numărul în telefon sau scrie-l într-un carnețel de care să ai grijă. Ultimul lucru pe care ți-l poți dori e să rămâi fără banii din cont dintr-o greșeală.

4. Un eReader pentru seri relaxate
Dacă ești pasionat de citit și vrei să lecturezi și în vacanțe sau mai ales atunci, pentru că în rest, timpul nu îți permite, atunci poți apela la un eReader. Acest dispozitiv îți permite să încarci un număr foarte mare de cărți în format ebook, iar cititul este la fel de sigur pentru ochii tăi ca și de pe hârtie.

Astfel, spune pas cărților în format fizic atunci când pleci în călătorie. Păstrează-le acasă, în bibliotecă, iar la drum folosește eReaderul. Este ușor, subțire și performant. Încape perfect într-un rucsac de călătorie. Singura grijă ar fi să îl încarci la o anumită perioadă de timp, însă cele mai multe astfel de dispozitive au o baterie cu durată de viață lungă.

5. Huse pentru o împachetare cât mai eficientă
Astfel de huse te ajută enorm pentru eficientizarea spațiului din bagaj. Te ajută să împachetezi lucrurile cât mai bine și să reduci din volum. Ideal e ca aceste huse să aibă cel puțin o bucată transparentă, astfel încât să vezi rapid ce se află înăuntru.

O altă variantă ar fi reprezentată și de huse speciale din care se poate scoate aerul, numite și saci cu pompă de vidare. Sunt ideale pentru economisirea spațiului din bagaj. Singurul inconvenient ar putea fi reprezentat de faptul că pot rezulta haine destul de șifonate. Însă, dacă respectiva călătorie presupune mai mult timp petrecut în natură, atunci aspectul șifonat al hainelor poate trece pe planul doi. Până la urmă, prioritare sunt relaxarea și admirarea peisajului.

Ține cont de aceste sfaturi și ia acele lucruri care îți sunt necesare la drum, astfel încât să ai un bagaj cât mai practic și ușor de transportat. De asemenea, ține cont și de ceea ce ai nevoie. Fiecare persoană în parte are nevoie de anumite lucruri fără de care simte că nu se poate descurca atunci când se află în călătorie. Este important să ai grijă și de acest aspect, care în cele din urmă îți conferă un confort, atât fizic, cât și psihologic.

Sursa foto: pexels.com


439

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Cehia  |  Franta  |  Germania  |  Grecia  |  Italia  |  Spania  | 
Stiai ca?
Nu doar planetele si stelele, ci şi galaxiile se rotesc; Calea Lactee se deplasează cu o viteză de 270 km/s, o rotatie completa durand aproximativ 200 de milioane de ani; Sistemul Solar desfasoara ... China este cunoscuta ca Regatul Florilor? Multe fructe si flori (dintre care portocalele si orhideele) sunt cultivate acum in toata lumea?...
Dictionar turistic
Rezervare - Turistul sau agentia de turism retine un loc de cazare, un bilet de avion sau un pachet turistic pana la achitarea integrala a serviciului ales.
7 recomandari