5 lucruri la care sa fii atent cand iti cumperi apartament

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 lucruri la care sa fii atent cand iti cumperi apartament


Mai devreme sau mai tarziu soseste momentul in care te simti gata sa iti cumperi propriul apartament. Daca vrei sa faci aceasta investitie in 2019, este bine sa tii cont de cateva lucruri, astfel incat sa ai o experienta placuta de la inceputul si pana la finalul procesului de achizitie. Fie ca iti cauti o locuinta in capitala, Cluj, Iasi sau vanzare apartamente in Satu Mare, afla informatii utile din randurile de mai jos.

1. Distanta fata de zonele de interes

Localizarea apartamentului este un criteriu important, mai ales daca este vorba de orasele aglomerate ale tarii, Bucuresti sau Cluj. Nimeni nu isi doreste sa petreaca mult timp in trafic pentru a ajunge la destinatia dorita. Chiar si in orasele mai mici, a sta in cartierele bine cotate este un confort care merita un pret mai mare. Apartamentul in care locuiesti ar trebui sa iti ofere confort deplin, iar apropierea fata de zonele de interes, fie ca este vorba de centre comerciale, scoli si gradinite, parcuri, este un lucru demn de luat in considerare.

2. Comisionul agentului imobiliar

In cazul in care proprietarul apartamentului a ales sa il puna la vanzare cu ajutorul unui agent imobiliar, acesta din urma este cel care iti va oferi informatiile pe care i le vei cere. Asadar, el va raspunde intrebarilor tale legate de apartament. Trebuie sa stii insa ca agentul imobiliar percepe comision atat de la proprietar, cat si de la cumparator si este de regula cuprins intre 1% - 3% din valoarea apartamentului. Prin urmare, vei avea o cheltuiala in plus pe care este bine sa o cunosti.

3. Defectiuni

In cazul in care nu este vorba de un apartament nou, la cheie, ci de unul intr-un bloc vechi, fii atent la posibilele defectiuni. Usile si geamurile termopan se inchid cum trebuie? Centrala functioneaza? Dar aparatele de aer conditionat? Toate aceste utilitati pe care le gasesti in apartament implica un pret mai mare la vanzare. Astfel, este important sa te asiguri ca ele si functioneaza, ca sa nu ai ulterior surprize neplacute.

4. Loc de parcare

In cazul in care conduci o masina, implicit vrei sa ai un loc asigurat de parcare. In cazul complexurilor rezidentiale noi poti avea loc de parcare, insa vei plati suplimentar pentru acesta. Daca este vorba de un bloc vechi, intreaba proprietarul daca are loc de parcare pe care ti-l pune la dispozitie odata cu vanzarea apartamentului. In cazul in care nu are, poate fi putin dificil sa mai gasesti un loc liber pe care sa il poti plati la primarie, pentru a fi asadar al tau.

5. Bani pentru renovare

Apartamentele in blocurile vechi sunt pozitionate in locuri bune, aproape de centrele de interes, de statiile de metrou sau mijloacele de transport de suprafata (autobuze, tramvaie). De multe ori aceste apartamente puse in vanzare nu sunt renovate sau, in cazul in care sunt, cel mai probabil nu iti place modelul de gresie, faianta sau culoarea peretilor. Asadar, va fi nevoie de renovare. Trebuie sa vorbesti cu persoanele care au mai trecut de curand printr-o renovare, cu o firma specializata in astfel de lucrari, tocmai pentru a incerca sa afli de la sursa pretul cat mai exact al renovarii. Este important sa stii daca detii bugetul necesar. Cu siguranta nu vrei sa ramai cu apartamentul facut pe jumatate.

Analizeaza in amanunt viitorul apartament. Cerceteaza zona, in cazul in care nu o cunosti si traseaza-ti bugetul cu atentie pe hartie. Cheltuielile sunt nu doar cu plata apartamentului, cat si cu taxele notariale de vanzare-cumparare, agentul imobiliar (in cazul in care exista) sau renovare. Spor la cautari!

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/high-angle-photography-of-high-rise-buildings-near-road-during-golden-hour-681331/


48

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Paris Plage
Anual, timp de o luna (de la mijlocul lunii iulie pana la mijlocul lui august) Parisul devine statiu..
Stiai ca?
Cel mai rece loc permanent locuit este localitatea Oimeacov (Rusia), pe valea fluviului Indighirka, unde s-a inregistrat, in februarie 1964, temperatura minima absoluta de -71.10? ... Numai marea piramida a lui Keops contine suficienta piatra incat sa poate fi construit un zid inalt de 50 de centimetri care sa inconjoare planeta la Ecuator?...
Dictionar turistic
Pensiune - Unitate de cazare particulara, cu aspect rustic, situata intr-o zona turistica.
7 recomandari