5 tendinte in turismul romanesc care se vor mentine si in 2022

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 tendinte in turismul romanesc care se vor mentine si in 2022


Cu siguranță pandemia de Covid-19 ne-a împiedicat să călătorim atât cât ne-am fi dorit. Aproape pe tot parcursul anului 2020, majoritatea planurilor de călătorie au fost abandonate sau amânate. Din fericire, lansarea campaniei de vaccinare care a început în forță la începutul anului 2021 a făcut ca treptat, atât autoritățile din România cât și cele din majoritatea țărilor lumii să ridice cele mai multe dintre restricțiile impuse.

Specialiștii estimează că cel puțin 5 tendințe înregistrate în industria turismului, după ridicarea parțială sau totală a restricțiilor, se vor menține și anul viitor.

Creșterea turismului intern


Datorită unor posibile restricții de călătorie, a închiderii frontierelor și a incertitudinii legate de călătoriile internaționale, se estimează că românii vor prefera și anul viitor vacanțe mai scurte și destinații turistice interne: stațiuni montane, cele situate pe litoralul românesc, în Delta Dunării, balneare sau diverse obiective turistice. În plus, vor putea folosi în continuare diverse coduri promoționale pentru a-și rezerva cazări la prețuri accesbilie. Spre exemplu, cu ajutorul unui cod promoțional promocodius.com ar putea beneficia de reduceri de peste 15-20 % la ofertele sezoniere.

Călătoriile împreună cu membrii mai în vârstă ai familiei


Este prognozată și o creștere a numărului de călătorii realizate împreună cu membrii mai în vârstă ai familiei, bunici sau părinți. O astfel de călătorie este, cu siguranță un mijloc excelent de a reveni la interacțiunile normale dintre membrii familiei și de a petrece un timp de calitate împreună. Fie că intenționați să vă cazați la o pensiune aflată într-o zonă rurală din România, un hotel situat pe o insulă din Oceanul Indian sau o cabană în sălbăticia Africii specialiștii vă recomandă să nu uitați să verificați existența unui cod de cupoane Booking aici cu ajutorul căruia puteți beneficia de reduceri semnificative.

Vacanțele cu prietenii și călătoriile de grup


Din cauza lipsei unei interacțiunii sociale în perioada pandemiei, călătoriile împreună cu prietenii vor fi, în continuare, o modalitate excelentă de reconectare și de construire a unor legături și relații puternice.

Excursiile de o zi


O dată cu restricțiile impuse de pandemie mulți români au descoperit beneficiile plimbărilor în aer liber sau a excursiile de o zi, iar aceasta este o tendință care nu va dispărea nici în perioada care urmează după coronavirus.

Vacanțele exotice, croazierele și vacanțele personalizate


Încă din anii precedenți românii au început să fie din ce în ce mai interesați de vacanțele petrecute în locuri exotice și croaziere, dar și de vacanțe personalizate. Pandemia a creat noi așteptări pentru turiști și a produs schimbări importante în comportamentul acestora. După o perioadă foarte lungă de timp în care românii au preferat să își planifice singuri vacanțele, turiștii au reînceput să apeleze la agențiile de turism pentru consultanță specializată. Un studiu recent realizat de ABTA (Asociația Britanică a Agențiilor de Turism) a relevat faptul că numărul turiștilor care apelează la serviciile de consultanță oferite de agențiile de turism a crescut cu 20 %, pe măsură ce consumatorii au redescoperit valoarea pe care un consilier expert în turism o poate aduce în perioade incerte.

În acest context, profesioniștii din domeniu s-au adaptat rapid la cerințele actuale ale pieței oferind suplimentar, dincolo de serviciile obișnuite, mult mai multe beneficii și o mult mai mare flexibilitate. 


164

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Romania  |  Cehia  |  Belgia  |  Austria  |  Germania  |  Malta  | 
Stiai ca?
Cel mai inalt vulcan peste fundul mării este Mauna Loa din Hawaii. Chiar daca are doar 4170 m peste nivelul marii, Mauna Loa se sprijină pe fundul mării. Măsurat de acolo, el este nu numai cel m... Atolul cu cea mai mare suprafata de uscat este reprezentat de Insula Craciunului. Acesta apartine de Australia si se afla in Oceanul Indian, la 2.360 km Nord-Vest de Perth in Australia de Vest și ...
Dictionar turistic
Check-in - Procesul inregistrarii oaspetilor la sosirea in hoteluri sau alte structuri de cazare, in mod obisnuit prin semnarea in registru sau introducerea datelor intr-un sistem computerizat. Intervalul orar de primire al camerei incepe, de obicei, cu ora 12 sau 14.
7 recomandari