6 accesorii nelipsite din geanta foto pentru excursie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

6 accesorii nelipsite din geanta foto pentru excursie


Pe lângă bagajul obişnuit pe care îl ai în vedere atunci când pleci în concediu, geanta cu accesorii foto trebuie să fie bine organizată dacă îţi doreşti un album bogat. Aparatul de fotografiat este elementul cheie, desigur, însă niciun obiect auxiliar nu trebuie neglijat.
Cumpără-ţi din timp ceea ce îţi lipseşte, ţine-le pe toate la un loc şi fă-le o ultimă probă înainte de plecare; cu siguranţă nu vrei să descoperi la destinație că ai uitat cardul de memorie acasă.

Obiectiv suplimentar
De regulă, aparatele foto cu obiectiv detaşabil vin din fabrica dotate cu un obiectiv standard, care de obicei are distanţa focală de 18-55 mm. Desigur, acesta este potrivit cadrelor de ansamblu, unde nu ai nevoie de apropiere prea mare, însă deseori sunt situaţii în care îţi doreşti mai mult.

Un teleobiectiv te va ajuta să imortalizezi un subiect aflat la depărtare, fiind util pentru birdwatching sau evenimente sportive, în schimb pentru a pătrunde în lumea insectelor sau a florilor pozate de aproape, vei avea nevoie de un obiectiv macro. Dacă vei dori să obţii un camp vizual mai larg, fie că fotografiezi într-o încăpere sau în aer liber, trebuie să cauţi un obiectiv tip fisheye.

Baterie suplimentară
Atunci când aparatul foto este utilizat la temperaturi extreme, acumulatorii se descarcă mult mai repede decât în mod normal. Ultimul lucru pe care ţi l-ai putea dori este să rămâi fără baterie în mijlocul unei plimbări. De aceea este indicat să fii pregătit întotdeauna cu unul sau chiar doi acumulatori de rezervă, pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute. Verifică dacă bateriile sunt compatibile cu modelul de aparat foto și alege calitatea în detrimentul prețului cel mai mic.

Card de memorie
Pentru păstrarea datelor în siguranță ai nevoie de un card de memorie de calitate. În timp, odată cu memoria pozelor au crescut și capacitățile de stocare ale cardurilor, astfel că un card de memorie de 32 GB este o alegere bună în momentul de față. Evită produsele cu origine incertă și ține minte că prețul reflectă calitatea, manifestată prin viteza de scriere și rezistența în timp. Este benefic să ai măcar două carduri cu tine, unul în aparat și celălalt în geantă, deoarece în turele foto mai lungi uneori nu ai unde să descarci materialul, riscând să rămâi fără spațiu.

Cârpă de praf
Principala condiție pentru realizarea fotografiilor clare este un obiectiv curat. Cu cât folosești mai mult un aparat de fotografiat, cu atât mai multe șanse sunt să-i murdărești lentilele. Cârpa din microfibră curăță grăsimea lăsată de mâini pe diferitele părți ale camerei și înlătură praful de pe obiectiv. Poți folosi și un spray special de curățare pentru filtrul atașat obiectivului. Nu este indicat să ștergi piesele din sticlă cu orice cârpă, pentru că riști să compromiți lentilele.

Kit de curăţare
Atunci când manevrezi aparatul foto, mai ales când schimbi obiectivele, există riscul pătrunderii scamelor și particulelor de praf pe senzor, în interiorul corpului aparatului foto. Acestea pot fi înlăturate cu ajutorul unei perii sau al unei pompe manuale cu care sunt suflate scamele din zonele sensibile.

Trepied
Nicio tehnologie de stabilizare a imaginii nu rivalizează cu fixarea camerei foto pe trepied. De aceea, alegerea unuia este un aspect important pentru obținerea fotografiilor clare. Dacă ai un aparat de fotografiat de dimensiuni normale, un trepied mic este suficient, atât timp cât va rămâne în poziția inițială după fixare. Te vei apleca mai mult pentru a seta aparatul, dar nu vei căra multe kilograme, ceea ce pe termen lung este un avantaj de luat în calcul.

În concluzie, accesoriile pentru o excursie foto reușită sunt numeroase, dar indispensabile. Secretul este să le organizezi din timp, pentru a avea tot ce îți trebuie, dar și să găsești combinația potrivită pentru a avea un echipament ușor. În acest scop trebuie să găsești și o geantă în care să încapă toate aceste accesorii.

Sursa foto: https://pxhere.com/en/photo/1499693


70

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Berii la Praga (Czech Beer Festival in Prague)
Festivalul Berii de la Praga atrage de la an la an tot mai multi participanti. Evenimentul se desfas..
Stiai ca?
Stiati ca vinerea este ziua rastignirii lui Hristos, cea mai mare zi de post? Ziua de vineri era considerata mereu zi fara noroc? In aceasta zi nu se obisnuiau muncile legate de cultivarea pamantului... Daca atunci cand vorbim cu cineva, mesajul non-verbal transmis de corpul interlocutorului il contrazice pe cel verbal, avem tendinta de a ignora cuvintele si de a tine cont doar de limbajul non-verbal...
Dictionar turistic
Concierge - Angajatul unui hotel care poate fi gasit la receptie si ofera turistilor informatii si intermediaza servicii ca: rezervari la restaurant, limuzine, recomandari cluburi de noapte, rezerva bilete la evenimente speciale. In hotelurile de lux, se asteapta ca un concierge sa indeplineasca cele mai ciudate cereri ale turistilor.
7 recomandari