6 idei pentru o vacanta memorabila cu buget redus

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

6 idei pentru o vacanta memorabila cu buget redus


E vremea vacanțelor, a călătoriilor la care am visat cu toții în orele lungi petrecute la birou peste an, cu ședințe, deadline-uri, clienți și proiecte ce nu suportau amânare.
Ce faci însă atunci când bugetul tău de vacanță este mai mic decât cel pe care ți-l doreai și nu îți dorești să îți petreci cea mai frumoasă perioadă a anului acasă? Soluții există, doar că ai nevoie de un pic de planificare, un pic de creativitate și da, și de un buget, dar mai mic decât crezi, pentru îl vei optimiza la maxim cu un card de credit sau de salariu avantajos.
Sperăm că ideile noastre te vor ajuta să petreci o vacanță de vis, care nu îți vor destabiliza bugetul.

1. Planifică din timp
Faci economii serioase atunci când profiți de ofertele de early booking ale agențiilor de turism sau îți rezervi chiar tu, din timp, hotelul și avionul. Alege, așadar, destinația ta preferată de vacanță și începe să cauți cele mai bune oferte trei până la șase luni înainte de plecare.
Vei vedea că biletele de avion sunt mai ieftine, iar hotelurile pot avea diverse oferte, în special atunci când faci din timp rezervările – de la micul dejun oferit gratuit la pachetele pentru mai multe nopți cu o reducere semnificativă.

2. Informează-te asupra destinației alese
Informează-te din timp asupra destinației alese și alege din timp locurile pe care le vei vizita și activitățile pe care le vei desfășura, notându-ți și bugetul care îți va fi necesar.
Multe dintre orașe au, de exemplu, un card cu care poți călători gratuit și care îți oferă reduceri importante la obiectivele turistice. Muzeele oferă acces gratuit în anumite zile ale lunii, tururi gratuite se organizează în fiecare oraș important – iar acestea sunt doar câteva dintre posibilitățile de a plăti mai puțin pentru vacanța ta, bucurându-te de aceleași facilități.

3. Folosește isteț cardurile de credit pentru cumpărături
Multe carduri bancare de credit pot fi folosite, în România, dar și în străinătate, pentru a face cumpărături fără a plăti dobândă. Evident, trebuie să respecți condițiile băncii pentru această facilitate.
De exemplu, ING Credit Card îți oferă în acest moment posibilitatea de a face cumpărături în 4 rate cu 0% dobândă în majoritatea țărilor și până la 24 de rate tot cu 0% dobândă în magazinele partenere. Același card isteț de credit îți aduce o mulțime de reduceri în magazine, având costuri mici și transparente. Plătești o sumă fixă pentru emiterea cardului și administrarea sa anuală (în momentul de față, aceste taxe sunt de 35 de lei fiecare).

4. Mergi în vacanță cu prietenii
Atât transportul, cât și cazarea vor avea prețuri mai avantajoase atunci când le împarți cu o altă familie. Puteți închiria un apartament sau chiar o căsuță, economisind bani. În plus, e mereu mai distractiv atunci când suntem împreună cu prietenii, nu-i așa?

5. Găsește soluții creative
Atunci când bugetul este mic, soluțiile creative pot fi salvatoare. Couchsurfing, vacanța la cort, schimb de locuință cu prietena care stă la Paris... sunt multe persoane care se bucură deplin de vacanțe inedite, dar nu mai puțin plăcute. Important este să fii relaxat și să te distrezi!

6. Călătorește în afara sezonului
Sunt multe avantaje ale călătoriilor în afara sezonului, unul dintre acestea fiind cel financiar. Da, economisești bani! În același timp, te bucuri mai mult de locul pe care îl vizitezi, nefiind la fel de aglomerat. Dezavantajul poate fi vremea mai puțin prietenoasă, dar nu trebuie să fie neapărat așa dacă alegi zone cu climă blândă și te interesezi din timp cum este vremea în perioada aleasă de tine.
Dincolo de bugete și planificări, nu uita să profiți la maxim de această perioadă în care cu toții ne reîncărcăm bateriile. Îți dorim o vacanță minunată!


101

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival D'automne - Festivalul Toamnei de la Paris
Festivalul Toamnei de la Paris, desfasurat pe stradutele orasului in perioada septembrie-decembrie, ..
Romania  |  Cehia  |  Italia  |  Ungaria  |  Malta  |  Spania  | 
Stiai ca?
Cea mai inalta cascada din lume este Cascada Angel din Venezuela?... FC Barcelona este cel mai mare stadion privat din lume, cu peste 100.000 de locuri? Stadionul este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din Barcelona?...
Dictionar turistic
Obiectiv turistic - Un element pitoresc al naturii sau o realizare a geniului uman care prezinta suficient interes pentru a determina deplasarea in scopul strict al vizitarii acestuia.
7 recomandari