6 locatii potrivite ca puncte de plecare in diferite drumetii

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

6 locatii potrivite ca puncte de plecare in diferite drumetii


Sunt nenumărate trasee turistice pe care munții noștri le oferă tuturor celor împătimiți de natură. Dacă și tu te numeri printre aceștia, iată câteva idei interesante de drumeții din 6 locații potrivite ca puncte de plecare.

Bușteni
Din stațiunea Bușteni poți face foarte multe drumeții montane, fie că ești începător, fie că ești inițiat cu muntele.

Cel mai bun punct de pornire rămâne platoul Bucegilor, acolo unde găsești Babele și Sfinxul. Până la Cabana Piatra Arsă, se poate ajunge cu mașina sau, bineînțeles, cu telecabina, însă, dacă vrei să faci mișcare în adevăratul sens al cuvântului, alege potecile mult umblate ale Bucegilor - Jepii Mari și Jepii Mici. De pe platoul Bucegilor, poți opta pentru o drumeție de o zi, spre Crucea Caraiman sau vârful Omu.

Sinaia
Fără îndoială, Sinaia este apreciată pentru aerul său regal, iar principala atracție, care cu siguranță îți stă și ție pe buze, este domeniul Peleș. De aici poți porni într-o drumeție ușoară și plăcută pe fostele poteci regale, ajungând la Poiana Stânii Regale - un loc superb de belvedere asupra stațiunii și Văii Prahovei, respectiv o bună modalitate de a te bucura de aerul curat de la poalele Munților Bucegi.

De asemenea, mai ai posibilitatea să ajungi la Cota 2000 din Sinaia și să alegi un traseu prin natură, cum ar fi cel spre Lacul Bolboci sau „Marea din Bucegi”. Itinerariul este destul de antrenant, pentru o zi, și presupune traversarea drumului montan Transbucegi și parcurgerea pădurii Nucet, ce îți va dezvălui peisajul superb de la Bolboci.

Așadar, în situația în care vrei să faci drumeții și alte activități cu cei dragi, precum plimbări cu bicicleta pe dealuri și apoi o sesiune relaxantă de degustări de vinuri locale, alege cazare valea prahovei.

Bâlea Lac
Dacă parcurgi Transfăgărășanul până la Bâlea Lac, te poți gândi și 1-2 zile de înnoptare la cabana de aici.

Drumețiile care pornesc din această zonă montană înaltă reprezintă o adevărată provocare, fiind recomandate pentru cei experimentați și obișnuiți cu altitudini mari, de peste 2.500 m.

Vânătoarea lui Buteanu, unde, în funcție de nebulozitate, poți surprinde cele mai înalte vârfuri montane din România (Negoiu și Moldoveanu) poate fi o idee de traseu cu un nivel de dificultate mai accesibil.

În caz contrar, dacă ai un nivel prea mic de pregătire, te poți orienta către o drumeție ușoară spre Cascada Bâlea.

Satele Șirnea-Ciocanu
Iubești drumețiile în modul plimbare ușoară, înconjurat de munți și dealuri? Atunci zona satelor montane Șirnea-Ciocanu s-ar putea să fie exact ceea ce vrei. Practic, între cele două sate găsești un mic colț de Rai, perfect pentru o evadare din cotidian. Vei găsi panouri care îți indică ce drumeții poți face pe aici.

De asemenea, poți avea în vedere și unele drumeții spre Piatra Craiului. Poți începe cu o urcare spre Cabana Curmătura, iar mai apoi să cobori prin Prăpastiile Zărneștiului.

Stațiunea Cheia
Că e vara, că e iarnă, amatorii de peisaje vor aprecia fără îndoială frumusețea Munților Ciucaș. Așadar, pornește și tu spre Cabana Muntele Roșu via stațiunea Cheia, iar de acolo ai poteci frumoase spre Cabana Ciucaș, de exemplu. Până să servești o ciorbă caldă sau un bulz bun, ai un pic de tras.

Dacă, la întoarcere, Masivul Ciucaș te va răsfăța și cu un asfințit superb, atunci poți spune că ai avut o zi reușită pe munte.

Lepșa
Îți propunem să încerci o drumeție mai ușoară, prin pădure, în munții Vrancei. Micuța stațiune Lepșa te așteaptă să descoperi frumusețea Cheilor Tișiței. Am spune că traseul este ideal de parcurs primăvara și mai ales toamna, însă, până la urmă, mișcarea este benefică oricând.

Avantajul ar fi că drumeția o poți încheia acolo unde vrei tu, făcând cale întoarsă în orice moment. Desigur, poți continua până spre vârfuri, așa cum este Vf. Cristianu. În plus, drumul rutier DN2D este superb, într-o zi însorită.

În concluzie, ai suficiente idei de drumeții care pornesc din așezări și stațiuni montane frumoase ale țării noastre. Ia-ți echipamentul necesar și pornește la drum!

Sursa foto: Pexels


333

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Caderea Bastiliei (Ziua Nationala a Frantei)
In data de de 14 iulie francezii sarbatoresc cu mare fast Caderea Bastiliei sau Fete nationale.14 iu..
Spania  |  Cehia  |  Romania  |  Austria  |  Grecia  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Un cameleon orb este perfect capabil sa-si schimbe culoarea in concordanta cu mediul înconjurator?... Elefantii nu isi pot apleca capul din cauza gatului gros si scurt. Pentru a prelua ceva de pe sol in gura se folosesc de trompa....
Dictionar turistic
Brosura turistica - Material publicitar tiparit in diverse forme care promoveaza anumite zone de atractie turistica, unitati de cazare, programe turistice oferind turistilor detalii informative (pret, localizare, durata promotiei, orar).
7 recomandari