6 metode simple sa protejezi parchetul

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

6 metode simple sa protejezi parchetul


Parchetul conduce detasat in topul preferintelor, atunci cand vine vorba despre materialele folosite pentru pardoseala locuintelor, datorita calitatilor sale. Nu vom insista astazi asupra acestor calitati, pe care cei mai multi dintre cititorii nostri deja le cunosc, ci, ne vom opri asupra altui subiect de interes. Mai exact, iti vom prezenta, in cele ce urmeaza, cele mai simple metode prin care poti proteja parchetul, astfel incat acesta sa reziste fara reparatii cat mai multi ani.

Nu te grabi sa cureti parchetul dupa ce l-ai montat
Preocuparea pentru intretinerea parchetului incepe imediat dupa montarea sa, insa, la acest moment, exista riscul unei greseli pe care o poti face din start. Parchetul proaspat finisat arata foarte bine, de aceea, multi ar fi tentati sa il curete la aparitia primului fir de praf. Intentia este laudabila, dar, total neinspirata, pentru ca parchetul se poate deteriora foarte usor in primele zile. De aceea, trebuie sa lasi sa treaca o perioada de 5-6 zile de la momentul montarii si prima curatare.

Foloseste covoare si mochete pentru zonele intens circulate
Parchetul din zonele intens tranzitate si din incaperile in care iti petreci mult timp este cel mai expus riscului deteriorarii, de aceea, are nevoie de mai multa protectie. In astfel de spatii, parchetul trebuie sa fie acoperit pe cea mai mare parte a suprafetei; pentru asta poti folosi un covor sau o mocheta. Pe langa rolul estetic, acestea sunt esentiale pentru a pastra parchetul intact cat mai mult timp.

Nu intra incaltat in casa
Stim ca, probabil, ai auzit asta de zeci de ori, dar suntem nevoiti sa o repetam si noi. Talpile incaltarilor, la fel si praful si pietricele pe care le aduci in casa pe pantofi pot zgaria parchetul. De aceea, niciodata nu trebuie sa pasesti incaltat pe parchet, dar nici sa intri cu pantofii in camera, pentru ca pietricelele minuscule pe care le poti lasa pe covor se pot raspandi peste tot.

Mare grija la manevrarea mobilei
Daca te-ai hotarat sa schimbi mobila sau trebuie sa o muti pentru a zugravi, ai mare grija atunci cand manipulezi piesele pe parchet! Oricat ar fi de grea, mobila nu trebuie in nici un caz sa fie tarata direct pe parchet. Ar fi ideal sa ridici fiecare piesa, pentru a evita orice contact cu pardoseala. De asemenea, atunci cand pui mobila direct pe parchet, foloseste suporturi de protectie din plastic sau cauciuc, in zonele de contact.

Evita expunerea la soare
Caldura si actiunea prelungita a razelor ultraviolete sunt foarte nocive pentru parchet. De aceea, daca prin ferestrele locuintei soarele intra nestingherit, foloseste jaluzele sau draperii pe care sa le tragi in dreptul geamurilor, mai ales pe timpul verii. In caz contrar, parchetul expus zilnic la soare isi va pierde din stralucire.

Curata doar cu solutii speciale
Curatarea parchetului trebuie facuta doar cu solutii speciale si materiale fine, care sa nu zgarie suprafata. Poti inlatura praful cu o perie sau matura moale, iar, pentru curatarea petelor de murdarie, foloseste o laveta moale sau un burete. Nu te zgarci la bani si cumpara cele mai bune solutii de curatat. In caz contrar, risti sa cheltuiesti mult mai mult cu reparatiile sau chiar inlocuirea parchetului. In camerele cu trafic intens, cum ar fi livingul, parchetul trebuie curatat de doua ori pe saptamana.

Tinand cont de aceste sfaturi, nu trebuie sa isi faci griji ca vei fi nevoit sa schimbi parchetul in cativa ani, pentru ca lemnul bine intretinut are viata lunga.

Sursa foto:
https://pixabay.com/ro/photos/scaune-podea-mobilier-%c3%aen-interior-2181947/


113

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Stiai ca?
Bahrain este cunoscut si sub denumirea de "Regatul celor doua mari".... Greutatea tuturor furnicilor de pe Terra este mai mare decat greutatea tuturor oamenilor?...
Dictionar turistic
Lista de asteptare - Lista stabilita in ordinea de inscriere a cererilor primite dupa inchirierea tuturor locurilor disponibile intr-un mijloc de transport (tren, vapor, avion). Lista determina ordinea in care persoanele inscrise pot inlocui, daca survine cazul, calatorii care au declarat ca renunta sau care nu s-au prezentat la imbarcare.
7 recomandari