7 sfaturi pentru constructia unei case de vacanta la munte

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

7 sfaturi pentru constructia unei case de vacanta la munte


Dacă dorești să-ți construiești o casă la munte, pe care o poți folosi fie ca locuință permanentă, fie ca pensiune agroturistică sau casă de vacanță, trebuie să te gândești cu seriozitate la toate aspectele pe care le presupune un astfel de proiect.
Pentru a beneficia de tot confortul modern fără să faci cheltuieli exorbitante, este necesară planificarea meticuloasă a fiecărei etape de construcție.
Iată câteva sfaturi de care să ții cont atunci când începi construcția unei case la munte.

Nu neglija studiul geotehnic
Chiar dacă, prin tradiție, se consideră că terenurile montane sunt adecvate pentru construcții datorită stratului de rocă, este obligatoriu și un studiu geotehnic, care să verifice terenul pe care se va înălța viitorul imobil. Vei avea, astfel, siguranța că fundația și întreaga clădire nu vor avea de suferit în cazul unor evenimente geologice.

Acordă mare atenție fundației
Pe baza studiului geotehnic, arhitectul va putea stabili cu precizie ce dimensiuni va avea fundația viitoarei case. Este bine să apelezi la o firmă de arhitectură pentru proiectarea structurii de rezistență. În felul acesta, nu vei avea surpriza neplăcută să constați că necesarul de materiale a fost supraestimat sau, dimpotrivă, subevaluat.

Optează pentru panourile solare
Viața la munte fără apă caldă, mai ales în perioada sezonului rece, este aproape imposibilă. De aceea, pentru a economisi sume importante de bani, trebuie să alegi o soluție inteligentă pentru încălzirea apei menajere. O alternativă prietenoasă cu mediul și nu foarte costisitoare sunt panourile solare presurizate de la Romstal, care pot funcționa și la temperaturi negative și folosesc materiale polimerice inovative.

Folosește lemnul în construcție
Este bine să ții cont de modul în care se ridică o clădire la munte, unde majoritatea caselor au parterul construit din beton și cărămidă, iar etajul superior, din lemn. Costurile vor fi, astfel, mai mici și casa ta va avea un aspect rustic, care se va integra perfect în peisajul montan. Lemnul poate fi folosit și în interiorul locuinței. De pildă, la scara ce duce la etaj, pentru a da o notă de eleganță și confort.

Alege încălzirea cu lemne
Dintre toate variantele pe care le ai la dispoziție în localitățile montane, încălzirea cu lemne este, de departe, cea mai economică și mai sigură. Dacă vei folosi casa ca reședință permanentă sau o vei transforma în pensiune agroturistică, o centrală pe peleți sau lemne îți poate încălzi întreaga locuință.
Dacă, însă, vei vrea să locuiești acolo doar pe perioada vacanțelor, ar trebui să iei în considerare construirea unor sobe în camere și a unui șemineu în camera de zi. Pe lângă costul scăzut și întreținerea ușoară, te poți bucura și de ambianța incomparabilă pe care o oferă focul din cămin.

Echipează-ți locuința cu un generator electric
Curentul electric este, probabil, cea mai importantă dintre utilitățile care nu trebuie să-ți lipsească din locuință. Și pentru că, mai ales în timpul iernii, penele de curent la munte pot fi foarte dese, va trebui să dotezi locuința cu un generator de curent electric care să preia nevoile de consum ale gospodăriei tale.
Nu uita să ai pregătită și cantitatea de combustibil necesar funcționării generatorului, în funcție de autonomia sa.

Construiește un gard de împrejmuire solid
Chiar dacă viitoarea ta locuință este situată într-o zonă locuită și circulată, nu neglija modul în care îți împrejmuiești proprietatea. Gardul nu este doar un marcaj al proprietății în relația cu vecinii, ci și o barieră în calea animalelor sălbatice. Așadar, optează pentru construcția unei împrejmuiri înalte și trainice, care să le poată ține la distanță și care să-ți ofere siguranță.

Construcția unei case la munte nu este o sarcină ușoară, dar satisfacțiile întrec toate așteptările. Sperăm că cele câteva sfaturi pe care ți le-am dat te vor ajuta să te bucuri de momente de neuitat în locuința ta montană.

Sursa foto: Shutterstock


243

Ghiduri turistice
Evenimente
foto KlangBogen
Vizitatorii fermecatorului oras Viena se pot bucura in cadrul festivalului KlangBogen de un program ..
Austria  |  Ungaria  |  Germania  |  Italia  |  Malta  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Franta este cea mai mare tara din Uniunea Europeana si cea mai mare tara din Europa de Vest. Aceasta are o suprafata de 543 965 km2.... Turcia este denumita si "Tara celor patru anotimpuri"....
Dictionar turistic
Tour operator - Agentie de turism ce are ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii turistice sau a componentelor acestora, direct sau prin intermediari.
7 recomandari