8 dintre cele mai minunate piscine terasate de pe glob

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

8 dintre cele mai minunate piscine terasate de pe glob


Piscinele terasate naturale sunt corpuri de apa impartite superficial, localizate pe terase de var – depozitari calcaroase produse de apa minerala si in special apa termala. Terasele de var au adesea un aspect fibros sau concentric si exista in mai multe varietati de culori: albe, de culoarea bronzului sau diverse alte culori. Din cauza aceasta si datorita compozitiei biochimice a apei, aceste piscine au adesea diferite culori.

1. Semuc Champey Pools, GuatemalaSemuc Champey este format dintr-o serie de iazuri mici si piscine asezate pe un pod natural care traverseaza raul Cahabon. Este localizat in Municipality of Lanquin, Alta Verapaz. Raul Cahabon se scufunda la intrarea in Semuc Champey si iese la suprafata 400m mai departe dupa ce trece de acest pod natural de calcar suspendat cu iazurile sale de cristal. In aceasta formatiune naturala gasesti apa de la un verde deschis ca de smarald la un albastru inchis de safir. Desi poate fi dificil de ajuns, Semuc devine din ce in ce mai cunoscut vizitatorilor.

2. Pamukkale, TurkeyPamukkale inseamna “castel de bumbac” in limba turca si este un sit natural in Denizli Province din sud-vestul Turciei. Sit-ul are in componenta bai fierbinti si terase din sedimente lasate in urma de apele curgatoare. Este localizat in regiunea Inner Aegean din Turcia, in valea raului Menderes, care are un climat temperat marea majoritate a anului. Orasul antic, greco-roman si bizantin, Hierapolis a fost construit deasupra “castelului” alb si are 2700m lungime, 600m latime si 160m inaltime. Poate fi vazut de pe dealurile din partea opusa a vaii, din orasul Denizli, 20km departare. Turismul este si a fost o industrie importanta. Oamenii fac baie in piscinele acestea de mii de ani. Recent, la mijlocul secolului 20, s-au construit hoteluri peste ruinele Hierepolis-ului, provocand daune considerabile. Un drum a fost construit dinspre vale spre terase si motocicletelor le-a fost permis accesul pe pante. Cand zona a fost declarata Patrimoniu Mondial UNESCO (1998), hotelurile au fost demolate si drumul a fost inlaturat si inlocuit cu piscine artificiale. Purtarea incaltamintei in apa este interzisa pentru a proteja sedimentele.

3. Huanglong Pools, ChinaHuanglong este o zona pitoreasca de interes istoric situata in nord-vestul regiunii Sichuan, China, in sudul muntilor Minshan si la 150km distanta de capitala Chengdu. Zona este cunoscuta pentru piscinele sale colorate formate din depozite de calcar, in special in Huanglonggou (Santul Dragonului Galben), cat si pentru diversele ecosisteme, varfurile montane acoperite de zapada si baile fierbinti. Peisajele si piscinele fascinante sunt principalele atractii. Lungimea totala a rocilor de travertin este de 3,6 km si se crede ca arata ca un imens dragon galben ce se invarte printre muntii acoperiti de zapada din vale. Peisajul este format din banci de travertin, iazuri uimitor de colorate si cascade de travertin si pesteri. Partea principala a apelor incepe de la varful vaii si se termina la cascada pesterii Xishen din nord cu o lungime totala de 2.5km si o latime ce variaza intre 30-170m. Culorile apelor din Huanglong sunt in mare parte: galben, verde albastru si maro.

4. Kuang Si Falls, LaosKuang Si Falls, uneori scris si Kuang Xi este o cascada pe 3 niveluri de 29km in sudul zonei Luang Prabang din Laos. Aceste cascade sunt favoritele turistilor din Luang Prabang. Cascada incepe in bazine de mica adancime in varful unui deal abrupt si are o cadere de 60m. Cascadele sunt vizitate printr-un traseu la stanga caderilor. Apa se aduna in numeroase piscine de un albastru turcoaz asezate in aval. Numeroasele cascade ce rezulta sunt specifice cascadelor de travertin. Localnicii te taxeaza pentru a putea vizita zona care este foarte bine intretinuta si conservata. Majoritatea piscinelor sunt deschise publicului pentru inot.

5. Baishuitai Pools, ChinaTradusa ca si Terasa Apei Albe este localizata la poalele muntilor Haba Snow, la 101 km sud-est de Shangri-La. Baishuitai acopera o zona de 3 kmp. Apa fierbinte urmeaza un traseu de-a lungul muntelui, lasand o urma ca de jad alb pe verdele muntelui. Pe langa faptul ca este un loc frumos, Baishuitai este de asemenea locul de nastere a culturii Dongba a minoritatii Naxi.

6. Mammoth Hot Springs, USAMammoth Hot Springs este un complex de bai fierbinti si piscine pe un deal de travertin in Parcul National Yellowstone. A fost creat in urma cu multe mii de ani. Algele ce traiesc in apele fierbinti au colorat travertinul in maro, portocaliu, rosu si verde. Muntele Terasat de la Mammoth Hot Springs este cel mai mare si cunoscut depozit de carbonat din lume, iar partea cea mai cunoscuta este seria de terase de travertin.

7. Badab-e Surt, IranBadab-e Surt este un sit natural in Provincia Mazandaran din nordul Iranului, aflat la 95 de km sud departare de orasul Sari si 7 km vest departare de satul Orost. Cuprinde o serie de terase de travertin ce au fost create acum 1000 de ani ca urmare a apelor curgatoare de la doua izvoare minerale ce s-au racit si au depus minerale pe partea muntoasa. Ca un rezultat – de-a lungul anilor, apa din aceste 2 locuri s-a combinat si au rezultat piscine colorate de la portocaliu la rosu si galben, in forma de scari. Baile Badab-e Surt sunt doua izvoare diferite cu caracteristici diferite localizate la 1840 m altitudine. Primul izvor contine apa foarte sarata ce da un miros specific piscinelor, apa este considerata ca avand proprietati medicale in special ca leac impotriva reumatismului si a diferitelor boli de piele. Al 2-lea izvor are un gust acru si are ca si culoare predominanta portocaliul datorita concentratiei mari de oxid de fier din sedimente.

8. Egerszalok, UngariaEgerszalok este un spa in aer liber localizat in regiunea Heves din nord-estul Ungariei. Baile au o temperatura de 68 grade Celsius si apa minerala provine din izvoare localizate sub muntii vulcanici Matra. Inainte de a intra in piscine, apa fierbinte trece printr-o serie de cascade captusite si sustinute de travertin. Piscinele din Egerszalok contin o apa bogata in calciu, magneziu si hidrocarburi minerale.

Sursa articol


5359

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Les Grandes Eaux Musicales
Les Grandes Eaux Musicales reprezinta un surprinzator spectacol vizual si sonor, accentul fiind pus ..
Ungaria  |  Spania  |  Turcia  |  Grecia  |  Irlanda  |  Malta  | 
Stiai ca?
Pizza este unul dintre putinele cuvinte care este inteles in toata lumea? Pizza a fost inventata la Napoli?... Desenele rupestre aflate in pestera de la Cuciulat - judetul Salaj (10000 -7000 Ă®. Chr.), sunt unice pe teritoriul Romaniei si reprezinta primele manifestari de acest gen din sud-estul Europei....
Dictionar turistic
A la carte - Meniu alcatuit dupa dorinta clientului, care-si alege preparatele din lista-meniu.
7 recomandari