TurisMALL
powered by

8 minuni din Dubai


DUBAI

Burj Khalifa

Burj Khalifa este cea mai inalta cladire din lume, masurand 828 m inaltime. Constructia cladirii a inceput la 21 septembrie 2004, fiind finalizata in octombrie 2009, costurile proiectului ridicandu-se la 1.4 miliarde $. Inaugurarea oficiala a avut loc pe 4 ianuarie 2010.

Plaja rece

In 2011, compania Versace a inaugurat Palazzo Versace Dubai, un resort de lux ce include 169 de vile somptuoase, 213 apartamente ultra-luxoase, decorate cu mobilier Versace, spa, restaurante, club de sanatate, saloane pentru petreceri si buticuri elegante. Punctul de atractie il reprezinta plaja rece, al carei scop este sa absoarba si sa raceasca aerul atunci cand termometrul arata 50?C. Acest lucru va fi posibil printr-o retea de conducte instalate sub nisip, ce contine un lichid de racire capabil sa absoarba caldura de la suprafata.

Palm Islands

Palm Islands sunt 3 insule artificiale, construite pe coasta Golfului Persian din Emiratele Arabe. Prin proiectul Palm Islands se urmareste cresterea suprafetei uscatului cu 120 km, zona ce va fi folosita pentru construirea unor vile rezidentiale, apartamente de lux, restaurante, mall-uri si centre sportive. Numele insulelor este: Palm Jebel Ali, Palm Deira si Palm Jumeirah.

Dubailand

Seicii din Emiratele Arabe si-au propus sa construiasca Dubailand, cel mai mare parc de distractii din lume. Schitele proiectului sunt uimitoare: de 2 ori mai mare ca Disney World, parcul va fi impartit in 6 teme: Universal Studios Dubai, Tiger Woods Dubai, Bawadi, Global Village, Kids City, Giants World, Water Parks, Aquadunya. Pe langa orasele colorate, parcul va avea un resort de ski acoperit, teren de golf, desert artificial, sali pentru practicarea diferitelor sporturi, spa, hoteluri, Mall of Arabia (cel mai mare mall din lume), Great Dubai Wheel (cea mai mare roata din lume, dupa Shanghai Kiss
Virtual Game World).

Hydropolis

Hydropolis va fi primul hotel subacvatic de lux din lume. Situat in Golful Persian, la 20 m adancime, hotelul va avea 220 de apartamente de lux, cu vedere spre ocean si minunata viata marina. Hotelul urma sa fie construit in Germania, din beton, fier si pereti din plexiglas, si asamblat in Dubai. Din pacate, proiectul a fost amanat de mai multe ori. Cauzele au fost costurile ridicate si impactul constructiei asupra vietii marine.

World Islands

Un alt proiect uimitor pus la cale de seicii din Dubai este construirea unui arhipelag de 300 insule sub forma hartii lumii. Materia prima folosita va fi nisipul dragat din apa marii. Marimea insulelor variaza intre 23,000 m2 - 84,000 m2, cu o distanta de 50 – 100 m intre ele, iar pretul unei insule este estimat la 15 – 45 milioane $. Spatiul ocupat de acest proiect promitator este de 9 km lungime si 6 km latime. Pentru a ajunge pe insula, locatarii trebuie sa aiba barca, yacht sau elicopter.

Dubai Mall


Dubai Mall este cel mai mare centru comercial din lume, are o suprafata de 1.100.000 m2 si peste 1.200 de magazine. Dubai Mall a revolutionat experienta de shopping, ducand totul la un nivel superior. Aici veti gasi: patinoar olimpic, fantana impresionanta, acvariu de 33 m populat cu peste 30.000 specii de pesti, parcuri de joaca pentru copii, 150 restaurante, 160 baruri si cafenele, 22 sali de cinematograf, hotel de lux, cel mai mare magazin de dulciuri din lume (930 m2), parcare pentru 45.000 masini, galerii de arta, cel mai mare souk (piata de aur) din lume, Galeriile Lafayette, Fashion Island (locatie destinata designerilor celebri).

Ski Dubai

Ski Dubai este cea mai mare partie de schi acoperita din lume. Construita in interiorul centrului comercial Mall of the Emirates, Ski Dubai acopera o suprafata echivalenta cu 3 terenuri de fotbal. Ski Dubai are 5 partii de schi de diferite grade de dificultate, partii de bob, partie pentru sanie si scoala de schi. Aici, temperatura este constanta, -1 grad Celsius (ziua), iar zapada este mereu proaspata, fiind obtinuta prin imprastierea apei, in fiecare noapte, intr-o atmosfera mentinuta la o temperatura de -6 grade Celsius.

Sursa articol. Sursa foto


12507

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Stiai ca?
Cel mai intins lac alpin din tara noastra este Lacul Bucura din Muntii Retezat, ce are o suprafata de 10,8 ha.... Suprafata Pamantului este de 510 066 000 km2, din care: - Uscat: 148 647 000 km2 (sau 29,1%) - Apa: 361 419 000 km2 (sau 70,9%) Sub suprafata Oceanului Planetar se afla o mare parte a riftului co...
Dictionar turistic
Talon de imbarcare - Document eliberat calatorilor ce se deplaseaza pe cale aeriana sau maritima, pentru a fi prezentat la cerere sau care certifica existenta biletului sau permite controlul trecerii lor prin diversele servicii ale aeroportului sau ale portului de imbarcare.
7 recomandari