8 sfaturi sa fii in siguranta vara, in aer liber

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

8 sfaturi sa fii in siguranta vara, in aer liber


Petrecerea timpului în natură poate avea numeroase beneficii, dar există și unele riscuri potențiale, pe care ar trebui să le iei în considerare. Indiferent dacă vrei să te bucuri de soare și natură sau să participi la activități pline de aventură, este important să iei măsuri pentru a-ți proteja sănătatea și a te asigura că experiența în aer liber este una plăcută și sigură.

Iată opt sfaturi esențiale pentru a fi în siguranță vara, în timp ce petreci timpul în aer liber.

1. Protejează-te de soare
Pur și simplu, protecția solară este esențială, în timpul verii. Aplică frecvent cremă de protecție solară cu un factor de protecție ridicat și poartă îmbrăcăminte și accesorii care să te protejeze de razele UV, precum cămăși și pălării de soare. Expunerea excesivă la soare poate duce la arsuri solare, îmbătrânirea prematură a pielii și creșterea riscului de cancer de piele. Asigură-te că reaplici crema de protecție solară la fiecare două ore și evită expunerea prelungită la soare, în timpul orelor de vârf, când razele sunt cele mai puternice.

2. Verifică-te de căpușe
În timp ce te bucuri de natură, nu uita să verifici dacă ai luat căpușe, după ce ai fost afară, în special în zonele cu iarbă înaltă sau păduri. Utilizează pensete pentru a îndepărta căpușele, apucându-le cât mai aproape de cap. Boala Lyme (borelioza) este una dintre bolile cele mai comune, transmise de căpușe. Simptomele boreliozei pot fi asemănătoare cu cele ale gripei - dureri musculare, dureri articulare, febră și o erupție cutanată, în formă de țintă.

3. Folosește cască de protecție
Dacă te bucuri de activități precum ciclismul sau folosirea scuterelor, asigură-te că porți întotdeauna o cască de protecție. Accidentele de bicicletă pot duce la traumatisme serioase, în special la nivelul capului, iar o cască adecvată poate reduce semnificativ riscul de răniri grave.

4. Evită expunerea prelungită la căldură
În lunile de vară, căldura excesivă poate duce la diverse probleme de sănătate, inclusiv la insolatie și epuizare, din cauza căldurii. Planifică activitățile în aer liber înainte de răsăritul soarelui sau după apus, când temperaturile sunt mai blânde, și asigură-te că te hidratezi adecvat și te protejezi de soare, în timpul activităților.

5. Hidratează-te și ia pauze regulate
Dacă lucrezi sau te antrenezi în aer liber, în timpul verii, asigură-te că bei suficiente lichide și că iei pauze regulate, pentru a evita deshidratarea și suprasolicitarea organismului. Urmează recomandările privind culoarea urinei, pentru a te asigura că rămâi bine hidratat, și ascultă-ți corpul, pentru a preveni suprasolicitarea.

6. Învață să înoți și poartă vestă de salvare
În timpul verii, crește riscul de înec, mai ales pentru copii. Asigură-te că știi să înoți și că-ți îndrumi copiii să poarte întotdeauna vestă de salvare adecvată, atunci când se află în apropierea apei. În plus, ia în considerare să participi la un curs de prim ajutor, pentru a fi pregătit în caz de urgență.

7. Pregătește-te adecvat pentru drumeții și aventuri în aer liber
Atunci când pleci în excursii sau aventuri mai lungi în natură, asigură-te că ai suficiente provizii și apă, pentru a te menține hidratat și energizat. Interesează-te care vor fi condițiile meteo și alege rutele și activitățile potrivite pentru nivelul tău de pregătire și experiență în aer liber.

8. Ascultă ce-ți transmite corpul
Nu ignora semnele de avertizare ale problemelor de sănătate, cum ar fi insolația, deshidratarea sau alte răni. Dacă simți că ceva nu este în regulă, ia imediat măsuri pentru a-ți proteja sănătatea și solicită ajutor medical, dacă este necesar. Este mai bine să fii precaut decât să ignori ce semnale îți transmite corpul și să-ți pui în pericol sănătatea și siguranța.

Este important să echilibrezi beneficiile petrecerii timpului în natură cu riscurile potențiale și să iei măsurile adecvate. Respectă aceste sfaturi, pentru a evita accidentele și problemele de sănătate și pentru a te asigura că experiența ta în natură este una plăcută și lipsită de incidente.

Sursă foto: freepik.com


21

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sant Joan Festival
Capitala Cataloniei gazduieste unele dintre cele mai vibrante si pline de culoare festivaluri din lu..
Stiai ca?
Romanul Dumitru Dan a cucerit tilul mondial pentru inconjurul Pamantului pe jos, pe o distanta de circa 100.000 km, distanta parcursa in aproximativ 6 ani. Aceasta performanta a ramas neegalata pa... Importanta padurii: Padurea reprezinta un factor important pentru protectia Planetei, indeplinind o serie de functii: 1. Functia antipoluanta a. In primul rand padurile au rolul ecologic de purifi...
Dictionar turistic
Brunch - O combinatie intre mic dejun si pranz, care se serveste intre orele 11.00 - 14.00, in special in zilele de duminica si de Sarbatori.
7 recomandari