Ai un imobil pe care il inchiriezi in regim hotelier? Iata cum poti sa economisesti la factura de utilitati

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ai un imobil pe care il inchiriezi in regim hotelier? Iata cum poti sa economisesti la factura de utilitati


Atunci cand investesti in imobiliare, cu siguranta unul dintre obiectivele tale este de a obtine un randament cat mai mare al investitiei si de a te bucura de profit intr-un timp cat mai scurt. Iata ce poti face pentru a-ti minimiza costurile cu utilitatile imobilului pe termen lung.

1. Alege centrala potrivita
Atunci cand ai un imobil pe care il pui la dispozitia turistilor, este necesar sa te asiguri ca acestia se bucura de un confort termic sporit pe timpul iernii. In acelasi timp, nu trebuie sa iti scape din vedere si costurile pe care le vei avea cu incalzirea imobilului. Cu cat costurile sunt mai mici, cu atat profitul pe care il obtii este mai mare.

Daca imobilul tau se afla intr-o zona in care infrastructura de gaze nu este disponibila, o metoda utila de a incalzi imobilul este centrala care functioneaza cu ajutorul peletilor. Acest sistem de incalzire ofera un grad inalt de performanta si confort, folosind resurse mai putine decat centralele pe lemne.

O centrala cu peleti are eficienta ridicata pentru ca arde doar materie uscata. Totodata, aceasta scoate si mai putin fum decat centrala pe lemne. Cu toate acestea, pretul peletilor este, de obicei, mai mare decat cel al lemnelor, astfel ca, pentru siguranta ta, ai putea sa optezi pentru o centrala mixta, pe lemne si peleti care sa includa ambele variante de incalzire.

Nu uita sa pui la dispozitia turistilor si un termostat. Pe langa faptul ca le ofera confortul termic dorit printr-o simpla apasare de buton si mentine o temperatura constanta in imobil, un termostat te poate ajuta sa economisesti prin faptul ca „ordona” centralei sa se aprinda numai atunci cand temperatura scade sub nivelul setat. In acest mod, consumul de lemne si peleti este optimizat, iar nivelul de caldura in locuinta este unul potrivit.

2. Foloseste becuri LED
Desi pare un gest mic, neinsemnat, inlocuirea becurilor cu incandescenta cu becuri LED poate fi o miscare inteligenta si notabila atunci cand va veni momentul sa platesti pentru energia electrica.

Primul avantaj pe care becurile LED il au in fata becurilor conventionale este durata de viata. In timp ce becurile LED au o durata de viata de pana la 50.000 de ore, becurile incandescente functioneaza pana la aproximativ 1.200 de ore.

Totodata, si consumul de energie este un factor care te poate convinge sa renunti la becurile conventionale. In timp ce becurile LED au un consum foarte redus, de doar 3-20W, becurile incandescente pot ajunge la un consum si de 100W, pentru aceeasi cantitate de lumina emanata.

3. Asigura-te ca imobilul este izolat corespunzator
Cel mai mare procent de caldura se pierde prin intermediul peretilor, al ferestrelor si al tavanului locuintei. Din acest motiv, izolarea corespunzatoare a acesteia este importanta atunci cand doresti sa iti optimizezi costurile pe timpul iernii.

Izolatia exterioara termica se poate realiza cu ajutorul a mai multor materiale, precum:
- polistirenul – una dintre cele mai folosite solutii de izolatie exterioara datorita pretului bun si a montarii usoare;
- vata minerala – de sticla sau bazaltica – are un bun efect de inertie termica si este complet ignifuga;
- spuma poliuretanica – are o conductivitate termica foarte scazuta, fiind si impermeabila si rezistenta la foc in acelasi timp.

Pe langa alegerea unui material potrivit pentru izolatia exterioara, nu uita sa inlocuiesti ferestrele si usile vechi din lemn cu cele termopane, daca nu ai facut-o deja. Acestea din urma garanteaza confortul termic din imobil si impiedica patrunderea umezelii si formarea condensului.

Alegerea unei centrale potrivite, utilizarea becurilor LED si o izolatie corespunzatoare te pot ajuta sa oferi turistilor confortul termic dorit, la costuri optimizate.

Sursa foto: shutterstock.com


183

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sant Joan Festival
Capitala Cataloniei gazduieste unele dintre cele mai vibrante si pline de culoare festivaluri din lu..
Spania  |  Ungaria  |  Romania  |  Germania  |  Turcia  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Servetelele nazale au fost initial facute ca bandaje in Primul Razboi Mondial?... China se mai numeste si "Dragonul rosu" sau "Uriasul adormit"....
Dictionar turistic
Bagaj de mana - Bagaj pe care calatorul il poate pastra cu sine in timpul transportului si asupra caruia este responsabil (termenul se utilizeaza in transportul aerian si in transportul cu autocarul). Bagajul trebuie sa se incadreze intr-o marime standard, care difera in functie de compania aeriana.
7 recomandari