Alegeti un circuit la Istanbul - un oras superb de care o sa va indragostiti

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Alegeti un circuit la Istanbul - un oras superb de care o sa va indragostiti


Istanbul este o destinație magică. Oraşul aflat pe două continente, locul în care două lumi diferite şi fascinante se unesc - Europa şi Asia - are tot ce vă doriţi. De la amintirile fizice ale imperiilor trecute până la obiectivele turistice vizitate de milioane de oameni și sunetele unui oraș modern, motivele pentru a face un circuit Istanbul sunt nenumărate.

Istanbulul, oraşul care găzduieşte aproximativ 15 milioane de oameni este un loc incredibil. Înconjurat de Marea Neagră și Marea Marmara, este unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. În afară de arhitectura uluitoare pe care o are şi mâncarea delicioasă, în Turcia veţi găsi şi cei mai ospitalieri şi calzi oameni.

Siturile istorice ale Istanbului sunt incredibile şi dacă nu aţi vizitat până acum acest oraş magnific puteţi alege un circuit in Istanbulul de azi, unde veţi putea vedea palate cu mozaicuri și fresce deosebite, celebrele moschei dar nu numai. Cartierele oraşului sunt pline de viaţă, găsiţi o varietate de cafenele, baruri și restaurante cu privelişti deosebite şi delicii culinare.

Pe lângă aceste motive de a face un circuit, mai jos regăsiţi şi alte avantaje pentru a vizita acest oraş fascinant:

Priveliştea spectaculoasă a Bosforului
Cea mai definitorie caracteristică a Istanbulului este strâmtoarea Bosfor, care împarte laturile europene și asiatice ale orașului. Nu trebuie să rataţi croaziera pe Bosfor, care durează aproximativ 90-120 minute şi puteţi admira ambele maluri ale Istanbulului - european şi asiatic, dar şi faimoasele obiective turistice ale oraşului, Turnul Galata, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce şi multe altele.

Croaziera pe Bosfor este un mod spectaculos de a admira acest oraş spectaculos, departe de agitația din centrul oraşului.

Siturile istorice răspândite în oraș
Palatele otomane, cetățile castelului bizantin și obeliscurile din epoca romană sunt doar o mică parte din siturile istorice pe care le veți găsi în Istanbulul de azi. Câteva exemple ale acestei măreții includ Muzeul Hagia Sofia, o capodoperă arhitecturală care a servit cândva ca biserică bizantină și apoi moschee otomană și Moscheea sultanului Ahmed din secolul al XVII-lea, cunoscută și sub numele de Moscheea Albastră pentru ilustrele sale decorațiuni interioare de gresie și cele șase minarete. În timp ce există nenumărate galerii, muzee și site-uri religioase de explorat, programul unui circuit Istanbul începe cu Biserica Bizantină Sfânta Sofia (Hagia Sophia) şi Palatului Topkapi - fostul palat al sultanilor şi actualul Muzeu Naţional al Turciei, care adăposteşte exponate unice: mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul, sabia lui Ştefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui David. Se continuă cu Piaţa SultanAhmet, Moscheea Albastră (Sultanahmet Mosque), Hipodromul şi Basilica Cisterna.

Diversitatea Istanbulului
Napoleon a spus odată: „Dacă lumea ar fi un singur stat, Istanbulul ar fi capitala.” Istanbulul a fost un oraș cosmopolit de-a lungul istoriei sale, dar a devenit mai omogenizat după sfârșitul Imperiului Otoman. Totuși, majoritatea minorităților religioase și etnice din Turcia rămân concentrate în Istanbulul actual. Deși Republica Turcia și-a stabilit capitala în Ankara, Istanbulul a fost întotdeauna capitala finanțelor, afacerilor, culturii și divertismentului.

Mâncarea uimitoare
Chiar dacă nu practicaţi turismul gastronomic, un circuit in Istanbulul de azi vă dă posibilitatea să exploraţi preparate culinare deosebite. Sărmăluțe în foi de viță cu orez, humus, salată de vinete, ayran, iaurt cu mentă și cu mărar, adana kebap, iskender, doner kebap, preparate diverse din pește, baclavale cu fistic, ciocolată sau nucă, budincă de orez, înghețată cât cuprinde și bere Efes cu fiecare ocazie sunt doar câteva dintre alegerile culinare pe care le puteţi face dacă alegeţi un circuit Istanbul. Puteţi opta, de asemenea pentru o seară tradiţional turcească, cu dansuri orientale pentru a intra cu totul în lumea fascinantă a Istanbulului.

Sursa foto: flickr.com/people/28145073@N08


68

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul van Vlaanderen
Festivalul van Vlaanderen este unul dintre evenimentele culturale cele mai importante care se desfas..
Stiai ca?
Inima crevetilor este localizata in cap?... In Marea Britanie, o persoana bea anual mai mult ceai decat 23 de italieni la un loc?...
Dictionar turistic
Voiaj - Deplasare (pe jos sau cu ajutorul unui mijloc de transport) facuta de o persoana intr-un loc departat; calatorie.
7 recomandari