Aspectele importante de care sa tii cont cand mergi la munte

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Aspectele importante de care sa tii cont cand mergi la munte


Daca ai de gand sa dai o tura pana la munte, indiferent de perioada anului, trebuie sa te pregatesti corespunzător, din toate punctele de vedere si sa iti iei toate masurile de siguranta. Ca sa te asiguri ca o sa ai parte de o excursie de neuitat, de unde vei pleca cu amintiri frumoase, tine cont de cateva aspecte foarte importante. Iata sfaturile utile pe care să le iei in considerare atunci cand vrei sa mergi intr-o zona montana.

Imbraca-te adecvat
Tine cont de conditiile meteo nefavorabile si de faptul ca vremea de la munte se schimba din clipa in clipa. De aceea, nu trebuie sa lasi frigul, ninsoarea sau ploaia sa iti surprinda organismul. Asa ca, incalta-te cu o pereche de bocanci de munte si imbraca-te in straturi. Nu uita sa iti pui in bagaj o geaca groasa impermeabila, care sa iti tina de cald indiferent cat de scazuta e temperatura, pulovere, jachete, o pereche de pantaloni grosi, speciali pentru drumetiile din zona muntoasa, o pelerina de ploaie, manusi si caciula. Odata ce te-ai echipat corespunzator, riscul de aparitie a socului hipotermic scade considerabil.

Lucrurile esentiale
Daca ai de gand sa iti petreci noptile sub cerul liber, pentru a avea parte de o experienta unica la aerul de munte, fix in inima naturii si sa te bucuri de peisajele splendide in siguranta, atunci vei avea nevoie de unul dintre modelele de corturi de calitate. In plus, pune-ti in rucsac si alte lucruri esentiale, daca ai de gand sa explorezi zona montana. Mai precis, ia cu tine o bricheta antivant, o lanterna, ca sa ai mereu lumina, o baterie externa, ca sa iti tii telefonul incarcat, in caz de urgenta, o harta, o busola si un briceag. De asemenea, nu ar trebui sa iti lipsească trusa de prim ajutor sau un termos, pentru a pastra lichidele calde.

Nu te abate de la traseu
Atat pentru siguranta ta, cat si pentru cea a celor care te insotesc e foarte important sa nu te abati de la traseu si sa respecti marcajele. Mai ales daca nu ai experienta legata de drumetii si nu cunosti locul respectiv ca in palma. Pentru ca e posibil sa te ratacesti, sa te accidentezi, sa interactionezi cu animale salbatice care iti pot pune viata in pericol sau să fii surprins de conditiile meteo si sa nu ai un adapost corespunzator. In plus, gandeste-te ca e posibil sa te prinda o avalansa, daca nu respecti instructiunile oferite de autoritati.

Nu uita sa mananci si sa te hidratezi constant
O drumetie la munte implica multa risipa de energie si un efort considerabil pe care il depune organismul tau. De aceea, trebuie sa te hidratezi si sa mananci constant, ca sa ii oferi corpului puterea de care are nevoie. Drept urmare, asigura-te ca bei apa si ceai cald, ca sa iti pastrezi o temperatura corporala optima, ca ai la tine conserve, mai ales pe baza de carne, pentru ca acestea contin multe proteine, diverse tipuri de nuci, fructe deshidratate sau batoane energizante.

Apeleaza la oamenii locului si la ghizii montani
Indiferent daca ai o urgenta sau pur si simplu vrei sa vizitezi atractiile turistice din zona respectiva, cel mai bine e sa apelezi la ghizi montani si la oamenii locului ca sa te indrume si sa iti ofere sfaturi pretioase. Astfel o sa previi viitoare scenarii neplacute, precum sa te ratacesti sau sa fii implicat intr-un accident. Drept urmare, pune intrebari si informeaza-te cu privire la regulile locale. Verifica conditiile meteo, ca sa nu fii expus fenomenelor naturale, asigura-te ca te-ai echipat corespunzator, ca ai tot ce iti trebuie in rucsac sau ca o sa dormi intr-un cort rezistent, de calitate. Pentru ca, vorba aceea, mai bine previi decat sa tratezi.

Sursa foto: pexels.com


211

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Targul de Carte de la Madrid (Feria del Libro de Madrid)
Feria del Libro (Targul de Carte de la Madrid) este un eveniment cultural ce are loc anual, la sfarÅ..
Stiai ca?
Conform unui studiu publicat recent, Norvegia este țara cu cel mai ridicat nivel de trai.... Bucurestiul a fost primul oras din lume iluminat cu petrol lampant, in anul 1857....
Dictionar turistic
Centru de informatii turistice - Tourist information centre - Birou ce ofera informatii despre atractii turistice, facilitati si servicii oferite, si uneori ofera si servicii de rezervare de bilete. Poate apartine de guvern, "tourist boards" sau de alte organizatii si are o sfera de actiune locala sau mai larga.
7 recomandari