Camere IP de supraveghere vs camere analog: care sunt mai bune?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Camere IP de supraveghere vs camere analog: care sunt mai bune?


Dacă deții o afacere sau o casă, este destul de probabil să vă purtați constant în minte griji ce țin de securitatea familiei sau bunurilor tale. Investiția într-un sistem de supraveghere video poate fi un mod excelent de a face hoții să se gândească de două ori în a încerca să sustragă bunuri ce vă aparțin, riscul de a fi identificați cu ajutorul camerelor de supraveghere fiind unul în măsură să-i facă să se răzgândească. Dar, e posibil să vă loviți și de o mică problemă: ce tip de cameră de supraveghere și ce specificații să îndeplinească aceasta în funcție de nevoile tale?

Camere IP vs camere analogice: care ți se potrivește?
În funcție de buget și nevoi, aveți la îndemână două opțiuni în selectarea camerelor de supraveghere: camere IP și camere analogice. Camerle IP sunt digitale și oferă o calitate a imaginii mai ridicată, dar și la un cost mai mare, în timp ce camerele analogice sunt mai ieftine, dar asta înseamnă că veți beneficia de o rezoluție mult mai mică în comparație cu camerele IP.

Beneficii și dezavantaje ale camerelor IP
Conform celor de la http://www.skut.ro, camerele IP oferă o calitate a imaginii, net superioară. În același timp, imaginea nu este compresată, ceea ce înseamnă că redarea video va fi una la rezoluția maximă oferită de camerele achiziționate. Un alt aspect pozitiv este faptul că rezoluția acestor camere nu este limitată, ceea ce înseamnă că puteți opta și pentru camere cu o rezoluție extrem de mare.
În ceea ce privește dezavantajele, este bine de știut că aceste camere sunt ceva mai scumpe în comparație cu cele analogice. Un alt dezavantaj ce vine la pachet cu aceste camere, este cantitatea de date transmise. Dat fiind că nu se efectuează o compresie a imaginii, iar rezoluția la care filmează este mult mai mare decât cele analogice, veți fi nevoiți să aveți un spațiu de stocare mult mai mare pentru înregistrări.
Acest tip de camere se pretează excelent la supravegherea video exterioră, datorită calității imaginii. Astfel, chiar dacă o astfel de cameră nu este situată foarte aproape de locul prin care intră un hoț de exemplu, faptul că această cameră înregistrează la rezoluții mai ridicate, compensează distanța și poate oferi o imagine mult mai clară a infractorului, ceea ce nu se poate spune și despre camerele analogice.

Beneficii și dezavantaje ale camerelor analogice
De departe, cel mai mare beneficiu al acestor tipuri de camere este faptul că sunt mai ieftine. Totuși, diferența de preț între o cameră IP și una analogică nu mai este la fel de mare ca acum câțiva ani, progresul tehnologic micșorănd consistent diferența dintre cele două. Evident, prețul mai mic vine și cu anumite dezavantaje. Printre ele enumerăm rezoluția video scăzută, faptul că filmările sunt compresate și faptul că aceste camere sunt limitate de rezoluție.

Dacă aveți un buget mai mic, dar vreți să stați liniștit în ceea ce privește siguranța dumneavoastră, a familiei și a bunurilor, aceste camere de securitate pot fi o opțiune foarte bună. Aceste camere sunt pretabile la spațiile mai mici, spații ce nu necesită rezoluții mari ale camerelor. Pentru părinți cu copii mici, acest tip de cameră vă poate lua grijile, pentru că astfel vă puteți supraveghea copiii, ori puteți monitoriza modul în care bona își face treaba de exemplu. Camerele analog sunt bune și la supravegherea casei, dar ar fi de preferat să optați pentru camerele IP dacă vă permite bugetul.
În principiu, înainte de a achiziționa camerele, ar fi bine să consultați și profesioniști în domeniu, aceștia putându-vă oferi mai multe detalii vis-a-vis de camerele de care aveți nevoie. Ca și recomandare, un raport preț - calitate excelent îl oferă camerele Dahua si cele Hikvision.


53

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Balurile vieneze
Balurile vieneze reprezinta cele mai vechi si renumite evenimente care au loc in capitala Austriei. ..
Cehia  |  Germania  |  Malta  |  Italia  |  Spania  |  Malaysia  | 
Stiai ca?
Continentul Africa acopera 22% din suprafata uscata a Pamantului?... In Franta, in unele restaurante un pahar de vin este gratuit, in timp ce berea este considerata un lux si este bauta doar la ocazii speciale?...
Dictionar turistic
Patrimoniu turistic - Ansamblul atractiilor turistice naturale si antropice, al infrastructurii generale si turistice de pe un teritoriu dat; tot mai frecvent fiind utilizata si notiunea de produs turistic.
7 recomandari