Care sunt aspectele de care sa tii seama inainte de a te muta la sat

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Care sunt aspectele de care sa tii seama inainte de a te muta la sat


Daca la inceputul anilor 2000, acum circa un sfert de deceniu, exista o tendinta generala de mutare de la sat la oras, in zilele noastre lucrurile s-au schimbat radical, la antipod chiar. Astfel, in anul 2019, peste 113.000 de romani s-au mutat din mediul urban in cel rural, pentru ca in 2020, in timpul pandemiei, circa 116.000 de conationali au lasat orasul pentru sat.

Daca, in ultimii doi ani, ai luat si tu tot mai mult in considerare aceasta perspectiva, nu pentru a te alinia unui trend, ci pentru a avea parte de mai multa natura si liniste, e timpul sa iti pui in aplicare planul. Visul tau este cu atat mai aproape de concretizare cu cat ai in vedere faptul ca ai posibilitatea de a lucra de la distanta sau de a-ti lua in paralel proiecte profesionale la care sa poti lucra remote.

Inainte de orice avant, cu siguranta constientizezi ca nu va fi deloc usor, ca ai nevoie de multa determinare si de un plan detaliat. Si de ce nu, chiar dinainte de a te apuca de analizat oferta de terenuri si de locuinte de la tara, de luat in considerare cateva aspecte.

Masina de teren
La nivel de infrastructura, nici in zonele urbane Romania nu sta foarte bine la acest capitol, daramite la sat. Indiferent daca „acasa” va fi pentru tine la munte, la deal sau campie, e de preferat sa optezi pentru o masina de teren. Nu doar ca e mult mai rezistenta fata de un autovehicul oarecare, dar e si mult mai putin pretentioasa. In plus, vei avea de facut multe drumuri, de transportat multe cumparaturi din cel mai apropiat oras la sat. Totodata, este masina ideala pentru o familie, mai ales atunci cand e vorba de perspectiva unei vacante.

Facilitati
Nu e suficient sa te informezi doar online sau prin telefon, pentru că informațiile obținute pot fi trunchiate și incomplete. De aceea, se impun mai multe drumuri in localitate, sa observi la fata locului daca este canalizare, posibilitatea bransarii la apa curenta, sistem de colectare a deseurilor si, desigur, internet de mare viteza. Totodata, ia in considerare ca, daca nu vei mai putea lucra remote sau daca contractul curent nu va fi prelungit de catre angajator, trebuie sa ai optiuni. Asadar, satul sa fie situat in proximitatea unui oras mai mare in care sa existe investitori si locuri de munca.

In plus, e indicat sa iti cunosti dinainte vecinii, sa vezi daca sunt sociabili si dornici de a te primi in comunitate. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca nu exista in apropiere ferme sau fabrici care sa iti produca disconfort fonic sau de alta natura. Daca totul e in parametri acceptabili, esti mai aproape cu un pas de visul tau.

Fara doar si poate, traiul la tara iti va oferi si numeroase avantaje, de la posibilitatea de a-ti crea un colt de rai verde in propriul loc la farmecul de a-ti creste copiii departe de tumultul orasului. Nu trebuie sa te preocupi prea mult ca acestia nu au acces la un sistem educational competitiv, caci, odata cu amploarea cursurilor online, ai posibilitatea de a-i inscrie la ateliere vocationale diverse, de la matematica mentala la limbi straine.

Sursa foto: unsplash.com


55

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Paradele Garzilor (In Guardia Parade) - Valetta
Din ianuarie pana in iulie/ Din septembrie pana in decembrie Fort. St. Elmo (Valletta) Paradele ..
Grecia  |  Olanda  |  Franta  |  Germania  |  Irlanda  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Thomas Edison si Nikola Tesla, desi au fost nominalizati ca potentiali laureati ai premiilor Nobel din anul 1915, niciunul dintre ei nu a fost laureat, in ciuda contributiilor stiintifice majore ale f... Irlanda este supranumita si "Perla insulara"....
Dictionar turistic
Turism intern - Turismul intern este practicat de populatia unei tari prin deplasari cu destinatie turistica de la locul de resedinta la cel de sejur, aflate in interiorul spatiului geografic national.
7 recomandari