Care sunt culorile care pot provoca insomnie?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Care sunt culorile care pot provoca insomnie?


Care sunt culorile care pot provoca insomnie?
Te-ai gândit vreodată că problemele pe care le ai cu somnul ar putea fi determinate de culorile pe care le ai în dormitor? Decorul și cromatica au o mare influență asupra stării de spirit, mai ales atunci când ne referim la dormitor, locul care ar trebui să fie o oază de relaxare. Astfel, dacă vrei să redecorezi dormitorul și te gândești la ce nuanță să alegi pentru pereți, pentru lenjeria de pat și pentru accesorii, noi îți vom spune care sunt culorile pe care ar trebui să le eviți întrucât produc insomnie. De asemenea, află care este semnificația culorilor mai pe larg de pe blogul C&C home.

Roșu
Din categoria de culori care provoacă insomnie nu poate lipsi un roșu puternic și agresiv. Acesta induce o stare de agitație și de neliniște, prin urmare nu este indicat în camera de odihnă, cu atât mai mult dacă vorbim de camera copiilor sau de camera de oaspeți. Chiar dacă, la prima vedere, asociem roșul cu romantismul, trebuie să știi că este dovedit științific faptul că această culoare simbol pentru dragoste și pasiune nu este apreciată atunci când vine vorba de relaxare.

Mov
Chiar dacă în ultimii ani movul este o culoare care se află în tendințe, alege-l pentru living sau bucătărie, dar nicidecum pentru dormitor. Culoarea este mult prea puternică pentru locul care trebuie să-ți aducă odihnă și relaxare. De asemenea, lipsa somnului se va resimte și dacă vei alege să fii înconjurat de o lenjerie de pat pentru o persoană, la preț mic, mov, perne, pilota sau alte accesorii în aceeași nuanță.

Galben
Galbenul este o culoare care face parte din aceeași categorie a culorilor care provoacă insomnie. Deși multe dormitoare sunt decorate cu această nuanță sau cu combinații care conțin galben, precum albastru cu galben sau gri cu galben, trebuie să știi că această culoare exprimă căldura soarelui și nu este potrivită pentru spațiul de odihnă. Galbenul supraîncălzește, accentuează starea de tensiune și te face sa devii agitat. Mai mult decât atât, dacă privești îndelung această culoare vei avea insomnii severe.
Practic, pentru decorarea dormitorului este recomandat să eviți folosirea unor culori puternice, care te pot agită. Pentru dormitor cele mai potrivite nuanțe sunt cele blânde, pastelate și deschise.


37

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Formula 1 Abu Dhabi
Marele Premiu de la Abu Dhabi este o cursă de Formula 1 ce se desfășoară anual pe Circuitul Yas ..
Stiai ca?
Romania se afla in topul primelor 10 tari din Europa care au introdus automobilul in circulatia rutiera.... Corneliu E.Giurgea, medic neurofiziolog, a fost prima persoană care a sintetizat piracetamul, în anul 1964. În urma acestei descoperiri, a definit termenul de Nootrop, care descrie anumite tipuri d...
Dictionar turistic
Bufet suedez - Masa principala la care se servesc mai multe tipuri de mancare, aperitive calde sau reci, mancare gatita sau fast-food, salate proaspete, fructe, prajituri, fursecuri si torturi, bauturi alcoolice sau racoritoare. La acest tip de masa, clientii isi pot umple farfuria de cate ori poftesc.
7 recomandari