Carnavalul de la Rio - „culoarea veseliei”

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Carnavalul de la Rio - „culoarea veseliei”


RIO DE JANEIRO

Carnavalul din Rio de Janeiro reprezinta un ansamblu exuberant de culoare, muzica si dans, fiecare dintre aceste trei caracteristici fiind exploatata la maximum, atat de organizatori, cat si de participanti, euforici si mandri ca sunt inclusi intr-o manifestare de asemenea amploare.

Editia de anul acesta a fastuosului eveniment va avea deschiderea oficiala sambata, pe 5 martie, la ora 13:00.

Regele Carnavalului, Momo, va fi incoronat de primarul din Rio si va primi cheile orasului. Patru ore mai tarziu, spectatorii se vor putea delecta cu parada scolilor de samba pentru copii.

A doua zi incepe, la primele ore ale diminetii, cu trupa „Ordão do Bola Preta”, care va defila in centrul orasului. La 16:00 are loc spectacolul intitulat „Banda de Ipanema intalneste Praca General Osorio”, in cartierul Ipanema.

Trei ore mai tarziu, in incinta hotelului Gloria, va avea loc o competitie de costume. De la 20:00 centrul orasului va fi scena pentru concursul trupelor de strada, spectacolul va continua cu parada Scolilor de Samba, iar de la ora 23:00, in Hotelul Copacabana Palace, se va desfasura „Balul Magic”.

Duminica si luni, de la acceasi ora, respectiv 21:00, spectatorii se vor delecta cu parada scolilor de dans incluse in Grupul Special, format din cele mai bune scoli.

In ultima zi a Carnavalului, marti – 8 martie, incepand cu ora 16:00, trupa din Ipanema va avea ultima reprezentatie, iar de la 21:00 are loc o noua defilare a scolilor de samba. Aproape de miezul noptii, in incinta Rio Scala, se desfasoara Balul Costumelor pentru homosexuali.

In 2011, pe Sambodrom, arena oficiala a Carnavalului, un bulevard lung de 700 de metri, vor avea loc cinci parade.Cele sase scoli de dans care fac parte din grupul ce va defila in primele doua zile ale evenimentului pot fi caracterizate prin somptuozitate si excelenta. Accesul este permis incepand cu ora 17:00, ceremonia de inaugurare are loc la ora 20:00 iar parada propriu-zisa incepe o ora mai tarziu.

Scolile de samba sunt extrem de bine organizate, fiecare membru al paradei cunoscandu-si in detaliu rolul si pozitia in cadrul defilarii, in functie de costumul sau.Dansatorii sunt cei care deschid parada fiecarui grup, insotiti de o fata care poarta insemnele scolii. "Baianas" sau veteranele scolii sunt vedetele defilarii si sunt insotite de 350 de tobosari si de vocalisti a caror veselie este molipsitoare.

De altfel, costumele sunt uluitor de complexe, stralucitoare si detaliate, formate din materiale variate, precum piele, matase, materiale textile fluide si puternic colorate, de cele mai multe ori incluzand oglinzi si pene, iar, ocazional, chiar pietre pretioase sau monede.

Daca vreti sa va bucurati de fascinantul spectacol, trebui sa stiti ca pretul biletelor incepe de la 170 dolari si ajunge pana la 3.200 dolari, in functie de sectorul pentru care este valabil si de ziua pentru care este programat.

De cand a fost organizat primul eveniment de acest gen, Carnavalul din Rio de Janeiro s-a dezvoltat cate un pic in fiecare an, iar organizatorii au invatat ce „ingrediente” sa foloseasca pentru a fi pe placul publicului, in timp ce autoritatile au speculat potentialul turistic fantastic si i-au acordat atentie, promovare si resurse financiare in egala masura.


3336

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Turismul online ajuta la cresterea pietei de turism din Romania
Piata de turism online din Romania a explodat in ultima vreme, agentiile de turism incepand sa explo..
Stiai ca?
Hermann Julius Oberth, unul dintre parintii fondatori ai rachetei și astronauticii (navigatei spatiale), precursor al noii ere tehnice, a fost roman la origine, fiind nascut la Sibiu, in data de 25 i... Romania reprezinta una dintre primele tari din lume in ceea ce priveste numarul si diversitatea pesterilor. Pana in prezent se stie de existenta unui numar de peste 12.000 de pesteri in tara....
Dictionar turistic
Jacuzzi - Mic bazin de jeturi de apa sub presiune, care creeaza vartejuri relaxante.
7 recomandari