TurisMALL
powered by

Carnavalul Notting Hill din Londra


LONDRA

La sfarsitul lunii august, Londra este gazda celui mai mare festival stradal din Europa: carnavalul Notting Hill. Evenimentul este o explozie de costume colorate, muzica vibrante, bucate delicioase si oameni veseli care, timp de 2 zile, se bucura de viata. In 2010, numarul vizitatorilor s-a apropiat de 2 milioane.

Prima editie a Carnavalului a avut loc in anul 1959, cand emigrantii de culoare, in special cei din Trinidad si Tobago, au organizat festivalul ca o replica la revoltele rasiale din acea vreme. Chiar daca primul festival a avut loc intr-o incapere spatioasa, in scurt timp, evenimentul s-a mutat in aer liber, in cartierul rau famat, pe atunci, Notting Hill. Datorita succesului de care s-a bucurat Carnavalul Notting Hill, cartierul gazda a inflorit, devenind unul dintre cele mai selecte zone ale Londrei.


In prima zi, duminica, copiii sunt vedetele Carnavalului. Imbracati in costume sclipitoare, copiii defileaza in parade si participa la diverse evenimente menite sa aduca laolalta toti membrii familiei.

Luni, zi oficiala libera, Carnavalul se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. Carele cu dansatori se plimba pe strazile din vestul Londrei, pe o distanta mai mare de 30 km. Frumoasele mulatre, imbracate in costume stralucitoare, isi arata formele si incinta audienta prin miscarile unduitoare. Muzica specifica Caraibelor este naucitoare, indemnandu-i chiar si pe cei mai pudici turisti sa renunte la inhibitii.


Si unde este distractie si voie buna, clar se vor gasi si cateva standuri cu mancare delicioasa. Aromele minunate ale preparatelor caraibiene se imbina cu bauturile racoritare sau cu romul traditional. Printre bucatele ce trebuie incercate mentionam puiul jerk (pui la gratar, marinat in ardei si sos iute), tocanita de capra servita cu orez, sau ghiveci de mazare, orez si rinichi.

Asadar, daca va decideti sa vizitati Londra in august, alegeti sfarsitul lunii pentru ca veti avea parte de o experienta unica, greu de egalat. Distractia este garantata, iar costumele colorate care vor defila la parade va vor impresiona cu siguranta.


2919

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Franta  |  Italia  |  Germania  |  Belgia  |  Austria  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
In vremurile de mult apuse, egiptenii venerau peste 1.000 de zei si zeite, iar cel mai important era Ra, zeul soarelui?... Numai marea piramida a lui Keops contine suficienta piatra incat sa poate fi construit un zid inalt de 50 de centimetri care sa inconjoare planeta la Ecuator?...
Dictionar turistic
Brosura turistica - Material publicitar tiparit in diverse forme care promoveaza anumite zone de atractie turistica, unitati de cazare, programe turistice oferind turistilor detalii informative (pret, localizare, durata promotiei, orar).
7 recomandari