Cat de importanta este salteaua pentru un turist?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cat de importanta este salteaua pentru un turist?


ROMANIA

Orice om isi doreste sa calatoreasca si sa cunoasca locuri noi. Daca se poate, fiecare dintre noi ar alege o viata cu vacanta continua.

Exista oameni care isi pun in ordine fiecare detaliu al vietii si reusesc sa faca asta. Chiar daca este extrem de frumos sa calatoresti si sa dormi in fiecare noapte in alt loc din lume, raman totusi mici detalii care pot transforma o calatorie intr-o experienta mai putin placuta.

Unul dintre aceste detalii este salteaua. Cu totii o folosim si cu totii ne bucuram de ea dupa fiecare zi plina de activitati deosebite sau chiar dupa o zi lipsita total de activitati. Salteaua este prietenul nostru cel mai drag atunci cand vine vorba despre odihna. De regula, majoritatea oamenilor isi aleg salteaua cu mare atentie si dorm pe ea o buna parte din viata ( aproximativ 10 ani, pentru ca ulterior trebuie sa isi cumpere alta ).

Atunci cand esti turist insa, nu poti sa mergi cu salteaua in spate si sa te bucuri de ea in fiecare loc in care ajungi. Asadar, trebuie sa te bazezi pe salteaua de la hotel, sau de la pensiune sau de la hostel sau...din locul in care ajungi sa dormi.

Da, este ultimul lucru la care te gandesti atunci cand iti faci o rezervare, insa o saltea veche, care nu este bine ingrijita, poate sa ascunda o multime de probleme: acarieni, extrem de mult praf, piele moarta de la toti turistii care au dormit acolo, deformari de structura si pete, atat de neplacute din punct de vedere estetic. Dintre toate, petele sunt cea mai mica problema.
Acarienii pot provoca alergii destul de grave, pielea moarta poate duce si ea la probleme de sanatate iar deformarile de structura iti deformeaza, la randul lor, coloana vertebrala.

Ce este de facut, in acest caz?

Singura solutie pe are o ai este sa te interesezi despre modul in care este tratata salteaua in pensiunea, motelul sau hotelul in care ajungi sa stai. Hotelurile care se respecta precizeaza fiecare detaliu legat de acest aspect: varsta saltelei, de cate ori este curatata sau care este calitatea acesteia.
Daca nu gasesti astfel de informatii pe site insa, poti sa intrebi. Elementele care ar trebui sa te intereseze sunt urmatoarele:

  • Ce tip de saltea este folosita. Daca esti obisnuit sa dormi pe un anumit tip de saltea este bine sa urmaresti saltele asemanatoare. Corpul tau are nevoie de o constanta in timp ce doarme pentru a fi cat mai sanatos.

  • Vechimea saltelei. Este foarte important ca o saltea sa fie cat mai noua. Daca in cazul utilizarii casnice, este indicat ca aceasta sa fie schimbata o data la 7 ani, in cazul hotelurilor, trebuie sa fie schimbata o data la 2-3 ani. Pur si simplu, utilizarea este mai intensa in cazul unui hotel.

  • Calitatea saltelei. Pentru ca trebuie sa schimbe salteaua frecvent, hotelierii obisnuiesc sa cumpere saltele pat ieftine si nu intotdeauna de cea mai buna calitate. Din acest motiv, poti verifica numele producatorului saltelei.

  • Acestea sunt principalele lucruri care ar trebui sa te intereseze. Evident, conteaza foarte mult si modul in care este ingrijita sau daca este folosita o protectie pentru saltea.
    Exista si lucruri care pot depinde de tine, chiar daca nu stii pe ce saltea vei dormi. Una dintre solutiile extrem de eficiente este sa ai mereu la indemana o protectie de saltea. In felul acesta, stai departe de acarieni si de diversii microbi care se pot ascunde in salteaua de la hotel si te bucuri de vacanta la maxim.


    344

    Ghiduri turistice
    Evenimente
    foto Los Veranos de la Villa
    Los Veranos de la Villa reprezinta un eveniment desfasurat anual la Madrid in perioada iunie – inc..
    Stiai ca?
    Cel mai inalt baraj din lume este Barajul Nurek pe raul Vakhsh, din Tadjikistan, la aproximativ 75 km est de capitala Dusanbe. Acesta are 304 m inaltime si a fost construit de catre Uniunea Sovieti... Venus este singura planeta care se invarte in sensul acelor de ceasornic?...
    Dictionar turistic
    Potential turistic - Este format din totalitatea factorilor de atractie din teritoriu. Acestia sunt formati din: - obiective ale fondului turistic natural care apartin reliefului, climei, apelor, invelisului biogeografic; - obiective ale fondului turistic antropic, care pot fi cultural-istorice, obiective economice, politico-adminstrative, vestigii arheologice, monumente istorice sau arhitectonice, colectii de arta, colectii stiintifice, valori etnografice si folclorice, obiective stiintifice si religioase care sunt rezultatul evolutiei civilizatiei umane intr-un teritoriu anume.
    7 recomandari