Ce sa nu-ti lipseasca din bagajul unei vacante la munte in sezonul rece

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ce sa nu-ti lipseasca din bagajul unei vacante la munte in sezonul rece


Sezonul rece își intră în drepturi mult mai repede la munte. Vorbim de temperaturi scăzute pe tot parcursul zilei, de perioade cu vânt rece și precipitații mai mult sau mai puțin prevăzute în prognozele meteo. Dacă iubești muntele chiar și în aceste condiții, uite ce trebuie să nu-ți lipsească din bagajul de vacanță.

Orientează-te către ținute termice
În funcție de stilul tău și de planul pe care îl ai într-o vacanță la munte în sezonul rece, de exemplu poate vrei să practici un anumit sport, îți va fi destul de ușor să alegi ținutele ideale. Ține cont de numărul de zile pe care le petreci la munte și asigură-te că ai ținute care pot fi versatile, pentru a nu căra mai multe trollere după tine.

În primul rând, trebuie să ai în vedere asigurarea unui confort termic bun al corpului, în funcție de toate momentele unei zile. Așadar, poți merge pe o pereche de pantaloni sport căptușiți, în stil joggers, un hanorac cu fleece sau o bluză de tip polar, eventual cu un tricou care să nu fie mulat pe corp. De exemplu, în multe cabane sau restaurante îți poate fi cald și astfel poți rămâne doar în tricou. Dimineața și seara optează pentru o geacă impermeabilă anti-vânt. Sunt articole vestimentare călduroase, respirabile și, în același timp, confortabile pentru plimbări și drumeții.

O pereche de blugi care să completeze o ținută casual, cu o bluză sau cămașă confortabilă îți vor fi utile în bagaj pentru momentele petrecute la restaurantul unde vei lua cina. Evită șosetele scurte, deoarece acestea nu sunt pentru sezonul rece. În plus, șosetele lungi sunt la modă, mai ales dacă optezi pentru diverse imprimeuri sau culori vesele.

Desigur, costumul de baie poate fi luat în considerare dacă locația de cazare dispune de un ciubăr sau o piscină interioară.

În privința încălțămintei un lucru este cert: bocancii nu trebuie să lipsească din bagajul de vacanță la munte. Cu atât mai mult dacă și conduci, ia-ți o pereche de sneakerși cu tine. Îți vor fi utili și în alte împrejurări, precum plimbările de seară prin stațiune.

Protejează-te de frig și vânt cu accesoriile potrivite
Deși mulți fugim de purtarea căciulii, la munte, cu atât mai mult în sezonul rece, este recomandat să o ai la tine și să o folosești. Chiar dacă îți compromite coafura, te poate scuti de dureri de cap de la frig și vânt. Totodată, fularul îți poate fi la fel de util, precum și manusile, cu căptușeală fleece pe interior. Sunt accesorii pe care este mai bine să le ai în vedere de acasă, decât să le cumperi din destinația de vacanță, la prețuri mult mai scumpe.

De asemenea, poți lua în calcul să ai cu tine o bandană multifuncțională, cum sunt cele din lână merinos, care te poate proteja la cap, gât, gură etc. Este o soluție practică și ușor de transportat în rucsac sau chiar buzunar.

Pune în bagaj și produsele de îngrijire preferate
Majoritatea locurilor de cazare îți oferă câteva produse de îngrijire esențiale, precum un gel de duș sau șampon. De cele mai multe ori, sunt produse de tip 2 în 1. Dacă te știi cu o sensibilitate a pielii sau, pur și simplu, nu vrei să întrerupi spălarea părului cu șamponul tău obișnuit, pune-ți produsele de îngrijire preferate într-o borsetă dedicată doar pentru acestea. Le vei avea pe toate într-un singur loc, fiind astfel ușor de găsit.
Nu uita de cosmetice. La munte cremele hidratante pentru tenul expus la frig și vânt îți vor fi utile.

În concluzie, acum știi mai bine cum să faci față vacanțelor la munte din sezonul rece. Este ideal să te bucuri de peisaje și plimbări în natură într-un mod călduros și confortabil.

Sursa foto: Shutterstock.com


139

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Saptamana culturii - Roma
In fiecare an orasul Roma organizeaza asa-numita "Saptamana a culturii" sau Settimana della Cultura,..
Olanda  |  Grecia  |  Malta  |  Belgia  |  Italia  |  Marea Britanie  | 
Stiai ca?
Prima femeie inginer din Europa a fost romanca Eliza Leonida Zamfirescu, care obtine diploma de inginer diplomat in chimie in anul 1912, la Berlin.... Galileo Galilei este primul invatat care a afirmat ca legile naturii sunt matematice. El scria in Il Saggiatore „Filosofia este scrisa in aceast mare carte, universul ... este scris in limba matemat...
Dictionar turistic
Agroturism - Forma de turism practicata in mediul rural prin care se asigura turistilor servicii de cazare, masa si agrement si se contribuie la ridicarea nivelului de trai al populatiei rurale.
7 recomandari