Ce trebuie sa faci pentru a avea o casa sigura

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ce trebuie sa faci pentru a avea o casa sigura


O casa frumoasa, confortabila si sigura este visul tuturor, fie ca ne referim la o casa spatioasa cu curte sau la un apartament micut si cochet de bloc. Desigur, ideal ar fi sa putem avea o mica gradina pe care sa o ingrijim sau in care sa ne relaxam, insa ne putem crea un colt de odihna chiar si pe balcon, cu ajutorul plantelor si decoratiunilor.

Daca ai reusit sa ai casa la care ai visat, sau chiar daca locuiesti in chirie, cel mai important lucru la care trebuie sa te gandesti este siguranta ta si a membrilor familiei. Poti avea o casa sigura, fara a compromite stilul si confortul, daca implementezi cateva masuri de siguranta la indemana, de calitate si accesibile.

Instaleaza un sistem de alarma
Aceasta masura este potrivita daca locuiesti la casa si in special daca ai o casa mare. Este recomandat sa apelezi la un sistem de alarma si siguranta. Chiar daca optezi pentru o varianta minima, are foarte multe functionalitati. Fie ca esti mult timp plecat de acasa sau ai in casa obiecte de valoare, ori pur si simplu doresti sa te simti confortabil, un astfel de sistem te ajuta sa te simti protejat impotriva raufacatorilor.

Monteaza un detector de gaze
Accidente se pot intampla tot timpul, iar o scurgere de gaze este extrem de periculoasa, de aceea, este important sa instalam un detector gaz care sa ne avertizeze daca exista un pericol de explozie. Poti opta pentru un model pentru gaz metan si monoxid de carbon, pentru orice tip de gaze combustibile, cu alimentare traditionala sau wireless, in functie de nevoile tale.

Asigura-te ca sistemul electric este perfect functional
Sistemul electric poate fi un pericol mai ales pentru familiile cu copii mici, care sunt curiosi si vor sa cerceteze fiecare colt al casei, in special prizele. Insa astfel de masuri de siguranta sunt folositoare si daca sunt doar adulti intr-o locuinta. Cablurile neizolate, sigurantele si intrerupatoarele vechi, tablourile electrice uzate, toate acestea sunt posibile riscuri periculoase. De aceea, este important sa ne asiguram ca sistemul electric si toate componentele acestuia sunt functionale si bine izolate.

Foloseste materiale sigure
Pentru familiile cu copii mici sau casele in care locuiesc si persoane in varsta, este recomandat sa ne gandim la materialele cu care amenajam casa. De exemplu, gresia foarte alunecoasa, piesele voluminoase din lemn masiv sau cada de baie foarte adanca pot reprezenta riscuri de accidentare. Este important ca in aceste situatii sa ne gandim cum putem face pentru a reduce riscurile. Foloseste materiale antiderapante, covorase de cada cu ventuze si gandeste-te la solutii creative pentru a proteja membrii familiei impotriva eventualelor accidente casnice.

Ancoreaza mobila voluminoasa
Piesele foarte mari si grele de mobilier pot fi un pericol pentru siguranta intregii familii, mai ales a celor mici. Prinde de perete dulapurile sau bibliotecile mari si asigura sertarele, mai ales cele care se afla mai sus sau in care pastrezi lucruri grele ori periculoase. Pentru siguranta de zi cu zi sau pentru eventualitatea unui cutremur, aceasta masura de siguranta este esentiala pentru a impiedica accidentele si ranirile.

Asigura ferestrele si usile din sticla
Cei mici isi doresc sa exploreze mediul inconjurator, sa incerce si sa verifice tot ce se afla in casa. De aceea, este recomandat sa asiguri toate geamurile din casa cu dispozitive speciale, mai ales daca locuiesti la un etaj superior. Geamurile si usile cu geam sunt periculoase, in cazul in care se sparg, cei mici se pot taia si rani, asa ca este important sa te gandesti la metode cat mai eficiente pentru a elimina aceste riscuri. Chiar daca nu pare o investitie necesara, poti inlocui toate aceste posibile pericole cu variante mult mai sigure.

Pentru a avea o casa sigura si confortabila, este important intai sa analizezi care sunt posibilele pericole, mai ales daca ai copii mici. Investeste in sisteme si dispozitive care te vor ajuta sa te simti mai protejat si sa te poti relaxa in voie, fara sa te gandesti la eventualele riscuri casnice.

Sursa foto: Shutterstock


348

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Paradele Garzilor (In Guardia Parade) - Valetta
Din ianuarie pana in iulie/ Din septembrie pana in decembrie Fort. St. Elmo (Valletta) Paradele ..
Grecia  |  Germania  |  Cehia  |  Romania  |  Austria  |  Malta  | 
Stiai ca?
Suprafata Oceanelor este: Pacific (169 479 000 km2) Atlantic (91 526 400 km2) Indian (74 694 800 km2) Arctic (13 960 100 km2) Procentul din suprafata acoperita cu apa a Pamantului este: Pa... In desertul din Tunisia a fost filmat Star Wars: A New Hope? Desi au trecut 30 de ani de atunci, platoul de filmare este intact si a devenit un important punct de atractie....
Dictionar turistic
tranzit - Trecerea fara oprire sau cu scurte opriri, printr-o tara sau printr-un oras.
7 recomandari